Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Türkiye'de ırkçılık olmaz

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İngiltere'de forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ırkçılıkla suçlanması ile ilgili olarak, "Emre'yi çok iyi tanıyorum. Böyle birşey yapmaz. Maç esnasında bazen böyle olaylar yaşanabilir." dedi.

Terim, Türkiye'de ırkçılık olayının yaşanmadığı tek ülke olduğunu belirterek, "Avrupa ve dünyada büyük sorun olarak görülen ırkçılığın tek yaşanmadığı ülke Türkiye'dir. Biz kendi ülkemizde yabancılara oldukça yakın dururuz. Kimsenin rengine, dinine, diline hiçirşeyine asla karışmayız. Hatta onlara kendi oyuncularımızdan daha çok yakın dururuz. Dünyada ırkçılıkla ilgili birçok sorun yaşanırken bizim ülkemizde yaşanmıyor." dedi.

Emre'nin böyle birşey yapmayacağını inandığını ifade eden Fatih Terim, "Emre'nin milli takımdaki en yakın arkadaşı Mehmet Aurelio'dur. Siyahı bir oyuncu ile oynayan Emre ırkçılık konuşması mümkün değildir. Maç anında entrasan şeyler olabiliyor. Benim duyduğum Evertoon'n Nijeryalı oyuncusu ile konuşulmuş, böyle şeyler yaşanır denmiş. Ama iş güzerlık yapmak isterseniz herşey olur. Emre Türk'tür, agresif olabilir. işgüzarlığı yapılmış olabilir. Ben Emre'yi çok iyi tanıyorum. Böyle bir davranış yapacağına inanmıyorum. Kesin uzatılacak birşey değil. Maç sırasında yaşanan olaylarda futbolucular bazen birbirlerine diklenirler" diye konuştu. Terim, Emre ile konuştuğunu belirterek, "Onun morali oldukça iyi durumda. Mart ayında oynayacağımız maçlarda ona büyük ihtiyacımız var" dedi.

19.01.2007


 

FUTBOLDA KUPA HEYECANI

Devre arasıyla tatile giren futbolda, heyecan kupa maçlarıyla yeniden başlıyor. Fortis Türkiye Kupası'nda gruplarda 5. ve son hafta maçları bugün, 20 Ocak Cumartesi ve 21 Ocak Pazar günü yapılacak. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 4. maçların ardından garantiledikleri çeyrek finalin diğer 6 takımı ise son maçların ardından belli olacak.

(A) GRUBU

(A) Grubu'nda maçlarını tamamlayan Galatasaray, 9 puanla liderliği ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Bu grupta 1 puanı bulunan Karşıyaka iddiasını yitirirken, 4'er puanı bulunan Kayseri Erciyesspor, Kayserispor ve Bursaspor'un grup ikincisi olarak tur atlama ihtimali bulunuyor. Grupta son hafta yapılacak Karşıyaka-Kayserispor ve Bursaspor-Kayseri Erciyesspor maçları çeyrek finale yükselecek 2. takımı belirleyecek.

(B) GRUBU

Kupanın en zorlu grubu olarak dikkat çeken (B) Grubu'nda, ilk 2 sırayı alacak takımlar, son maçların ardından belli olacak. Çekişmeli maçların oynandığı (B) Grubu'nda maçlarını 4 puanla tamamlayan Eskişehirspor dışında diğer 4 takımın da alacağı sonuçlara göre, ilk 2'e girip, çeyrek finale yükselme ihtimali bulunuyor. 5 puanla son haftaya lider giren Trabzonspor'a, evinde Konyaspor ile yapacağı maçta alacağı bir beraberlik bile çeyrek final için yetecek. 4 puanlı Konyaspor'a Trabzon deplasmanında galibiyet gerekirken, 3 puanlı Ankaraspor ile 4 puanlı Vestel Manisaspor'un Ankara'daki maçı da final niteliği taşıyacak.

(C) GRUBU

(C) Grubu'nda ilk 3 maçını kazanarak 9 puanla gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe'nin ardından, 2. takım son maçların ardından belli olacak. 1 puanı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile maçlarını 4 puanla tamamlayan İnegölspor şanslarını yitirirken, 6 puan ve artı 4 averaja sahip Gaziantepspor ile 3 puan ve eksi 5 averajı olan Sivasspor arasında Gaziantep'te yapılacak maç, bu gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek. Averaj hesaplarının da devreye girdiği bu maçta Sivasspor'un tur atlaması için deplasmanda Gaziantepspor karşısında 5 farklı galibiyete ihtiyacı bulunuyor.

