Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’ler yönetmelik bekliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) borçlarının yeniden yapılandırılmasını içeren Anadolu Yaklaşımı Yasasından yararlanmak isteyen firmalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından çıkarılması gereken yönetmeliği bekliyor.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, yasaya göre Ocak ayı sonuna kadar çıkması gereken çerçeve anlaşması ve yönetmeliğin bir hafta içerisinde çıkacağını bildirdi.

Konuyla ilgili sorularını cevaplayan Çağlayan, ekonomik sıkıntıları sebebiyle üretimlerini durduran firmaların finansman sorununu çözecek ve kamuoyunda Anadolu Yaklaşımı Yasası olarak bilinen ‘’Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Malî Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’’undan yararlanmak isteyen firmaların ay sonuna kadar beklemeden başvurularını yapma imkânına kavuşacaklarını bildirdi.

Yasaya göre ay sonuna kadar çıkması gereken çerçeve anlaşması ile yönetmelik konusunda BDDK, Bankalar Birliği ve katılım bankalarının çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Çağlayan, her iki düzenlemenin bir hafta içerisinde tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Çağlayan, böylece firmaların ay sonunu beklemeden yasadan yararlanmak için ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini anlattı.

Söz konusu düzenleme kapsamında borçları sebebiyle ödeme güçlüğü içinde bulunan firmaların borçlarının bulunduğu bankaya, birden fazla bankaya borcu olan firmaların da en yüksek borcu bulunan bankaya başvuruda bulunup bir çerçeve anlaşması imzalayacaklarını anlatan Çağlayan, söz konusu yasadan yararlanacak firmaların yaşayabilecekleri muhtemel sorunların izlenebilmesi için bir takip ofisi oluşturduklarını hatırlattı.

Söz konusu ofisin KOBİ’lere hukuki destek sağlayacağını belirten Çağlayan, firmalar için bankaların dosya hazırlaması gerektiğini ve bu dosyalar için fahiş rakamların istenmesini de ofis olarak önlemeye, böylece bu konudaki istismarları önlemeye çalışacaklarını bildirdi. Her gün 50 ile 100 arasında firmanın takip ofisine başvurarak bilgi istediklerini kaydeden Çağlayan, firmaların dosyalarını ASO takip ofisine vereceklerini sandıklarını, bu konuda bir yanlış anlamanın bulunduğunu bildirdi. Çağlayan, oysa firmaların bankalara yapacakları başvurudan sonrasında takip ofisinin devreye girerek muhtemel sorunları gidermede bir köprü oluşturacağını bildirdi.

/ ANKARA

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler yönetmelik bekliyor

  Bayraktar: Çiftçinin derdi bitmez

  Dünya un üretiminde üçüncü sıradayız

  BTC’den 33 milyon dolar gelir sağlandı

  Külçe altın, reel getiri şampiyonu

  BİODER’den yeni ürün

  Şehit ailelerine konut kredisi desteği

  OPEC, fiyatları yakından izliyor

  Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliğinde değişiklik


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004