Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİPPİ: ŞIMARMASINLAR

İtalyan Teknik Direktör Marcello Lippi, millî takımın İtalya ile oynadığı son hazırlık maçında bazı Türk futbolcularının dikkatini çektiğini, ancak şımarmamaları için isim vermeyeceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunca (TFF) düzenlenen 20. Uluslararası Teknik Direktör Gelişim Semineri’nde gerçekleştirilen ‘’Futbol Her Yerde Futbol’’ konulu söyleşide İtalya’nın son Dünya Kupası şampiyonluğu sürecinde teknik direktörü olan Marcello Lippi, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in sorularını cevapladı.

Dünya Kupası’nın ardından özellikle zihinsel olarak dinlenmek anacıyla kendine bir yıl süre tanıdığını belirten Lippi, bu süreyi futbolla ilgili konuşarak geçirdiğini söyledi. İtalya’daki üst düzey kulüplerde çok sayıda yabancı futbolcu oynaması sebebiyle ikinci sınıf takımlardan da oyuncu seçtiğini anlatan Lippi, herkesin birbirine yardımcı ve saygılı olacağı bir grup oluşturduğunu kaydetti. Lippi, ‘’Almanya’ya iyi İtalyan oyuncuları götürmedim, ama gerçek bir grup oluşturan futbolcular götürdüm. Teknik özellikleriyle birlikte, insani değerleri yüksek kişiler seçtim’’ dedi.

“İNSANA İNANIYORUM”

Lippi, Terim’in ‘’Sisteme mi inanıyorsun, futbolcularına mı’’ sorusu üzerine, ‘’Ben her şeyden önce insanlara inanıyorum. Sadece futbolda değil, hayatımda da böyle. İyi futbolcularınız var, ama gerçek insanlar değillerse önemli sonuçlar alamayabilirsiniz. Herkesin birbirine bağlı olduğu bir takım kurduğunuzda her takımı yenebilirsiniz’’ dedi.

Akıllı oyuncularla çalışmayı sevdiğini anlatan Lippi, bu sayede uzun süre taktik anlatmaya gerek olmadığını, kendisinin de uzun uzun taktik anlatmayı sevmediğini kaydetti. Hayatı boyunca pek çok kupa aldığını ifade eden Lippi, en büyük heyecanı Almanya’daki Dünya Kupasında yaşadığını vurguladı.

Türk futbolunu sevdiğini belirten Lippi, ‘’İtalya ile yaptığınız hazırlık maçında çok ilginç oyuncular dikkatimi çekti. İsim vermeyeceğim, şımarmasınlar’’ dedi. Türk futbolunda çok iyi organizasyonlar olduğuna dikkat çeken Lippi, buna karşın ‘’Türk futbolcusunun fanteziyi çok sevmesini ve yaratıcılığını ortaya koymaya çok hevesli olmasını’’ eleştirdi.

17.01.2007


 

Serkan: Başka takımlarla da görüşürüm

Fenerbahçe’nin 9 Ağustos’ta Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Dinamo Kiev ile yaptığı ilk maçta kırmızı kart gördükten sonra 4 ayı aşkın bir süredir ilk 11’de yer bulamayan Serkan Balcı, o maçtan sonra kimsenin arkasında durmadığını söyledi.

Serkan, Dinamo Kiev maçında talihsizlik yaşadığını belirterek, ‘’O maçtaki kırmızı kartın haklı olduğuna inanmıyorum. Öyle bir durum yaşandı ama sonuçta arkamda durmaları gerekirdi. Öyle bir şey olmadı. Ben öyle hissediyorum’’ dedi.

Sezon sonunda sözleşmesinin sona erdiğini belirten Serkan, Fenerbahçe ve başka takımlarla görüşmeler yapılacağını ifade etti. Şu anda hiçbir kulüpten resmi bir teklif almadığını anlatan Serkan, şöyle devam etti: ‘Sezon sonu sözleşmem bitiyor. O zaman görüşülecek. Fenerbahçe ile de görüşülecek başka takımlarla da görüşülecek. Hayırlısı neyse o olsun. Ben küçüklüğümden beri Fenerbahçeliyim. Burada kalmak isterim. Eğer tekrar forma şansı bulursam burada kalırım.’’

17.01.2007


 

Örs: Oyunumuzu oynayamadık

Fenerbahçe Ülker Antrenörü Aydın Örs, Türk Telekomspor’a 74-71 yenildikleri maçta istedikleri oyunu oynayamadıklarını söyledi.

Aydın Örs, ligin ilk yarısının son maçına kadar birer mağlubiyetle gelmiş iki takımın karşılaştığını belirterek, ‘’Türk Telekomspor’un bu sene iyi ve uyumlu bir kadrosu var. Ortaya koydukları oyun bunu gösteriyor. Biz de sezon başından itibaren bazı şanssızlıklar yaşamamıza rağmen buraya kadar bir tek Efes Pilsen yenilgisiyle geldik. Türk Telekom karşısında da oyunun genelinde istediğimiz oyunu oynayamadık’’ dedi.

17.01.2007


 

Hakan antrenmanı yarıda bıraktı

Antalya kampı sonrasında bir gün izin yapan Galatasaray, ligin 2. yarı hazırlıklarını, dün sabah Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürürken, kasığında ağrı hisseden Hakan Şükür çalışmayı yarıda bıraktı ve tedavisine hemen başlandı.

Basına kapalı gerçekleşen ve teknik direktör Erik Gerets, Reinhard Stumpf ve Nezih Ali Boloğlu yönetimindeki antrenmanda aşil tendonundan sakatlıkları bulunan Sabri ve Mehmet Topal fizyoterapistler eşliğinde çalıştı.

