Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail ile Suriye anlaştı

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, İsrail ile Suriye temsilcileri arasında yapılan bir dizi gizli görüşmede, müstakbel barış anlaşması için anlaşmaya varıldığını yazdı.


Özel statü verilmeli

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç, Kerkük’ün normal bir vilâyet değil, Irak’ın millî serveti olduğunu, bu nedenle kentin geleceğine bütün Ir

Hamas: İsrail'i asla tanımayız

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Hamas’ın, İsrail’i asla tanımayacağını yineledi. Hamas’ın liderlerinden de olan Haniye, Lübnan’daki Hizbullah örgüt


  Belçika’da yasağa protesto

Belçika’nın Amvers Belediyesi’nin gişe çalışanlarına başörtüsü yasağı getirmesi, tepkilere sebep oldu. Birçok sivil toplum kuruluşu üyesi, Amvers’in Büyük Meydanı’nda el ele tutuşarak yasağı protesto etti.


  İdamlar BM’yi üzdü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Louise Arbour’un, Saddam Hüseyin’in üvey kardeşi Barzan İbrahim el Tikriti ile eski Irak devrim mahkemesi başkanı Avad Hamid el Bender’in idam edilmelerinden dolayı üzgün oldukları bildirildi.


  Türkiye’ye red, İslâma reddir

Fransa’nın en önde gelen gazetelerinden Le Monde Diplomatique’in eski editörlerinden Ortadoğu uzmanı Alain Gresh, cumhurbaşkanlığının en güçlü adayı olarak gösterilen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin “Türkiye’nin Avrupa Birliğinde yeri yok” açıklamasının “İslâmı AB’ye sokmama” anlamına geldiğini söyledi.


  Arınç: Darfur uzlaşmayla çözülmeli

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Darfur sorununun, en kısa sürede ulusal uzlaşı temelinde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.


  Sudan’da Osmanlı türbeleri açıldı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sudan’ın başşehri Hartum’da restore edilen ve içerisinde 11 mezar ile 19. Yüzyılda Sudan’da görev yapan Ahmet Ebu Vidan Paşa ile Musa Hamdi Paşa’nın türbelerinin açılış törenine katıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004