Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

HAMİT: TRANSFER YOK

Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) mücadele eden FC Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, son zamanlarda hakkında çıkan transfer dedikodularından çok sıkıldığını söyledi.

Hamit, yaptığı açıklamada, Türkiye'de hakkında her gün onlarca transfer haberi yazıldığını öğrendiğini ve bunlardan bıktığını ifade ederek, ''Üstüme çok geliniyor. Transfer dedikodularından çok sıkıldım. Henüz transfer falan yok. Sezon sonuna kadar Schalke ile sözleşmem var. Bir yere gittiğim yok'' dedi. Başarılı futbolcu artık bu konuda daha fazla konuşmak istemediğini sözlerine ekledi.

RESMİ TEKLİF ALMADIK

FC Schalke 04 Menajeri Andreas Müller de kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Hamit hakkında ne sözlü ne de yazılı bir transfer teklifi almadıklarını belirtti. Hamit'in Gelsenkirchen kentinde doğduğunu ve burada mutlu olduğunu ifade eden Müller, ''Sorun gibi görünen bizim 2011 yılına kadar kendisine sözleşme teklif etmemiz. Kendisine sunduğumuz teklif iyi ve güzel bir teklif. İkinci yarıda istediğimiz başarıyı yakalarsak tabii ki o zaman son sözümüzü söylemek için teklifte bazı değişiklikler olabilir'' şeklinde görüş belirtti.

KADRO 26'YA İNDİRİLDİ

Öte yandan Galatasaray ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da kamp yaparak sürdürüyor. Sarı-kırmızılı ekibin, dün sabah Titanic Futbol Center'de, teknik direktör Eric Gerets yönetiminde yaptığı çalışmada hafif sakatlığı bulunan Aydın takımdan ayrı düz koşu yaparken, Vestel Manisaspor'a gönderilen Oğuz ile denenmek için kampa getirilen Bilal'in gönderilmesinden sonra kamp kadrosu da 26'ya indi. Isınma koşusunun ardından yapılan çift kale taktik maçında Eric Gerets, sık sık oyunu durdurarak futbolcularına uyarılarda bulundu. Antrenman maçının hemen başında sakatlanarak çalışmayı yarıda bırakan Emre, kenarda masör yönetiminde düz koşu yaparken, Emre'nin yerine karşılaşmaya Aydın dahil oldu.

13.01.2007


 

Trabzon kârlı çıktı

Trabzonspor'un sezon başında Hertha Berlin'den 2 milyon 325 bin Avro bonservis bedeliyle aldığı Brezilyalı futbolcu Marcelihno, Almanya'nın Wolfsburg takımına 2 milyon 750 bin Avro'ya transfer oldu. 31 yaşındaki Marcelihno, Türkiye'de oynadığı 15 maçta sadece 2 gol atabildi.

Trabzonspor, sezon başında Almanya'nın Hertha bsc Berlin takımından aldığı Marcelinho'yu, yine aynı ülkenin VFL Wolfsburg takımına verdi. Kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, yaptığı açıklamada, Marcelinho'yu isteyen Almanya'nın WFL Wolfsburg takımıyla başlayan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi. İki kulüp olarak prensipte bir anlaşma sağlandığını ifade eden Sayitoğlu, futbolcunun Almanya'ya gittiğini kaydetti.

TRABZON KAZANÇLI

Trabzonspor ile WFL Wolfsburg'un 2 milyon 750 bin Avro'ya anlaştığı ve Brezilyalı oyuncunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra herhangi bir sorun çıkmaması durumunda imza atacağı kaydedildi. Marcelinho, sezon başında Hertha BSC Berlin'den 2 milyon 325 bin Avro bonservis bedeliyle alınmıştı.

MARCELINHO'NUN PERFORMANSI

Trabzonspor ile bu sezon 17 lig maçının 15'inde ilk 11'de forma giyen ve 1290 dakika sahada kalan Marcelinho, 2 gol kaydedebildi. Ankaragücü ve Denizlispor maçlarında 1'er gol atma başarısı gösteren 31 yaşındaki oyuncu,ortaya koyduğu performansla eleştiriler almıştı.

HERTHA'DA 65 GOL

2001-2006 yılları arasında Almanya'nın Hertha BSC Berlin takımında forma giyen Marcelinho, 155 lig maçında 65 gol atma başarısı göstermişti. 5 kez Brezilya'nın (A) Milli Takımı'na çağrılan futbolcu, milli forma altında 1 gol kaydetmişti.

Doğan: Devrim yapacağım

İkinci yarı hazırlıklarını sürdürdükleri Antalya kampının son gününde Ligtv.com'a önemli açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, gündemdeki konuların yanı sıra Türk futbolunun ve yan öğelerinin genel durumu da masaya yatırdı. Bir devrim yapacağını, bazı Türk hocaların kulüplerine saygısızlık yaptığını belirten Doğan, ''Ben kaçmam. Varlığımdan rahatsız olan gazeteciler var, ama buradayım görevimin başındayım. Türkiye'de kafalar değişiecek.'' dedi.

