Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Demirören'e destek

Beşiktaş'ta genel kurul öncesi, camianın önde gelen isimleri İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın davetinde buluştu. Baltalimanı'ndaki yemeğe Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören, işadamları İhsan Kalkavan, Tuncay Özilhan ve Zafer Yıldırım'ın bulunduğu 30 kişilik bir grup katıldı.

Beşiktaş Kulübü'nde yaklaşan genel kurul öncesi, siyah-beyazlı camianın önde gelen isimleri, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın davetinde bir araya geldi. İÜ'nün Baltalimanı'ndaki tesislerinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya, Prof. Dr. Parlak'ın yanı sıra kulüp başkanı Yıldırım Demirören, bazı yönetim kurulu üyeleri ve aralarında Tuncay Özilhan, İhsan Kalkavan, Aydın Ayaydın, Nevzat Demir ve Zafer Yıldırım'ın da bulunduğu, siyah-beyazlı camianın önde gelen 30 ismi katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e destek verilmesi kararı çıktı.

Toplantı sırasında dışarı çıkarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Prof. Dr. Mesut Parlak, bu kadar seçkin, saygıdeğer ve yüreği Beşiktaş için atan insanları bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Parlak, toplantıda Yıldırım Demirören yönetimine destek olma yönünde görüş birliğine vardıklarını belirterek, ''Sayın Demirören yönetimine sonuna kadar destek verilecek. Hiçbir ayrımcılık yok. Herkes tek yürek. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nde olduğu gibi tek ulus, tek bayrak olarak Beşiktaş da yoluna devam edecek'' dedi.

Bu birlikteliğin yıkılmayacağını ifade eden Prof. Dr. Parlak, şunları söyledi: ''Beşiktaş Kulübü'nün başarılı olduğunu söyleyemeyiz, ancak bugün Beşiktaş için olan, dün Fenerbahçe, önceki gün de Galatasaray içindi. Birtakım eksiklikler olmuştur. Sayın başkan da zaten bazı hatalar yaptığını söyledi. Bundan sonra Beşiktaş önüne bakacak. Bu dev kadroyla, daha da büyüyecek bu kadroyla çok güzel noktalara gelecek.''

Prof. Dr. Mesut Parlak, toplantıda çeşitli öneriler olduğunu, bunların de değerlendirileceğini kaydederek, ''Destek vereceğiz, ama bu hesap sormayacağız demek değil. Artık Beşiktaş dikensiz gül bahçesi değil. Herkes attığı adıma, verdiği karara özen gösterecek'' diye konuştu.

Prof. Dr. Parlak, toplantıya katılan herkesi kendisinin arayarak davet ettiğini belirterek, ''Rahmi Koç ABD'deydi. Ömer Sabancı yurt dışına çıkacağını söyledi. Ünal Erkan'ın da yoğun bir programı vardı. Bu nedenle katılamadılar. Burada olmayı herkes istedi" dedi.

KİMLER KATILDI?

Prof. Dr. Mesut Parlak, Yıldırım Demirören, Şeref Nasır, Erdoğan Demirören, Tuncay Özilhan, Zafer Yıldırım, İhsan Kalkavan, Hasan Arat, Kemal Ulusu, Nevzat Demir, Cemil Kazancı, Murat Aksu, Fahrettin Curoğlu, Celal Soydan, Ahmet Kılınçoğlu, Erdoğan Nasır, Aydın Ayaydın, İlyas Tunaoğlu, Hulusi Özdurmaz, Levent Erdoğan, Tayfun Demirören, Uğur Ekşioğlu, Alaattin Çelik, Numan Ceyhan, İlker Özbilek, Kenan Öner, Aşkın Gedizli, Sedat Kesen, Orhan Ertanhan, Levent Çifter.

18.01.2007


 

Newcastle, Emre'ye en iyi avukatı tuttu

Türk menajer Ahmet Bulut, başı son günlerde yöneltilen ırkçılık suçlamasıyla dertte olan Emre Belezoğlu'na kulübu Newcastle United'ın İngiltere'nin en iyi avukatını tuttuğu açıkladı.

Futbol hayatını İngiltere'de Newcastle United takımında sürdüren, ancak başı son günlerde yöneltilen ırkçılık suçlamasıyla dertte olan Emre Belezoğlu'na kulübünden destek geldi. The Daily Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan kulüp menajeri Glen Roader, Emre'nin uğradığı suçlamadan büyük üzüntü duyduğuna dikkat çekti ve ''Kulüp olarak Emre'yi destekliyoruz ve yanındayız'' dedi.

