Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir zamanlar Mevlânâ dergâhıydı

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi (SAM) Müdürü Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, Mevleviler’in, özellikle Konya’da tekke ve zaviyelerde hayat tarzına uygun yapılandırmaya gittiğini, bu açıdan Mevlânâ Dergâhı’nın kışlık tekke konumunda olduğunu söyledi.



Ücretsiz sinema eğitimi

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Tasarımı Bölümü işbirliği ile ücretsiz sinema eğitimi verecek.



Stallone’dan “Ermeni soykırımı” filmi

Türkiye’de boksör Rocky Balboa tiplemesi ile tanınan Amerikalı film yıldızı Sylvester Stallone sözde Ermeni soykırım iddialarına ilişkin film çekme hazırlığında. İngiliz The Independent gazetesi, Stallone Avusturyalı yazar Franz Werfel’in 1934 yılında kaleme aldığı ‘Musa Dağı’nda 40 Gün’ adlı romanını temel alan filmi beyazperdeye aktarmaya hazırlandığını yazdı. Roman, Türklerin Ermenileri katlettiği iddialarına yer veriyor.



“Gaymak”sız Oscar

Oscar ödüllerinde ilk kez bu yıl yabancı film kategorisinde yarışan 61 aday arasında bir ön eleme yapılarak seçilen ilk 9 aday açıklandı. Türkiye’nin adayı ‘’Dondurmam Gaymak,’’ABD’de izleyiciler tarafından beğenilmesine rağmen ilk 9 arasına giremedi.



İSMEK’ten Mevlânâ konulu yarışma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarınca (İSMEK), ‘’2007 Dünya Mevlânâ Yılı’’ faaliyetleri kapsamında el san'atları yarışması düzenlenecek.



Aşk olsun, barış olsun

Günümüz dünyasının insanı, gelişen teknolojinin sağladığı imkânların yanında, her alanda baş döndürücü bir hız ve acımasız bir rekabetle iç içe yaşamakta. Hayatını kazanmanın ve geleceğinin peşindeki insan, tüm zamanını bu amaçlarını gerçekleştirmeye ayırmakta ve bu durum kuşkusuz ruhsal dünyasında da fırtınalar estirmekte.



‘Mukaddes Emanetler’ anlatımına büyük ilgi

Tarihçi yazar Talha Uğurluel tarafından Şanlıurfa’da, “Mukaddes Emanetler ve Mekke-i Mükerreme” konulu bir program gerçekleştirildi. 2 seans olarak düzenlenen panele yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Otel El Ruha’da gerçekleştirilen programı Ayn Zeliha Eğitim ve Kültür Vakfı organize etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004