Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

EMASYA protokolü yasadışı

Orduya asayişi ilgilendiren olaylarda kendi kararıyla ve bir denetime tâbi olmaksızın müdahale yetkisi veren Emniyet Asayiş Yardımlaşma (EMASYA) Protokolünün yasadışı olduğunu söyleyen İzmir Barosu avukatlarından Ali Koç, “Dolayısıyla bu protokole dayanarak yapılacak her türlü uygulama da yasadışıdır” dedi. bianet’e konuşan Koç’a göre “bu protokolden kurtulmak mümkün.”


Seçim yenilgisi

Irak Başbakanı Nuri El Malikî, ABD Başkanı George Bush’un “hiç bugünkü kadar zayıf olmadığını” söyledi. İtalyan Corriere della Sera gazetesine demeç v

Suriye Türk yatırımcıları bekliyor

Türkiye ve Suriye arasındaki ekonomik ilişkilerin iki ülke Başbakanlarının karşılıklı ziyaretleri ile önemli bir artış gösterdiğine dikkat çeken uzman


  Kaçak benzinin müşterisi devlet

Kaçak akaryakıtın önlenmesi için çalışan hükümet en büyük kaçak akaryakıt kullanıcısının kamu kurum ve kuruluşları olduğunu itiraf etti.


  Erdoğan, Yahudi başkanla görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Yahudi Konseyi Başkanı Pierre Besnainou’yu kabul etti. Besnainou, Başbakanlıkta basına kapalı yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.


  Tüzmen’e kaçak akaryakıt sorusu

Gebze’deki akaryakıt kaçakçılığı iddialarıyla ilgili takipsizlik kararının kaldırıldığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Ziya Yergök, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e, ‘’olayla ilgili, ‘takipsizlik kararı verilmiş ve karar kesinleşmiştir’ diye, TBMM’yi ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla mı beyanda bulundunuz?’’ diye sordu.


  Araştırma Komisyonu şiddete çare arıyor

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin İçli, Emniyet Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre, Türkiye’de suç oranlarının, gelişmiş ülkelere göre daha az olduğunu söyledi.


  3 günlük AKP kampı başlıyor

AKP 8. İstişare ve Dayanışma toplantısı yarın başlayacak.


  “Şemdinli dosyası baskı altında siyasallaştırıldı”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’e verilen hapis cezasına ilişkin kararın temyiz duruşması, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde yapıldı.


  “Gerginlikler Türkiye'nin talihsizliği

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Türkiye’de toplumun ağırlıklı güçlerinin anayasal rejiminin özüyle sürekli bir gerginlik içinde bulunması, Türkiye’nin en büyük talihsizliğidir’’ dedi.


  Dünyayı bekleyen tehlike

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Yöntem, iklim değişikliğine fosil yakıtların kullanılması, sanayileşme, enerji üretimi, ormansızlaşma ve diğer insan faaliyetleri, ekonomik büyüme ve nüfus artışının sebep olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda atmosferde çeşitli insan aktivitelerinden kaynaklanan nedenlerle karbondioksit, metan, ozon ve azot monoksit gibi gazlardan oluşan sera gazları, yeryüzü sıcaklığında belirgin artmalara sebep olmaktadır” dedi.


  Çukurova’da ürünler kuruyabilir

Küresel ısınmanın en çok etkilediği Çukurova yöresine yaklaşık 70 gündür yağmur yağmaması sebebiyle başta buğday olmak üzere birçok ürünün kuruma riski altında olduğu bildirildi.


  Sıcak hava fokları da etkiledi

Akdeniz’de sıcak giden havalar, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan Akdeniz foklarını da olumsuz etkiliyor.


  Sulak alanlar kayboluyor

Türkiye’nin, 40 yılda Van Gölü’nün 3 katı büyüklüğünde sulak alanını kurutma, doldurma ve su rejimine yapılan müdahaleler sonucu kaybettiği, tedbir alınmadığı takdirde gelecek yıllarda önemli derecede su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004