(D) GRUBU

Kupanın son şampiyonu Beşiktaş'ın da yer aldığı (D) Grubu, (B) Grubu ile birlikte en karışık grup olarak dikkat çekiyor. İlk 3 maçını kazanarak 9 puanla liderlik koltuğunda oturan Ankaragücü bile henüz çeyrek finali garantileyemedi. Bu grupta 3 maçını da yitiren Çaykur Rizespor ile maçlarını 3 puanla tamamlayan Bucaspor, iddiasını kaybederken, gruptan çıkacak 2 takım, Ankaragücü, Gençlerbirliği veya Beşiktaş olacak. 9 puanla lider durumdaki Ankaragücü, son maçını 6 puanı bulunan Beşiktaş'la, siyah-beyazlı takımın cezası nedeniyle İstanbul'da seyircisiz oynayacak. 6 puanlı bir diğer takım Gençlerbirliği ise son maçını deplasmanda, iddiası bulunmayan Çaykur Rizespor ile yapacak. Her 3 takım da alacakları sonuçlara göre, kendi kaderlerini kendileri belirleyecek.

19.01.2007


 

Zico'dan Deivid'e özel çalışma

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forvet oyuncusu Deivid'e özel çalışma programı uygulanıyor.

Sarı-lacivertli ekipte Kezman ve Semih'in kart cezası nedeniyle forma giyemeyeceği AZ Alkmar ile yapılacak UEFA Kupası 3. tur ilk maçında, takımının tek forvetini oluşturacak Deivid, akşam antrenmanı öncesi bu sabah takımdan ayrı bir çalışma yaptı. Antrenör Edu yönetiminde 1,5 saat süren çalışmada Deivid, sahada uygulanan programın ardından, salonda ağırlık çalışması yaptı.

19.01.2007


 

Beşiktaş'ta kıran kırana antrenman

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Tigana yönetiminde 1,5 saatlik antrenmanda siyah-beyazlılar, ısınmanın ardından, el topu oynayarak kaleye hızlı hücum çalıştı.

Daha sonra normal oyuna dönen siyah-beyazlılar, orta alandan başlatılan ataklarla hızlı hücum ve savunma çalışmaları yaptı.Bu arada Tigana, 1,5 saatlik antrenmanın ardından Nobre'ye özel şut çalışması yaptırdı.

BURAK VE İBRAHİM SAKATLANDI

Antrenmanın ortalarında bir pozisyonda sağ üst adalesine darbe alan Burak, ilk tedavisi saha içinde yapıldıktan sonra çalışmaya devam etmek istedi, ancak çalışmayı bırakmak zorunda kaldı. Burak'ın aldığı darbeden dolayı adalesinde ödem oluştuğu açıklandı. Antrenmanın sonunda yapılan çift kale maçta Delgado ile girdiği mücadelede sağ ayağından sakatlanan İbrahim Akın, sekerek devam ettiği mücadelede daha sonra girdiği bir pozisyon sonrası çalışmasını sürdüremedi.

19.01.2007


 

Sakarya Giray Bulak'ı gönderdi

Sakaryaspor'un teknik direktör Giray Bulak ile yollarını ayırdığı bildirildi. Sakaryaspor Kulübü Basın Sözcüsü Orhan Ekici yaptığı açıklamada 20 Aralık'ta Nejat Biyediç'in yerine göreve getirilen Giray Bulak'la yollarını ayrdıklarını açıkladı.

Ligin ikinci yarısında Bulak ve ekibiyle hedefledikleri noktaya ulaşılamayacağı kanaatına vardıklarını kaydeden Ekici, yönetim kurulunun aldığı kararla Bulak ile yollarını ayırdıklarını ifade etti. Teknik Direktör Giray Bulak istediği transferlerin bir türlü gerçekleşmemesi üzerine Antalya kampından basın aracılığıyla yönetime mesaj göndermiş, bu durum yönetimde büyük tepki uyandırmıştı. Yönetimin bu nedenle Bulak ile yollarını ayırdığı belirtiliyor.

19.01.2007


 

Diyaliz ünitesini sarı-lacivert yaptı

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde, Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde tedavi gören Mehmet Koştan'ın Fenerbahçe sevgisi, görenleri şaşkına çeviriyor.

Ünitedeki yatağını çarşafından battaniyesine kadar Fenerbahçe'nin renkleriyle donatan 39 yaşındaki Mehmet Koştan, 14 yıldır şeker hastası, 10 yıldan bu yana gözleri görmüyor ve 2 yıldır da böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlanıyor. Tuttuğu takımdaki tüm futbolcuları yakından tanıyan Koştan saçlarını da görmediği Tuncay'ın saçları gibi uzatıyor.

19.01.2007


 

Castrol Rallisi ödülleri verildi

Castrol firmasının sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası"nda dereceye giren pilotlar ödüllerini düzenlenen bir törenle aldı.

Törene Castrol Türkiye ve Haber Bölgesi Madeni Yağlar Direktörü Fikret Şen, İstanbul Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Tümay ve yarış tutkunu pilotlar katıldı. Genel klasman sonuçlarına göre, şampiyonada Ersan Arcan ve Copilotu Kerem Üstünkaya "2006 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası"nın pilotlar şampiyonu oldular. Genel klasmanda Selim Bacıoğlu ve Copilotu Murat Sümer ikincilik, Yalçın Arsan ve Copilotu Ahmet Terece ise ücüncülük derecesini elde ettiler. Duygu Deniz ise her üç ayakta kendi kategorisinde birinci olarak "2006 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası" bayanlar şampiyonu oldu.

