Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ABD Irak’ı cehenneme çevirdi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ABD’nin dört yıldan bu yana Irak’ta hatalarına devam ettiğini, ülkenin cehenneme döndüğünü söyledi. Arınç, Türkiye’nin Irakla ilgili politikasında üç temel dinamik bulunduğunu, bunların “toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi, tüm etnik ve dinsel farklılıkların demokratik yönetimde eşit olarak temsil edilmesi ve Irak’ın doğal kaynaklarının Irak halkına ait olduğunun bilinmesi” olduğunu ifade etti.


Çatışmacı söylemler bitsin

Türkiye’nin Irak’taki tüm gelişmeler gibi Kerkük’te yaşanan hak ihlâllerine de duyarlı olması gerektiğini belirten Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilg

EMASYA planı yürürlükten kaldırılmalı

25-27 Nisan 2002 tarihlerinde yapılan Mülkî İdare Şûrásında, askere toplumsal olaylara el koyma yetkisi verdiği ve kanuna aykırı olduğu için eleştiril


  AKP’de seçim kampı toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘final yılı’ olarak nitelendirdiği 2007 yılında izlenecek yol haritasını belirlemek üzere milletvekillerini kampa alacak.


  ‘Dış gezileri azaltın’ talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki önemli seçimin yapılacağı 2007 yılında bakanlara ‘yurt dışı gezilerini en aza indirin’ talimatını verdi. Kabine üyelerinden zamanlarının büyük bölümünü seçim bölgelerinde geçirmelerini isteyen Erdoğan, “Dış seyahatlerinizi azaltın” dedi.


  Erdoğan'a madalya sorusu

CHP Denizli Milletvekili Mehmet Neşşar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘’Kızılay tarafından size verilen madalyayı almanıza gerekçe gösterilen maddi katkıları cebinizden mi yaptınız?’’ diye sordu.


  Çiçek’e F tipi kartı

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi yöneticileri ve bir grup, F tipi cezaevlerinde ‘üç kapı üç kilit’ formülasyonunun uygulanması talebiyle Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e birer kart gönderdi.


  AB-Türkiye birbirine muhtaç

TÜSİAD’ın hazırladığı “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Bağlamında Uluslararası Göç Tartışmaları” raporuna göre AB ve Türkiye her yönüyle birbirine muhtaç.


  Bakan Güler: Nükleer santralleri çevre için yapıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ‘’Nükleer güç santrali yatırımını, çevreye rağmen değil, çevre için yapıyoruz’’ dedi.


  Hacıların etli pilav geleneği

Van’ın Erciş İlçesi’nde kutsal topraklardan dönerek hacı olan vatandaşların, asırlardır sürdürdükleri “etli pilav” ikram geleneği bu yıl da yapılıyor.


  Bilinçli tüketici arttı

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi’nin 2006 Hak İhlâlleri Raporu açıklandı. Geçtiğimiz yıl tüketicilerden kendilerine yapılan başvuruların derlenmesinden oluşan raporu değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz, “Geçtiğimiz beş yıllık dönemlerin karşılaştırmasında, başvuru sayısı yüzde yüzden fazla artmıştır. Yıllar itibariyle artan başvuru sayısı, ülkemiz tüketicisinin hak arama isteğine işaret etmektedir” dedi.


  İhtimal hesapları, yaratılış gerçeği karşısında susar

Yeni Asya Vakfında gerçekleştirilen “Hücreden İnsana” başlıklı seminerde, insanın hücre olarak yaratılmaya başlandığı ilk aşamadan doğumuna kadar geçirdiği süreci anlatan Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, ‘İhtimaliyet hesaplarına göre, birbirinin tamamen aynı parmak izi olan iki insanın olması için, aradan dört milyar yıl geçmesi icab eder’ tesbitini hatırlattı.


  Kadınlar daha çok ağrı kesici kullanıyor

İstanbul’da yapılan bir çalışmaya göre kadınlar erkeklere göre daha fazla ağrı kesici ilaç kullanıyor. Bu araştırmaya göre özellikle migren ve hipertansiyon en çok baş ağrısına sebep oluyor.


  Stresin en iyi ilâcı bal

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde faaliyet gösteren Bal Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Göçmen, arı balının stresin en iyi ilacı olduğunu belirtti.


  Osmanlı mutfağına hayran

İSMEK kurslarında Osmanlı yemeklerini yapmayı öğrenen ABD'li müzik öğretmeni Debbie Dulle, “Osmanlı mutfağını Amerikan mutfağından daha çok seviyorum” diyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004