Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Alo’nun faturası kabaracak

Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin yaptığı telefon tarifesi değişikliği herkesin kafasını karıştırdı. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nce yapılan hesaplamalara göre, yeni tarife ile birlikte telefon faturalarında yüzde 12 ile yüzde 25 arasında değişen fiyat artışları olacak.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, yeni telefon tarifelerini örneklerle değerlendirdi. Buna göre, 10 YTL’lik şehir içi görüşme yapan bir kişiye 20.20 YTL fatura gelirken, yeni tarifeye göre 25.28 YTL ödemek zorunda kalacak. Böylece yüzde 25 fazla para ödemiş olacak.

Derneğin hesaplamalarına göre, 20 YTL şehir içi görüşme, 10 YTL de cep telefonu araması yapan bir kişi de bugünkü tarifelere göre ücret dahil 40.20 YTL öderken, yeni tarifeye göre ise 46.44 YTL ödemek zorunda kalacak. Böyle bir tabloda da yüzde 15.5 oranında artış söz konusu olacak.

ÇOK KONUŞANA İNDİRİM VAR

Dernekten yapılan açıklamada, evinden milletlerarası, şehirlerarası veya cep telefonu ile yoğun biçimde konuşanlar için hesap yapıldığında bir indirimin söz konusu olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, Türk Telekom’un zam yaptığının, Merkez Bankası’nın Ocak ayı bülteninde “Yılın ilk çeyreğinde haberleşme gurubunda telefon ücreti kaynaklı fiyat artışları beklenmektedir” ifadesi ile belgelendiği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi; “Türk Telekom, tarifesini değiştirerek aslında bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Rekabetin olmadığı sabit ücret ve şehir içi telefon görüşmelerinde artış, rekabetin olduğu şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonlarına doğru yapılan aramalarda indirim. Böylece yeni gelişmekte olan uzak mesafe telefon hizmeti alanındaki rekabet, yeni tarife yoluyla yok olacaktır.”

/ ANKARA

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sapanca’dan Yuvacık’a,su projesi başladı

  ‘Alo’nun faturası kabaracak

  TOKİ’den, ayda 100 YTL’ye yoksullara ev

  Bolu Tüneli tek taraflı açılıyor

  Türkiye’ye ilgi çok fazla


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004