19.01.2007


 

Ağaoğlu Grubu G.Saray'a sponsor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Galatasaray Kulübü'nün yelken, sutopu ve yüzme takımlarına sponsor oldu.

Sponsorluk anlaşmasıyla, Galatasaraylı sporcuların Türkiye Şampiyonaları ve Avrupa'da düzenlenecek müsabakalara en iyi şekilde hazırlanmalarının amaçlandığı bildirildi.

19.01.2007


 

Belçika'da holiganlara fotoğraflı engelleme

Belçika futbolunda yaşanan holigan sorunu nedeniyle, Belçika İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Belçika'da statlara girişi bir türlü önlenemeyen bin kadar holigan taraftarın isimlerinin yanı sıra fotoğraflarının da statlarda bulunan özel güvenlik elemanlarına dağıtılacağı bildirildi.

19.01.2007


 

Potada sayı kralı F.Bahçe

Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının bitmesiyle birlikte takımlar bazında ''en''ler belli oldu.

Ligin ilk yarısında oynanan maçlarda, Fenerbahçe Ülker en çok sayı atan takım olurken, en iyi ribaunt ortalamasıyla oynayan takım Beşiktaş Cola Turka, en fazla asist yapan takım ise lider Türk Telekom ilk sırada yer aldı. Galatasaray Cafe Crown 4.9 ortalamayla en fazla blok yapan takım oldu. CASA TED Kolejliler 4.8 ile ikinci, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ise 3.5 ortalamayla üçüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe Ülker ise 155 top çalma ve 10.3 ortalamayla en fazla top çalan takım oldu. Top çalmayı 154 top ve 10.3 ortalamayla Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve 10.1 ortalamayla da İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka takip etti. Türk Telekom ise 7.2 ortalamayla ilk yarıda en az top çalan takım oldu.

EN ÇOK SAYI FENER'DEN

Ligin ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Fenerbahçe Ülker, bin 207 sayı kaydedip, 80.5 ortalamayla da sayı krallığında ilk sırada yer alırken, Türk Telekom bin 184 sayı ve 78.9 sayı ortalamayla ikinci sırada devreyi tamamladı. Efes Pilsen ise toplamda bin 181 sayı üretirken, 78.9 ortalamayla üçüncülükte kaldı. İstanbul temsilcisi Tekel ise 937 sayı ve 62.5 sayı ortalamasıyla ligde en az sayı üreten takım oldu.

19.01.2007


 

Ersan'dan rekor

Milwaukee Bucks, Bradley Center'da karşılaştığı Chicago Bulls'a 90-99'luk skorla yenilirken, milli oyuncu Ersan İlyasova kariyer rekorunu kırdı.

Benchden geldiği mücadelede 31 dakika süre alan Ersan İlyasova 22 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top çalma performansına rağmen yenilgiye engel olamadı. Takımının en skorer oyuncusu olan Ersan İlyasova bu sezon 26 maçın 4'ünde ilk beşte başlarken 4.7 sayı, 2.3 ribaund istatistikleri ile mücadele etti.

19.01.2007


 

Pistons'u Okur yıktı

Utah Jazz Auburn Hills'de Detroit Pistons'u 100-99'luk skorla yenerken Mehmet Okur geceyi 22 sayı, 7 ribaund, 1 asist ve 1 blok istatistikleri ile tamamladı.

Takımın en skorer ikinci oyuncusu olan Mehmet Okur iki sayılık atışlarda 8/10, üç sayılık atışlarda 0/3, serbest atış çizgisinde ise 6/8 isabet oranı ile oynadı. Mehmet Okur bu sezon geride kalan 38 maçta 16.6 sayı, 7.3 ribaund, 2 asist istatistikleri ile mücadele etti. Utah Jazz'da Deron Williams 31 sayı ile takımın en skorer oyuncusu oldu.

19.01.2007


 

Takımın en skorer ikinci oyuncusu olan Mehmet Okur iki sayılık atışlarda 8/10, üç sayılık atışlarda

Euroleague A Grubu'nda Türk antrenör Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Climamio Bologna, Kaya ve Serkan'lı Tau Ceremica'yı 90-82 mağlup etti ve Top16 şansını sürdürdü.

Ev sahibi ekipte Stefano Mancinelli 20 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma, David Bluthenthal 20 sayı, 4 ribaund, 1 asist, James Thomas ise 16 sayı, 19 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile mücadele etti. TAU Ceremica'da Kaya Peker'in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta Igor Rakocevic 23 sayı, 8 ribaund ve 4 top çalma, Luis Scola 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Serkan Erdoğan 10 sayı, 2 ribaund ve 2 asist ile mücadele etti.

19.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004