Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

O uçağa nasıl izin verildi?

Bağdat’ta havaalanına inişi sırasında düşen kargo uçağında bulunan Mersinli makine mühendisi Sebahattin Kesten’in kardeşi Adil Kesten, ağabeyinin ölümünden yetkilileri sorumlu tuttu.

Böyle bir uçağa izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Kesten, öyle bir bölgeye bu tip bir uçakla insanların taşınmasını ihmalkarlık ve umursamazlık olarak değerlendirdi. 30 yolcusu ve 5 mürettebatıyla Adana Havalimanı’ndan kalkan ve Bağdat’ta havaalanına iniş yaptığı sırada piste 200 metre kala düşen Antonow tipi kargo uçağında bulunan yolculardan Sebahattin Kesten’in Mersin’de bulunan kardeşi Adil Kesten, ağabeyinin güvenli olmayan bir bölgeye güvenli olmayan bir uçakla götürülmesinde yetkililerin ihmali olduğunu ileri sürdü. Yetkililerin böyle uçaklara izin vermemesi gerektiğini söyleyen Kesten, “Demode olmuş, her 3 ayda, 5 ayda bir düşen, elektroniği olmayan veya günün koşullarına uygun olmayan bir uçağa nasıl izin verildi bunu anlamış değilim. Bu konuda kesinlikle yetkilileri suçluyorum. Güvenli olmayan bir bölgeye bu işçilerin taşınmasının neden engellenmediği konusunda sorumluluk yetkililerindir. Bu kadar ihmalkarlık, bu kadar umursamazlık hiçbir yerde yok” dedi.

Aynı zamanda Mersin Makine Mühendisleri Odası eski başkanı olan Adil Kesten, kargo uçağı ile insan taşınmasının da yanlış olduğunu belirterek, “Avrupa’nın hiçbir ülkesinde böyle uçakların kullanılmadığı bir yerde buna bizim ülkemizde izin veriliyor. Biz aşiret devleti miyiz, yoksa modern bir cumhuriyet miyiz, onu da anlamak mümkün değil. ‘Bu uçak düştü mü, düşürüldü mü’ konusunda da çok emin değilim. Yani orada bir direniş ordusu var, buradan kalkıp oradaki Amerikalılar’a işçi götüren bir firma var. Ne inişi ne de kalkışı güvenli olmayan bir konuda yetkililerin buna izin vermesine ben anlam veremiyorum” diye konuştu.

/ MERSİN

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Reformlardan taviz yok

  Herkes kendi evinin içine bakmalı

  Türkiye'nin üyeliği AB'nin iç sorunu

  Hukukun kara deliği kapansın!

  Din dersinde Atatürkçülük

  O uçağa nasıl izin verildi?

  Ulaştırma Bakanlığı Irak’a teknik ekip gönderdi

  Kömür ocağında grizu patlaması: 1 ölü, 6 yaralı

  Güneydoğuya “proje” çağrısı

  Aksu: Belediyeler sığınma evi yapmalı

  Başkanlar Samandıra’da toplantı

  Eczacılar meydanda haklarını arayacak

  Sibirya soğukları devam ediyor

  Namaz sırasında cepler çalmayacak

  112 gereksiz meşgul ediliyor

  Kavurmadan zehirlendiler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004