Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünya un üretiminde üçüncü sıradayız

Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), yıllık yayımladığı son raporunda, Türkiye’yi yaklaşık 10 milyon tonluk üretimiyle küresel sıralamada üçüncü sıraya yerleştirdi. Raporda, Türkiye’de un ihracatındaki olağanüstü büyümenin teşvik ettiği un üretiminin, 10 yıl öncesine kıyasla önemli ve düzenli şekilde yükseldiği vurgulandı.

Alınan bilgiye göre, Uluslararası Hububat Konseyi, her yılın sonunda yıllık olarak yayımladığı Un Raporunu açıkladı. Rapora göre, yılda en az 2 milyon ton un üretimi yapan 26 ülke önemli un üreticileri arasında yer alırken, Çin dışında bu ülkelerin 13’ünün 2004 yılında 2003 yılına kıyasla üretiminin arttığı, 9’unun azaldığı ve 3 tanesinin ise değişmediği belirtiliyor.

Çin, 2003 ve 2004 yıllarındaki 63.9 milyon tonluk üretimiyle oldukça önde olarak dünyanın en fazla un üreten ülkesi konumunda bulunuyor. Raporda Çin’in şu anki nüfusu 1,3 milyar olarak kabul edildiğinde, kişi başına un tüketiminin 45 kilogram olduğu vurgulanıyor. İstatistiklere göre, Çin’in un üretiminin üçte birinden daha az üretim yapan ABD ise ticari buğday değirmenciliğinde küresel olarak ikinci sırada yer alıyor.

ABD değirmenlerinin un üretiminin 2004 yılında, 2003 yılından daha düşük olarak, 17,6 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği ve bu miktarın en yüksek düzey olan 2000 yılındaki 19,1 milyon tondan yüzde 7,4 aşağıda olduğu ifade ediliyor. IGC’nin son raporunda, 2004 yılındaki 10 milyon tonluk üretimiyle Türkiye, küresel un üretiminde üçüncü sıraya yerleştirildi.

Türkiye’nin 2003 yılı üretiminin, bugüne kadarki en yüksek düzey olan 11,4 milyon ton olarak gerçekleştiği belirtilen raporda, un ihracatındaki olağanüstü büyümenin teşvik ettiği un üretiminin, 10 yıl öncesine kıyasla önemli ve düzenli bir şekilde yükseldiği belirtiliyor.

/ KONYA

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KOBİ’ler yönetmelik bekliyor

  Bayraktar: Çiftçinin derdi bitmez

  Dünya un üretiminde üçüncü sıradayız

  BTC’den 33 milyon dolar gelir sağlandı

  Külçe altın, reel getiri şampiyonu

  BİODER’den yeni ürün

  Şehit ailelerine konut kredisi desteği

  OPEC, fiyatları yakından izliyor

  Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliğinde değişiklik


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004