Dizindeki ödem nedeniyle Ümit Karan dinlendirilirken; antrenmanda kasığında ağrı hisseden Hakan Şükür çalışmayı yarıda bıraktı ve tedavisine hemen başlandı. Isınma çalışmalarının ardından tam sahada çift kale maç yapan futbolcular antrenmanda taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar.

RAKİP HERTHA

Galatasaray, bugün saat 20:00’de İzmir Atatürk Stadı’nda oynayacağı Hertha Berlin karşılaşması için saat 10:00’da İzmir’e gidecek ve maç saatine kadar otelde dinlenecek.

HAMİT SEZON SONU

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Schalke forması giyen Hamit Altıntop’un transferi hakkında açıklama yaptı. Schalke Başkanı Gerhard Rehberg ile milli futbolcunun transferi hakkında görüşen Canaydın, “Hamit bir aksilik olmadığı takdirde sezon sonunda Galatasaray’da olacak” dedi.

17.01.2007


 

Sayitoğlu: “Kötü sonuçların sebebi gruplaşma”

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Trabzonspor lobisinin kendi içinde parçalanmış durumda olduğunu, gruplaşmaların ise başarısızlığın en önemli etkenlerinden biri olduğunu söyledi.

Sayitoğlu, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayısındaki röportajında, bordo-mavili takımın 1984’den bu yana şampiyon olamamasıyla ilgili olarak, ‘’Bu faktörleri sosyal, sportif ve ekonomik olarak üç başlık altında toplamak lazım. Özellikle 1984’ten bugüne Türkiye, ekonomik anlamda büyük değişimler ve krizler yaşadı. Bu süreçte Trabzon gibi ismi büyük, ama ticari hacmi küçük bir şehirde böyle bir kulübü yaşatmak kolay değil’’ dedi. Ayman ve Risp’le anlaşma sağlandı Trabzonspor, Gençlerbirliği’nin Mısırlı oyuncusu Ayman Abdelaziz ve İsveçli futbolcu Fredrick Risp’in transferi konusunda Gençlerbirliği ile anlaşma sağladı. Ayman ve Risp’in bonservisiyle ilgili Gençlerbirliği Kulübü’nden açıklama yapılmadı. Öte yandan, Ankara ekibinin Fransız oyuncusu Michael Nicoise’nin, Belçika Birinci Ligi takımlarından Muscron’a transfer olduğu kaydedildi.

17.01.2007


 

Beşiktaş kondisyon depoladı

Beşiktaş, Ankaragücü ile hafta sonunda oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçının hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Jean Tigana yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren antrenmanda, siyah-beyazlı futbolcular kondisyon çalışması yaptı.

Antrenmana Eyüpspor ile oynanan hazırlık maçında ayağından sakatlanan Gökhan Zan, sakatlığı süren Mustafa Doğan ile Ümit Milli Takım kampında bulunan İbrahim Kaş ile Can katılmadı. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Gökhan Zan’ın önemli bir sakatlığının bulunmadığını ve yarın takımla birlikte çalışmalara başlayacağını, Mustafa’nın ise verdikleri program doğrultusunda çalıştığını söyledi.

Murat Didin kalıyor

Öte yandan Beko Basketbol Ligi’nin üst sıralarını zorlayan ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka’nın antrenörü Murat Didin, takımdan ayrılacağına yönelik söylentileri yalanlayarak, sezon ortasında bir yere gitmeyi düşünmediğini açıkladı. Didin, antrenör olarak sporda eğitici ve öğretici misyon taşıdıklarını vurgulayarak, ‘’Bu nedenle konuşurken veya davranırken, iki misli daha dikkat etmemiz gerekiyor. Beşiktaşlılığın ötesinde, bir basketbol antrenörü olarak dürüst ilkelerle yaşayıp, öyle örnek olmak mecburiyetindeyim. Böyle bir yaklaşımla, üstüne üstülük Beşiktaş sevgimi de bilerek, herhalde sezon ortasında bir yere gitmek benim için düşünülecek en son davranış olur’’ dedi.

17.01.2007


 

Okur’dan kariyer rekoru

NBA’de, Mehmet Okur, takımı Utah Jazz’ın Washington Wizards’a 114-111 yenildiği maçta 38 sayı atarak kariyer rekoru kırdı.

Washington’da bulunan Verizon Center’da yapılan maçta ilk 5’te sahaya çıkan ve 40 dakika mücadele eden Mehmet Okur, 14 kez denediği 2 sayılık atışlardan 9’unu, 8 kez yaptığı 3 sayılık atışlardan 4’ünü sayıya çevirirken, 10 defa geldiği faul çizgisinde de 8 isabet buldu ve karşılaşmadan 38 sayıyla ayrıldı.

Okur ayrıca, 9 ribaunt ve 2 de asist yaparak takımının kazanması için yoğun çaba harcadı. Maçın bitimine 11 saniye kala 111-111 beraberliği yakalayan Jazz, Gilbert Arenas’ın son saniyede kaydettiği 3 sayılık atışa engel olamayınca sahadan yenik ayrıldı.

17.01.2007


 

Rafael de Türk oldu

Vestel Manisaspor’un Brezilya asıllı oyuncusu Rafael Margues Mariano’nun Türk vatandaşı olmak için yaptığı başvuru kabul edildi.

Manisa Valiliğine Türk vatandaşı olabilmek için başvuruda bulunan Rafael, Bakanlar Kurulu Kararı sonrasında Rafet El adını da alarak resmen Türk vatandaşı oldu. Takım arkadaşlarıyla birlikte pasta keserek Türk vatandaşı olmasını kutlayan Rafet El, ‘’Türk vatandaşı olduğum için çok mutluyum. Amacım uzun yıllar Türk futboluna hizmet vermek. Türk vatandaşlığına geçmemde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

17.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004