13.01.2007


 

Potada yabancı sınırının kalkması istendi

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, "Federasyon kapıları açmalı. İstanbul'da yenildiğimiz Tau Ceremica'da bir tek İspanyol yok ama İspanya dünya şampiyonu oldu. Yabancı sınırı kalkarsa Türk oyuncuları da aşama kaydetmek zorunda kalır" dedi.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Basketbol Federasyonu'na yabancı kontenjanındaki kısıtlamaların kaldırılması yönünde çağrıda bulunarak, ''Federasyon kapıları açmalı, yabancı kontenjanı sınırı kalkmalı'' dedi. Özerhun, Türkiye'de yabancı oyuncu sayısında kısıtlamaların bulunduğu belirterek, ''Dünyada ise ayrı bir realite var. Bu Bosman kararları ile başladı, daha sonra da yayıldı. Artık kapılar açılmalı. Bu realiteyi değerlendirmek lazım'' dedi. İspanya Ligi'nden örnek veren Özerhun, bu ligde oynayan üst düzey tüm takımlarda İspanyol oyuncu sayısının çok az olduğunu, buna rağmen ülke basketbolunun büyük başarılar elde ettiğini söyledi. Menajer Özerhun, ''Bu hafta içinde mağlup olduğumuz TAU Ceremica takımında bir tek İspanyol oyuncu yok, Barcelona ve Real Madrid'de oynayan yerli oyuncuların sayıları da çok az, ama İspanya dünya şampiyonu oldu. Bu her şeyi somut olarak ortaya koyuyor. Daha başka bir şey söylemeye gerek yok. Yabancı sınırlaması olmadan da ülke basketbolu başarılı olabilir'' diye konuştu.

13.01.2007


 

Beşiktaş'ın yeni dinamosu Serdar

Beşiktaş'ın orta sahadaki yeni dinamosu Sardar Kurtuluş, siyah-beyazlı taraftarlara ümit veren mesajlar gönderdi. Genç futbolcu, ''Daha lig bitmedi, futbolcular olarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz, bize güvenin'' dedi.

Serdar, Taraftarların, ''Şampiyonluk şansımız nedir'' şeklindeki sorusu üzerine oldukça iddialı bir görüş belirterek, ''Daha lig bitmedi. 8 puanlık farka kimse aldanmasın. Biz Beşiktaşlı futbolcular olarak şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bize güvenin'' dedi. İkinci yarı Beşiktaş'ın layık olduğu yere geleceğini belirten Serdar, şampiyon olacak kapasiteye sahip olduklarını söyledi. Serdar Kurtuluş, ''En çok hangi takıma ve kaleciye gol atmak istersin'' sorusunu da ''En çok Fenerbahçe'ye gol atmak isterim. Kalecinin kim olacağı önemli değil. Yeter ki Fenerbahçe'ye gol atayım'' diye cevapladı.

13.01.2007


 

Efes 4. sıraya indi, F.Bahçe 6. sıraya yükseldi

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde (A) Grubu'nda 11. haftada, sahasında grubun 21 puanlı lideri İspanyol rakibi TAU Ceramica Vitoria'ya yenilerek 5. yenilgisini alan Efes Pilsen, 17 puanla 4. sıraya indi.

Efes'in 2. turu garantileyebilmesi için 1 galibiyet daha alması gerekiyor. (C) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker iseİstanbul'da yendiği grup sonuncusu Litvanya ekibi BC Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda da farklı skorla yenerek toplamda 4. ve deplasmandaki 2. galibiyetini aldı. Türk temsilcisi, 15 puan ve averajla yeniden 6. sıraya çıkarak, 2. tura kalma şansını sürdürdü.

13.01.2007


 

Beckham ABD'de para basacak

İspanya'nın Real Madrid Kulübü'nden sezon sonunda ayrılıp ABD'nin Los Angeles Galaxy takımına gitmeye karar veren İngiliz futbolcu David Beckham'ın bu transferden 250 milyon dolar kazanacağı belirtildi.

Futbol dünyasın bu zamana kadar gelmiş geçmiş en medyatik futbolcularından olan ve reklamlardan çok büyük gelir elde eden Beckham, Real Madrid'den ayrılacağını açıklayarak herkesi şaşırttı.

Ağustos ayından itibaren Los Angeles Galaxy takımında forma giyecek olan Beckham'ın sezon başına 3 milyon dolar alacağı açıklanırken, bu rakam İngiliz futbolcunun Real Madrid'de kazandığının hemen hemen yarısına denk geliyor. Yıldız futbolcu yeni takımında daha az kazanmasına rağmen imaj ve reklam gelirlerinde bağımsız olacak. İngiliz futbolcunun reklam gelirleri yılda 30 milyon Avro'yu buluyor.

13.01.2007


 

Hooijdonk: Kezman çok kaliteli

Galatasaray'a Efes Cup 6'da orta sahadan bir gol atarak tekrar gündeme gelen Hollandalı yıldız Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Brezilyalılarla problemi olduğu yönünde çıkan haberleri farklı bir örnek vererek yalanladı.

Brezilyalılarla sorunu olmadığını bu şekilde açıklayan Hollandalı futbolcu Anelka ile ne problemi ne de ilişkisi olduğunu söyledi. Anelka geldiğinde onu getirenlere 1.5 yıldan fazla kalmaz dediğini de belirten Hooijdonk Zico'nun Daum'un yanı sıra takıma daha sıcak bir hava kattığını fark ettiğini söyledi. Sezon sonunda futbolu kesin olarak bırakacağını söyleyen Hooijdonk bir gün Fenerbahçe'de teknik direktör olmak istediğini de belirtti. Hala Ümit Özat, Ali Güneş, Deniz ve Recep gibi futbolcularla telefonda görüştüğünü söyleyen Hooijdonk, Kezman'ın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu kaydetti.

13.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004