Roader, Emre'nin geçen hafta sonunda yedek kulübesinde bekletilmesinin de uğradığı suçlamayla ilgili olmadığını belirtti. Glen Roader, Emre'nin Birmingham karşısında da sahaya çıkmayacağına dair tahminleri cevaplarken de bu durumun yalnızca Emre'nin sakatlığıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Emre'nin maçlara çıkmamasının durumla ilgisi olmadığını tekrar tekrar vurgulayan Roader, genç futbolcunun sakatlığı geçer geçmez takımdaki yerini alacağına dikkat çekti. Emre'nin, İngiltere Futbol Federasyonu'na vereceği savunmada ''masum olduğunu'' söyleyeceği, kulübünün de genç futbolcuyu destekleyeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Emre'nin menajeri Ahmet Bulut, Emre'nin savunmasını kendisinin veya futbolcunun tek başına yapmasının söz konusu olmadığını, kulübün Emre için en iyi avukatı tuttuğunu kaydetti. Ahmet Bulut, savunmayı 29 Ocak tarihine kadar İngiltere Futbol Federasyonu'na vereceklerini de tekrarladı.

18.01.2007


 

Ayman nihayet Trabzon'da

Trabzonspor, uzun süreden beri peşinde olduğu ve anlaşmaya vardığı Gençlerbirliği Kulübü oyuncusu Ayman Abdelaziz, bugün Trabzon'a geldi. Mısırlı oyuncu, bordomavili kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Trabzonspor'da yılan hikayesine dönen Ayman transferi nihayet sonuçlandı. Yaklaşık 10 gün önce İstanbul'da sağlık kontrolünden geçen parasal sorunlar nedeniyle bordomavili takımın Antalya kampına katılamayan Ayman, iki kulüp arasındaki görüşmelerin sonuçlanmasının ardından dün sabah menajeriyle birlikte Trabzon'a geldi. Mısırlı futbolcu, Türkiye'nin 4 büyük takımından birine transfer olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Ziya Doğan ile daha önce hem Malatyaspor'da hemde Gençlerbirliği'nde birlikte çalıştığını ifade eden Ayman, "Ziya hoca çok kaliteli bir teknik adam. Onla çalıştığım dönemde bunu gördüm. Yeniden birlikte çalışacağımız için çok mutluyum. Hocamında beni ısrarla kadrosunda görmek istemesi yükümü daha görev bilincimi daha da ağırlaştırıyor. İnşallah burada başarılı olacağım." diye konuştu. Transferde yaşanan gecikme nedeniyle kimseye kırgın olmadığını dile getiren Ayman, "Demekki şartlar öyle gerektiriyordu. Gelişim 10 gün gecikti. Şuanda Trabzon'dayım" ifadelerini kullandı.

Gençlerberliği'nde birlikte top oynadığı İsveçli Risp'ip çok kalite bir oyuncu olduğunu vurgulayan Mırıslı oyuncu, bu futbolcuyla birlikte Trabzon'da forma giymelerinin takımın başarısına olumlu yansıyacağını söyledi.

18.01.2007


 

F.Bahçe bugün destek bekliyor

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (C) Grubu'ndaki 12. maçında bugün İstanbul'da İspanya'nın Winterthur Barcelona takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak karşılaşma Skytürk TV'den naklen yayınlanacak. Grupta son 2 maçını kazanarak ''Top 16''ya kalma umutlarını artıran Fenerbahçe Ülker, 11 maçta 4 galibiyet, 7 yenilgi ve averajla 6. sırada yer alırken, 8 galibiyet, 3 yenilgisi olan Winterthur Barcelona ise 2. sırada bulunuyor. Grupta İspanya'da yapılan maçı ev sahibi takım 84-70'lik skorla kazanmıştı. Fenerbahçe Ülker, ikinci tura çıkma umutlarını sürdürebilmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan maçta taraftarlarının desteğine güveniyor.

