Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkmenler: Bıçak kemiğe dayandı

Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Kerkük’e 400 bin Peşmerge getirildiğini, bunlardan 100 binin üzerinde silâhlı peşmergenin Türkmenlere katliâm uygulamak için beklediğini söyledi.

Beyatlı, ‘’Irak’ta işlevini yerine getiren bir hükümetin bulunmaması durumunda Türkmenlerin ve bazı diğer azınlıkların büyük risk altına gireceğini’’ söyleyen ABD siyasetinin önemli isimlerinden Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in katıldığı Irak konulu panelde konuşmasıyla ilgili olarak, Türkmenler ve Kerkük konusunda değerlendirmelerde bulundu. Senatör John Mccain’in dediklerini 3 yıldır çeşitli platformlarda söylediklerini ancak kimseye dinletemediklerini vurgulayan Beyatlı, bunu bazı kesimlerin yıllardır gözardı ettiğini, ancak ABD’nin şimdi bu durumu görmezden gelemeyecek bir noktaya geldiğini anlattı. Irak’ta yaklaşık 3 milyon Türkmenin yok sayılmaya çalışıldığını dile getiren Beyatlı, şunları kaydetti:

‘’Biz Türkmenler olarak demokrasiden yana olduk. Ancak bu noktada sabrımızı zorluyorlar. Özellikle Kerkük’te Türkmenleri zor tutuyoruz. Yüz binlerce Peşmergeyi getirip Kerkük’e yerleştirdiler. Niye? Bölgeyi Kürt bölgesi olarak göstermek için. Türkmen bölgesi olan Kerkük’ü dışardan gelen Kürtlerle değiştirmeye çalıştılar. Şimdi de Kerkük için referandum konusu çıktı. Kerkük’ün Irak’ın kuzeyindeki oluşuma bağlanıp bağlanmaması bu referanduma göre belli olacak.’’

Kerkük’ün geleceğini tayin edecek referandum yüzünden Türkmenler’e yönelik bir katliam çıkabileceğine dikkati çeken Beyatlı, ‘’Kerkük’teki bu katliâm, sadece Türkmenlere yönelik değil kuzeyden gelen Kürtler tarafından Türkmenlerin yanında olan Araplar ve Kerkük Kürtlerine karşı da yapılacak’’ dedi.

SİLÂHLI PEŞMERGELER

KATLİÂM İÇİN BEKLİYOR

Kuzeyden gelen 400 bin peşmergenin hızlı şekilde silâhlandığını vurgulayan Beyatlı, ‘’Şu anda Kerkük’e getirilen 400 bin peşmergeden 100 binin üzerindeki silahlıları Türkmenlere katliam uygulamak için bekliyor. Diğerlerinin silâhlanması sürüyor. Irak’ta kısa zamanda güçlü hükümetin kurulması zor görünüyor. Ekime kadar güçlü hükümet gelemeyeceğini ABD de Irak da çok iyi biliyor. Güçlü hükümet gelmeden yapılacak referandum bölgeyi karıştıracak’’ diye konuştu. Referandumun sadece Kerkük değil tüm Irak genelinde yapılması gerektiğini bildiren Beyatlı, şöyle devam etti:

‘’Ya da eski sayıma göre referandum yapılsın. Yarım milyon Kürtü Kerkük’e getirdikten sonra referandum gerçekçi olmaz. Şu anda Kerkük’te yönetim Kürtlerin elinde. Belediye Türkmen mahallelerine hiç hizmet götürmüyor. Yeni getirilen Kürtlerin mahallelerine ise sürekli hizmet gidiyor. Türkmenler kışkırtılıyor. Sabrımızın sonuna geliyoruz ve bıçak kemiğe dayandı. Bu referandum olacaksa Türkmenler de Irak’ta konuşulan dilde konuşmaya başlayacak. ‘Bizler Kürtlere benzemeyiz’ diyerek bugüne kadar gençlerimizi tuttuk.’’

“BÖLGEDE TÜRKMEN-KÜRT SAVAŞI

ÇIKARTMAK İSTİYORLAR’’

Beyatlı, Irak ile ilgili rapor hazırlanırken bütün etnik gruplarla konuşulduğunu ancak Türkmenlerin yok sayıldığını belirterek, ‘’Biz bu haksızlığa rağmen sabrettik. Artık patlama noktasına geldik. Bizim kimseyle düşmanlığımız yoktu. Sunnî ile Şiî arasında da düşmanlık yoktu ama bunu başardılar. Bölgede etnik temizlik ve katliâm yapılacak. Irak’taki iç savaşın yanında Türkmen ve Kürt savaşını da çıkartmaya çalışıyorlar’’ dedi.

Beyatlı, Kerkük konusunda Türkiye’nin seyirci kalmaması gerektiğini vurgulayarak, ‘’Kerkük’ün kaderi Türkiye’nin de kaderini belirler’’ diye konuştu.

/ KONYA

08.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Doğu, beyaza teslim

  Okul ve ailede manevî eğitim çok az

  DP, DYP’de devam ediyor

  Türkmenler: Bıçak kemiğe dayandı

  73 milyonun ayrısı ve gayrısı olmamalı

  Kara Kuvvetlerine 10 adet yük helikopteri alınacak

  Göl dondu, ördekler öldü

  Küresel ısınma fakiri yakacak

  Sıcaklar yeniden düşecek

  Sezer, bugün İtalya’ya gidecek

  Meclis, tatil dönüşü yoğun çalışacak

  Özak: Gerçek Atatürkçü biziz

  Şubat’ta 10 bin öğretmen atanacak

  Gönenli Hoca vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor

  Doğubeyazıt Gümrük Müdürlüğü kuruldu

  İnsan kaçakçılarına geçit yok

  Yeni yılda öncelik bölünmüş yollarda

  Madenler ocakları söndürdü

  Yanlış yakılan soba öldürüyor

  Veremli hasta sayısı azaltılamıyor

  Diyanet 2 bin bayan Kur’ân öğreticisi alıyor

  5. uzay turisti yola çıkıyor

  Kahvehaneler mikrop kaynıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004