Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sosyal güvenlikte erteleme sinyali

Devlet Bakanı Ali Babacan, sosyal güvenlik reformunun tümünün uygulanması konusunda formül bulanamaması durumunda bazı maddelerde erteleme olabileceğini kaydetti.


Kurumlar Vergisinde kolaylık

Kurumlar vergisinde, hem mükellefler hem de İdare için işler kolaylaşıyor. Maliye Bakanlığı, yeni Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili uygulama esasları

TÜPRAŞ’ta bürokratlara soruşturma

Tüpraş’ın yüzde 14.76’ık hissesinin satılması konusunda, Petrol-İş Sendikası tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan ÖİB Başkanı Metin Kilci,


  KOBİ Bakanlığı oluşturulmalı

Bursa Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin, KOBİ’leri tek çatı altında toplayacak “KOBİ Bakanlığı” kurulmasını istedi.


  Egzoz ölçümü yaptırmayana 539 YTL ceza

Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 539 YTL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri 1.078 YTL idari para cezası ödeyecek.


  Merkez Bankası: Temkinli duruş sürmeli

Merkez Bankasından, Para Politikası Kurulu kararına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, orta vadede enflasyon hedefine ulaşılması için temkinli duruşun devam etmesinin gerektiği ifade edildi.


  Petrol 60 doları bulur

Uluslararası ham petrolün varil fiyatının yakında 60 doları bulabileceği tahmin ediliyor.


  Nema tutarları bir defada ödenecek

Ödenmeyen nema tutarları, Şubat 2007 sonu itibari ile değerlemeye tabi tutularak başvurmaları halinde tasarruf sahiplerine defaten ödenecek.


  TOKİ azami gelir şartını yükseltti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), alt gelir grubuna yönelik yaptırdığı sosyal konutlara başvuru için azami net gelir şartını, 840 YTL’ye yükseltti.


  Sigaraya zam yolda

Philip Morris Sabancı Genel Müdürü Turhan Talu, sigaraya yeni vergiler gelebileceğini belirtti.


  Doğu Anadolu, turizmle kalkınır

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasında temel itici faktörün turizm olacağını söyledi.


  Sözleşmeli personelden dilekçe kampanyası

Kamudaki geçici işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalarda sona gelinirken, Devlet Memurları Kanunu’nun 4/b statüsünde çalışan sözleşmeli personel de kadro talebiyle dilekçe kampanyası başlattı.


  Norveçli emekliler Türkiye'de yaşayacak

ODTÜ Teknoparkı tarafından, Türkiye ve Romanya’da Norveçli emeklilerin yaşaması için geniş kapsamlı bir projenin hazırlandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004