Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş var, işçi yok

Kastamonu’nun Hanönü ilçesine yaklaşık 1.5 yıl önce tekstil atölyesi kuran girişimci, çalıştıracak yeterli işçi bulamadığı için 3 aydır atölyesini kapalı tutuyor. Şubat 2004 yılında çıkartılan Teşvik Yasası’ndan yararlanan iller arasında Kastamonu’nun yer almasıyla birlikte bu bölgeye de yatırımcılar gelmeye başladı.

Kastamonu’nun en fazla göç veren ilçeleri arasında bulunan Hanönü’nün Belediye Başkanı Orhan Özalp, ilçesine yatırımcıların gelmesi amacıyla yaklaşık 1.5 yıl önce İstanbul’da daha önce ilçeden göç eden Hanönülü iş adamlarıyla toplantı yaptı.

Toplantının ardından İstanbul’da 2 tekstil atölyesi bulunan ve yaklaşık 20 yıl önce Hanönü’nden göç eden Abdullah Gündoğdu, hem Teşvik Yasası’ndan yararlanmak hem de doğduğu memleketine yatırım yapmak için ilçeye tekstil atölyesi kurmaya karar verdi. Gündoğdu, yaklaşık 1.5 yıl önce Hanönü Belediyesi Meclisinin kararıyla daha önce belediyeye ait düğün salonu olarak kullanan yeri tekstil atölyesine dönüştürerek çalışmalarına başladı. Atölyesine 40 makine kurdurtarak işçi arayışı başlatan Gündoğdu, ancak bir türlü işletmesinde çalışacak yeterli elemanı bulamadı.

İŞÇİ BULMAK İÇİN KÖY KÖY DOLAŞTI

Gündoğdu, ihracat yapan bir firmaya fason üretimi yaptığı fabrikasında, aldığı siparişleri eleman eksikliği sebebiyle yerine getiremediğini bildirdi. Bunun üzerine atölyede çalışacak işçi bulmak için Hanönü Belediyesi hoparlöründen anons yaptırdığını ve köy köy gezerek işçi aradığını ifade eden Gündoğdu, ancak buna rağmen bir türlü atölyede çalışan eleman sayısını 30’a çıkartamadığını kaydetti.

Gündoğdu, son olarak Taşköprü ilçesinden 8 eleman bulduğunu ve bu kişileri servisle Hanönü’ne götürüp getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Taşköprü’den bulduğum işçilerle birlikte atölyemde en fazla 20 kişi çalıştırabildim. Halbuki iş yerimde en az 40 kişi çalışabilir. Ancak benim Teşvik Yasası’ndan faydalanabilmem için 30 elemanı bulmam gerekiyordu. Bu sayıya ise bir türlü ulaşamadım.”

İlçede sonbahar ayında sarımsak sezonunun başlamasıyla birlikte atölyesinde çalışanların tarlaya çalışmaya gittiğini de anlatan Abdullah Gündoğdu, “Bunun üzerine 3 aydır atölyemde üretime ara vermek zorunda kaldım. Eğer eleman bulamazsam atölyemi kapatmak zorunda kalacağım” dedi.

/ KASTAMONU

19.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş var, işçi yok

  Kadroya alınma kapsamı genişletilsin

  Kamu işçisine ikramiye ödeniyor

  İstanbul’u kaçak su kurtaracak

  2006’da kartla 109 milyar YTL harcandı

  VCD kiralama enflasyon sepetinde

  Edirne’de doğalgaz sevinci

  Tasarruf ambalajlı ilâçlar piyasada

  Albaraka Türk Sefaköy şubesi açıldı

  Kayıtlı işçilerin yarısı sendikalı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004