Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TEDAŞ, altyapı yatırımlarını hızlandırıcak

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), özelleştirme ihaleleri ertelenen Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ), Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş’de (AYEDAŞ) havai hatların yer altına indirilmesi amacıyla, bu yıl yaklaşık 100 milyon YTL’lik yatırım planlıyor.

Alınan bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), daha önce ön yeterlilik kriterlerini karşılayan yatırımcıların belirlendiği 3 elektrik dağıtım bölgesinin özelleştirmesini ‘’havaî hatların yer altına alınmasına ilişkin yatırım projelerinin büyük ölçüde tamamlanamadığı’’ gerekçesiyle durdurması üzerine, TEDAŞ’da geçen hafta bir toplantı yapıldı. Toplantıda, özellikle bu bölgelerde söz konusu yatırımlara hız vermeye verme kararı alındı.

Toplantıda, havaî hatların yer altına indirilmesinin yanı sıra şehir merkezleri ve kırsal şebekelerde ekonomik ömrünü doldurmuş tesisler ve hizmet sunumu yetersiz kalan şebekelerin yenilenmesi çalışmalarına hız verilmesine de karar verildi. Büyük şehirlerde gerilim düşümü, güç kapasiteleri yetersizlikleri, genişleme ve yenileme yatırımlarının arttırılmasına da karar verildi. Altyapının tamamlanmasını ardından, özelleştirmelerin gerçekleştirilmesiyle özel sektöre altyapısı tamamlanmış bir şebeke sağlanmış olacağını belirten yetkililer, bu amaçla 2007 yılıyla birlikte yatırımların artacağını kaydettiler.

/ ANKARA

16.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İhracatçı çözüm istiyor

  Bir numaralı sorun işsizlik

  Para Kurulu yılın ilk toplantısını yapacak

  Türkiye’nin büyüme süreci masaya yatırılıyor

  “Esnafın sayısı dondurulsun” teklifi

  TOBB Ticaret Odaları Konseyi toplanıyor

  TEDAŞ, altyapı yatırımlarını hızlandırıcak

  Şehir içi telefon ücretlerine zam


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004