Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Gaziantep tarihî mirasına 3 proje

Avrupa Komisyonu, GAP İdaresi Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kültürel Mirası Geliştirme Programı” çerçevesinde, şehir merkezinde 3 proje hayata geçirilerek turistlerin şehir merkezinde zaman geçirmesi sağlanacak.

Hazırlanan projeler kapsamında Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve 1640 yılında inşa edilmiş olan Osmanlı eseri Naib Hamamı restorasyonu yapılacak. Yapılacak restorasyon çalışmalarının ardından hamam, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vererek Gaziantep hamam kültürünü tanımalarını amaçlayacak.

Gaziantep Kalesi eteklerinde 1947 yılında ünik mimarisi şeklinde inşa edilen Kır Kahvesi şehir hayatının sosyal boyutunu vurgulayan bir sembol olarak görülüyor. Restorasyonunun tamamlanmasıyla hem tarihî kültürel mirasın korunarak yaşatılması hem de yerli halkın yanı sıra, Kale gezmesinden yorularak dönen ziyaretçilerin dinlenebileceği, tarihin mistik gölgesinde sohbet edebilecekleri bir mekân haline getirilecek.

Yine Gaziantep Kalesi eteklerinde 1950 yılından önce yapılan Butik Otelin restore edildikten sonra turistler için konaklama, dinlenme, yemek yeme gibi yeni işlevleri de içinde barındıracak. Otelde toplam 8 oda ve 120 kişilik restoranı ile ziyaretçilerine hizmet verecek.

12.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinler bu sokakta buluşacak

  Medreseden müzeye

  Çürüyen tarihî hamamlar kurtarılıyor

  Gaziantep tarihî mirasına 3 proje


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004