Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BBC: İran’ın büyük pazarlığı masada kaldı

BBC televizyonunda, İran’ın 2003’te, Irak’ın işgal edilmesinden kısa bir süre sonra ABD’ye, “Hamas ve Hizbullah’ı desteklememesi karşılığında, kendisine yönelik düşmanca tavrından ve uyguladığı yaptırımlardan vazgeçmesini” önerdiği belirtildi.


Maliki: ABD, 6 ay içinde asker çekebilir

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Amerikan ordusunun 6 aya kadar Irak’taki askerlerinin sayısını önemli ölçüde azaltabileceğini söyledi.

İran’dan, BM Genel Sekreterine suçlama

İran, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’u, nükleer programı konusunda taraflı tutum takınmakla suçladı.


  Avustralya’da cihad polemiği

Avustralya’nın Sydney şehrindeki Global Youth Center’ın başındaki Molla Feiz Muhammed, çocukların hayatlarını “cihada adama” çağrısı yapınca, Avustralya hükümetinin tepkisini çekti.


  Şalit, HAMAS’ın elinde

İsrail askeri Gilad Şalit’i 25 Haziranda kaçıran Filistinli üç gruptan “İslam Ordusu”, Şalit’in sadece Hamas’ın elinde tutulduğunu bildirdi.


  Bush’ta Senato telâşı

ABD Başkanı George W. Bush’un Irak’a ilâve 20 binden fazla asker gönderilmesi kararına karşı çıkan bir tasarı, Kongre'nin üst kanadı Senato’ya sunuldu.


  İstifa sırası Olmert’te

Hizbullah’ın İsrail ordusunda görev yapan iki askeri kaçırması ile başlayan İsrail-Lübnan Savaşının İsrail tarafındaki başarısızlığı, Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'a kesildi.


  Gazze’de işgal bitmedi

İsrail, Gazze’den bir yılı aşkın bir süre önce çekilmiş olmasına rağmen, burada yaşayan Filistin halkını çekilmeden öncesine oranla daha sıkı kontrol ettiği belirtiliyor.


  Hedefleri İran

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, uluslararası toplumu ‘tüm Ortadoğu için tehdit’ olarak nitelendirdiği İran’a karşı harekete geçmeye çağırdı.


  Yolculuk kesintisiz sürüyor

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB ve Türkiye kamuoyunun birbirini yeterince tanımadığını ve çok fazla karşılıklı yanlış anlamanın söz konusu olduğunu belirterek, ‘’Kıbrıs’la ilgili tıkanıklığa rağmen tren kazası yaşanmadı. Biraz daha yavaş hızda olsa da yolculuk kesintisiz sürüyor’’ dedi.


  Adalet Divanından PKK'ya yeşil ışık

Avrupa Adalet Divanı, terör örgütü PKK’nın AB terör örgütleri listesine alınmasına adli itiraz yolunu açtı ve örgüt yandaşlarının AB terör örgütleri listesinden çıkarılma talebinde bulunmaya hakkı olduğu görüşünü açıkladı.


  İlim adamları evanjelistlere danışacak

ABD’de, dünyayı tehdit eden küresel ısınmayla mücadele için kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla etkin dinî liderler ve bilim insanları güçbirliği yaptılar.


  Bilim adamları uyardı: Kıyamete 5 var

Bilim insanları, ‘’Nükleer Armageddon’’u simgeleyen ‘’Kıyamet Saati’’ni 2 dakika ileri alarak, dünyanın sonunun yaklaştığı uyarısında bulundular.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004