18.01.2007


 

Erzurum'da 2011 coşkusu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'da düzenlenecek olmasının, bölgenin kaderini etkileyeceğini ifade etti

Küçükler, açıklamasında, FISU'nun Torino'da yaptığı toplantı sonrası açıkladığı kararı, Erzurum için milat olarak değerlendirdi. Kış oyunlarının Erzurum'da düzenlenecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Küçükler, şunları kaydetti: ''2011'de yapılacak kış oyunları, sadece Erzurum'un değil bölgenin kaderine etki edecek bir organizasyondur. FISU heyetinin aldığı bu karar, Palandöken'in kayakta artık bir dünya markası olduğunun da tescilidir. Erzurum büyük bir sorumluluk yüklenmiştir. Burada yapılacak kış olimpiyatlarından yüzümüzün akı ile çıkabilmemiz, el ve gönül birliği ile mümkün olacaktır. Hükümetimizin buraya yapacağı yatırım, Erzurum'un ve bölgemizin kalkınmadaki önemli reçetesi olacaktır.''

18.01.2007


 

Konya, Okan Koç'u gönderdi

Konyaspor, hazırlık kampına katılmayan ve bu konuda noter tespiti yapılan Okan Koç ile yapılan görüşmeler sonunda sözleşmesini fesh ettiğini açıkladı.

Konu ile ilgili olarak kulübün resmi internet sitesinde bir açıklama yapan Konyaspor Basın Sözcüsü Memduh Oğuz şunları söyledi; "Okan Koç'u lig başladıktan sonra büyük umutlarla kadromuza dahil ettik. Ancak bir türlü kendisinden beklediğimiz verimi alamadık. Bu oyuncumuz, devre arası kampımıza katılmamış ve yaptığı açıklamalarla da takımdan ayrılmak istediğini defalarca spor kamuoyuna ifade etmiştir."

18.01.2007


 

Potada minikler parmak ısırttı

UNO'nun bu yıl ikincisini düzenlendiği Uno Büyümek Basketbol Cup Turnuvası İTÜ Maslak Spor Salonu'nda yapılan finaller sonunda tamamlandı.

Birinci bölümde Şişli Terakki Vakfı ve Daruşşafaka Lisesi ile ikinci bölümde Elit Gençler Koleji ve Bilfen Koleji karşı karşıya geldiği finalde, yarışmanın birincisi Elit Gençler Koleji, ikincisi Bilfen Koleji, üçüncüsü ise Daruşşafaka Lisesi oldu. Yarışmanın derece alan takımları, ödüllerini, Fenerbahçe ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin önde gelen basketbolcularından Kemal Tunceri, Jeffy Simpson, Kaspars Kambala ve Serdar Tabay'ın yanı sıra eski milli basketbolcu Levent Topsakal'ın elinden aldı.

18.01.2007


 

Yıldıray'ın Hertha şartı

Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, önemli kupalarda mücadele etmesi durumunda takımda kalabileceğini söyledi.

Yıldıray, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Hertha BSC Berlin'deki gelişmeleri izlemek istediğini belirterek, ''Hertha yukarılarda mücadele ederse takımda kalma ihtimalim yüksek'' dedi. Yıldıray'ın sözleşmesi haziran'da sona eriyor.

18.01.2007


 

Portekizli Neca Konya'da

Konyaspor ara transferde ilk anlaşmasını Portekiz'in Maritimo takımında forma giyen golcü futbolcu João Alexandre Duarte Ferreira Fernandes (Neca) ile yaptı.

Neca ile 31 Mayıs' a kadar sözleşme imzalayan Konyaspor bu oyuncunun transferinde opsiyonu da elinde bulunduracak. Asıl adı João Alexandre Duarte Ferreira Fernandes olan Neca, 31 Aralık 1979 doğumlu. Daha önce Portekiz'de Belenenses ve Victoria Guimaraes takımlarında oynayan Portekizli futbolcubu sezon Portekiz liginde 5. durumda bulunan CS Maritimo Funchal takımında biri 90 dakika olmak üzere 7 maçta toplam 427 dakika forma giydi.

18.01.2007


 

Hidayet yetmedi

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda New Orleans Hornets'a 84-78 yenildi.

Oklahoma'da bulunan Ford Center'da yapılan ve 18 bine yakın taraftarın izlediği mücadelede ilk 5'te sahaya çıkan Hidayet, 40 dakikaya yakın sahada kalırken, takımı adına 16 sayı üretti. 16 sayının yanı sıra 7 ribaunt ve 3 de asist yapan Hidayet, takımının en skorer 2. oyuncu olmasına karşın yenilgiyi engelleyemedi.

18.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004