Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush'un Irak kumarı

İngiliz gazetesi Guardian'ın yazarı Jonathan Freedland, ABD Başkanı George Bush’un yeni Irak planını değerlendirdiği yazısında, “Bush, son aşamada zafer diye satabileceği birşeyler bulabilmek için her şeyini riske ediyor. Irak’a takviye asker gönderme planı da bu yaklaşımın bir parçası. Irak’a ilâve asker göndermek ateşe benzin dökmekten başka birşey değil” dedi.


Petrolü kap git

ABD Başkanı George W. Bush, Irak konusundaki yeni stratejisini açıklıyor. Bush’un açıklamalarına göre Irak’a daha fazla ABD askeri gönderilecek, Irakl

Ermeni tasarısı temcit pilavı gibi

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili California milletvekili Adam Schiff’in, çok kısa bir süre içinde meclis gündemine sunmayı planladığı ‘’Erm


  Hüsnü’den sonra Zakzuk vakası

Mısır Dini Varlıklar Bakanı Mahmud Hamdi Zakzuk, peçeli türban takan dini rehberi toplantıdan attı.


  Olmert'e soruşturma

İsrail'in Kanal 10 Televizyonu, Başbakan Ehud Olmert hakkında, İsrail'in büyük bankalarından Bank Leumi'nin özelleştirilmesi ihalesiyle ilgili olarak cezai soruşturma açılacağını öne sürdü.


  Ömer El Beşir: Darfur’da BM güçlerine ihtiyaç yok

Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, ülkenin batısındaki Darfur’a BM güçlerinin konuşlanmasına ihtiyaç olmadığını, Afrika Birliği askerlerinin bölgede düzeni sürdürebileceğini söyledi.


  Saddam’ın adı Hindistan’da yaşayacak

Hindistan’da Müslümanların yaşadığı bir köyün sakinleri, köylerine, idam edilen Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in adını vermek istiyorlar.


  Ahlâksızlığa karşı Müslüman-Hıristiyan ittifakı

Londra’da çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu protestocular, İngiliz Parlamentosu önünde toplanarak, eşcinsel haklarına düzenleme getiren yeni yasayı protesto etti. Eyleme Müslümanlar da destek verdi.


  Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

Miami Üniversitesi’nin Müslüman öğrencileri, her Cuma, Amerikalı 100 evsize sıcak yemek ve giysilerin yanı sıra umut dağıtıyor. Miami Herald gazetesinin, “Miami grubu sıcak aş ve umut dağıtıyor” başlıklı haberine göre, Miami-Dade ilçesinde hükümet konağı önündeki otoparka Cuma namazlarından sonra gelen öğrenciler, ilçedeki evsizler için umut oluyor.


  İngiltere’den Aya yolculuk

İngiltere, aya yolculuğa hazırlanıyor. İngiltere, uzay araştırmaları kapsamında ay yüzeyinde çeşitli incelemeler yapmak üzere 2 görev için çalışmalara başlayacak.


  Rus ayıları sonunda kış uykusuna yattı

Moskova Yaban Hayatını Koruma Kurulu’ndan yapılan açıklamada sıcak havaların devam etmesi ve yeterli karın yağmaması yüzünden bir türlü kış uykusuna yatamayan ayıların sonunda uykuya daldıkları belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004