Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İki açık hava müzesi: Kuşadı ve Selçuk

Tarih, kültür ve tabiî güzellikleriyle öne çıkan iki ilçemizi gezdik. Bu ilçelerden birisi Aydın ilimize bağlı Kuşadası, diğeri ise İzmir’e bağlı Selçuk ilçesidir. Bir vesileyle gidip gezdiğimiz Kuşadası ve Selçuk ilçeleri tarih, kültür ve tabiî güzellikler mekânıdır.

Ege Denizine nazır bir yerde kurulan Kuşadası, geçmiş medeniyetlere ait birçok eseri bünyesinde sergilerken, tarihî eserler ve camilerle de süslenmiştir. Özellikle Osmanlı dönemine ait şaşaalı kalıntıları barındıran Kuşadası Aydın ilimize bağlı bir ilçemizdir. İzmir’den ve Aydın’dan yaklaşık 80 km. mesafede bulunmaktadır.

Kış aylarında nüfusu oldukça azalmaktadır. 57 bin nüfuslu bu ilçemizin nüfusu yaz aylarında 500 bini bulmaktadır. Tek ve en önemli geçim kaynağı turizmdir.

Tabiî güzellikleri saymakla bitmeyen bu ilçemizde en önemli özelliklerin başında deniz ve güneş gelir. Özellikle güneşin batmaya meylettiği vakitler muhteşem manzaralarla insana güzelliklerin doyumsuzluğunu yaşatır.

Ege kıyılarını güzelliğiyle süsleyen önemli kültür ve tarih merkezlerinden birisi de İzmir’e bağlı Selçuk ilçesidir.

Daha çok tarihî kalıntılar ve kültür zenginliğiyle öne çıkan Selçuk ilçesi, Kuşadası ilçesine yaklaşık 40 km. mesafededir.

Özellikle “Efes Harabeleri” olarak ta bilinen çeşitli medeniyetlere ait eserleri sergileyen bu ilçemiz adeta açık hava müzesini andırmaktadır.

Kuşadası ve Selçuk ilçelerini gezdiğimiz günlerde yanımızda Bursa’nın İznik İlçesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Öztürkçü de bulunmaktaydı. Bir seminer vesilesiyle Kuşadası’nda bulunan Mustafa Öztürkçü, Kuşadası ve Selçuk ilçelerini gezdikten sonra bize bu ilçelerin ikisinin de güzel, yurdumuzun şirin birer ilçesi olduğunu belirtti. Öztürkçü Kuşadası ve Selçuk için “Bu ilçeler tarih, kültür ve tabiî güzelliklerin mekânıdır” dedi.

Ülkemizin bu şirin mekânlarını gezip görmenizi tavsiye ediyorum. Tarihi, kültürü ve tabiî güzelliklerin doyumsuzluğunu soluyacaksınız.

Ahmet Said ÖZTÜRKÇÜ

18.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İki açık hava müzesi: Kuşadı ve Selçuk

  Zeugma'da sanal gezinti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004