Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fanatikler harekete geçti

ABD’deki radikal Ermeni kuruluşlarını bünyesinde toplayan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), gazeteci Hrant Dink’in İstanbul’da uğradığı silâhlı saldırıda öldürülmesinden dolayı Türkiye’yi suçladı ve bu cinayeti, yeni ‘’soykırım’’ tasarısını ABD Kongresinden geçirme çabaları doğrultusunda kullanacağının işaretini verdi.

ANCA’nin icra direktörü Aram Hamparian, yayımladığı kınama mesajında cinayetin, ‘’Dink’in ‘Ermeni soykırımı’ üzerine yazılarını susturmak için resmî kovuşturmaların ve milliyetçi baskıların arttığı bir dönemde meydana geldiğini’’ savundu.

Açıklamada, ‘’Hrant Dink cinayeti, ‘soykırımın’ tanınmasını engellemek için inkâr, tehdit ve yıldırma politikalarına başvuran Türk hükümetinin, 90 yıl önce insanlığa karşı işlediği ilk suçuna yol açan nefret ve hoşgörüsüzlüğü sürdürdüğünün trajik bir kanıtı’’ ifadeleri kullanıldı. ANCA, Hrant Dink cinayetini, ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisine yakında resmen sunulacak olan sözde soykırım tasarısının kabul edilmesi yönündeki çabaları doğrultusunda kullanacağının işaretini de verdi.

Hamparian, ‘’Bu vahşi cinayet, Türk hükümetinin ‘soykırımı’ inkârına artık son verilmesi yönünde ABD ve tüm uluslararası topluluk için uyarı niteliğini taşıyor’’ dedi.

Öte yandan daha ılımlı bir kuruluş olan ABD-Ermenistan Kamu İlişkileri Komitesi (USAPAC) ise Hrant Dink’i, ‘’cesur bir demokrasi, barış, özgür düşünce ve gerçek adamı’’ ve ‘’Ermeni ve Türk toplumları arasında karşılıklı anlayışın geliştirilmesinin korkusuz savunucusu’’ olarak nitelendirdi.

USAPAC açıklamasında, Dink’ın öldürüldüğü mahalde ‘’hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz’’ sloganları atarak gösteri yapanlara da destek verildi.

Daha önce açıklama yapan, nispeten ılımlı diğer Ermeni kuruluşlarını bir araya getiren Amerikan Ermeni Meclisi (AAA) de Dink’in, aldığı riskleri bilmesine karşın, karşılıklı anlayışı, hoşgörüyü ve diyaloğu hızlandırmak için hizmet verdiği yorumunda bulunmuştu.

/ WASHINGTON

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’nin İran’ı vurma planı hazır

  Ali Laricani: Saldırıya hazırlıklıyız

  Fanatikler harekete geçti

  İranlı diplomat salıverilecek

  Chavez: Castro ölüm döşeğinde

  İran, ABD’yi BM’ye şikâyet etti

  Hedef AB süreci

  ‘Dink’in ölümü barış köprüsü olsun’


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004