Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Somali’de ABD katliamı

Somali’de, Amerikan ordusunun El Kaide militanlarının saklandığı gerekçesiyle son günlerde bombaladığı yerlerde ölen sivillerin sayısının 100 civarında olduğu bildirildi.

AFP muhabirinin görüştüğü görgü tanıkları, güneydeki Dobley ile Afmadow kasabaları arasındaki bölgeyi hedef alan ABD ve hükümet güçlerinin bombardımanlarında hayatını kaybeden sivillerin sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu söylediler.

Bombardımanlarda 19 sivilin öldüğü bildirilmişti. Amerikan hava kuvvetleri, El Kaide militanlarının bulunduğu iddiasıyla Somali’de bazı hedefleri bombalamıştı.

Bu arada, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Somali’deki çatışmaların artmasından duyduğu endişeyi dile getirerek, askeri müdahalenin bir an önce sona ermesi çağrısında bulundu. İKÖ’den yapılan yazılı açıklamada, “İhsanoğlu’nun, Somali’de son dönemde artan çatışmalardan, özellikle de çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve büyük bir maddi zarara neden olduğu bildirilen ülkenin güneyindeki hava saldırılardan duyduğu endişeyi yinelediği” kaydedildi.

Açıklamada, “bu gereksiz askeri faaliyetin ülkede bugüne kadar barış, istikrar ve uzlaşma konusunda sağlanan ilerlemeyi ciddi şekilde zayıflatabileceği” kaydedildi. İhsanoğlu’nun “tüm Somali halkını, özellikle de farklı grupların liderlerini, ülkelerinin istikrarını sağlamaya, düşmanlıkları sonlandırmaya ve gerçek bir milli uzlaşma konusunda çaba sarf etmeye çağırdığı” bildirildi.

Üst düzey bir İKÖ heyetinin Somali’yi ve komşu ülkelerini kısa bir süre içinde ziyaret edeceğinin kaydedildiği açıklamada, İhsanoğlu’nun BM’yi ve uluslararası toplumu Somali’deki durumun istikrara kavuşması için etkin rol oynamaya çağırdığı belirtildi.

/ MOGADİŞU

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Somali’de ABD katliamı

  Asker göndermek çare değil

  ABD birlikleri İran temsilciliğini bastı

  Çin’den ABD’ye İran resti

  Lokmacı krizi Talat’a yaradı

  Sıra Mehdi ordusuna geldi

  Olmert Meşal’in açıklamasını önemsemedi

  Zimbabwe, ‘Etiyapya Saddamlığını teslim etmedi

  Sudan’da Saddam gösterisinde 17 yaralı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004