Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Halk bizden, tam demokrasi istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hızla değişen gündem içinde bazı temel meselelerimiz ne yazık ki çabuk unutuluyor. Biz eksiksiz ve tam bir demokrasi yolundayız. İmtiyaz değil, adalet isteyen halkımız da bizden bunu bekliyor” şeklinde konuştu.


Meclis Irak’ı görüşecek

AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca ve 28 milletvekili, Irak’taki gelişmelerle ilgili genel görüşme önergesi verdi. CHP, de Irak ve özellikle Kerkük’ün

Plassnik: 2005 yılında müzakere sürecinin yeni bir dönemine girdik

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, “Türkiye’ye kapıyı kapatmadan gerçekçi hedeflere ulaşılmasının daha akıllıca olacağı görüşündeyiz” dedi. P


  Aksu: Kalkınma ve göç birbirine ilintili

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kalkınma ve göç konularının birbirine daha ilintili hale geldiğini söyledi. Bakan Aksu, Almanya’nın Dresden kentindeki Avrupa Birliği (AB) adalet ve içişleri bakanları gayriresmi toplantısında yaptığı konuşmada, ‘’zengin ve yoksul ülkeler arasındaki uçurum büyüdükçe göç hareketleri de yaygınlaşmakta, kalkınma ve göç konuları birbirine daha ilintili haline gelmektedir’’ dedi.


  Elektriğin fiyatı yükselecek mi?

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, elektrik dağıtımının özelleştirilmesinden sonra, elektrik fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini sordu.


  Ağar: Türkiye etrafında olup bitenleri göremiyor

Arı Hareketi tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katılan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin iç çatışma alanlarını besleyen sunî siyaset kavgası içinde etrafında olup bitenleri göremediğini söyledi.


  Ketenci: İşçilere kadro verilmesi oy avcılığıdır

SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, ‘’215 bin işçiye kadro verilmesi, işçiyi düşünmek değil oy avcılığıdır’’ dedi.


  Başbakan için 2 kurban kesti

AKP Ağrı İl Başkan Yardımcısı Nihal Yeter Bulut, geçen aylarda rahatsızlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iyileşmesi için adadığı 2 koyunu kurban kesti.


  Gazeteci Ergun Babahan'a beraat

Gazeteci Ergun Babahan, Sabah Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısında, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’a, “hakaret’’ ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, beraat etti.


  Marmara yoğun sis altında

Marmara Denizi’nde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Karayollarında görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşerken, Bölge Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.


  Today’s Zaman yayına başladı

Günlük İngilizce yayın yapacak olan Today’s Zaman yayın hayatına tanıtım toplantısı ile başladı.


  Rektör atamalarına Sezer freni

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM’ye iadesinin ardından, Genel Kurulda aynen kabul edilen, yeni kurulan 15 üniversiteye kurucu rektör atanmasına ilişkin kanunu onayladı.


  Bursa’nın 50 günlük suyu kaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetin Avcı, hiç yağış olmaması halinde Bursa’nın 1,5 aylık su rezervinin bulunduğunu söyledi.


  Yardım kuyruğu bezdiriyor

Adana’da vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca iki ayda bir verilen eğitim ve sağlık yardımlarını alabilmek için Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yardımı alabilmek için saatlerce kuyrukta beklediklerini söyleyen Aydın Maruldağ, “Üç kuruş para veriyorlar ama canımızı alıyorlar” dedi.


  Radyolar daha net dinlenecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), birbirine çok yakın frekanslardan yapılan yayınlar sebebiyle İstanbul’da dinlenemez hale gelen radyo yayınlarını yeniden düzenleyecek.


  Meslekî eğitimde Kore örneği

YÖK Üyesi ve Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, Kore’nin, yaşadığı sorunlar ve süreç yönünden Türkiye’ye benzer bir ülke olduğunu belirterek, meslekî ve teknik eğitim alanında Kore’de uygulanan sistemin önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye ışık tutabileceğini söyledi.


  Rizeliler bilişime ayak uyduruyor

Rize İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği (AB) Socrates- Grundtvig Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında İspanya ve İtalya’dan 3 eğitim kurumu ile ortaklaşa hazırlamış olduğu ‘Bilgisayar Geri Dönüşümü’ projesi kabul edildi.


  107 yaşında hacı oldu

Türkiye’nin asırlık hacı ninesi Mihriban Kızıldağ hacdan döndü. 107 yaşındaki Mihriban Kızıldağ’ı, Mersin ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yakınlarından oluşan büyük bir kalabalık karşıladı.


  Uzungöl’de piknik yasağı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl kenarında gelişigüzel piknik yapmanın yasaklanacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004