Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terörü eğitim önler

Polis Akademisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Şafak,“Eğitim olmadığı anda terör olayları meydana gelmektedir” dedi. Şafak, "Emperyalist güçler, terörün olduğu ülkelerde yaşayan insanları hasım haline getirmekte ve dolayısıyla birlik ve bütünlükleri bozmaktadır” diye konuştu.

Server Vakfının geleneksel Çarşamba Sohbetlerinde “terörizm” başlıklı konferans veren Polis Akademisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Şafak, “Günümüzde terörizm, küreselleşme ve globalleşme ortamında devletler birbirini yıpratmada, dışardan müdahale yerine, askerî müdahaleler yerine ülkenin kendi içinde bir kısım maşalar terörü meydana getirmektedir. Bu durum, askerî müdahalelerin getireceği masraftan daha az olmaktadır. Türkiye’nin sıkıntısı bundan ibarettir. Cezayir’de aynı şekildedir. Suriye’de de bir dönem bu sıkıntılar yaşanmıştır. Emperyalist güçler, terörün olduğu ülkelerde yaşayan insanları hasım haline getirmekte ve dolayısıyla birlik ve bütünlükleri bozmaktadır” diye konuştu.

KUR’ÂN TERÖRÜ YASAKLAR

11 Eylül saldırısından sonra Amerika’nın, El Kaide’nin cinayetlerini medya yoluyla halka göstererek, insanlarını İslâm’a düşman etmeye çalıştığını söyleyen Prof. Şafak, “Dolayısıyla Doğuda ve Batıda terör olayları medyaya yansımaktadır. Kur’ân-ı Kerim’de terör konusundaki âyette “Eğer iki toplum birbirleri içinde mücadele ediyorsa bunların arasını bulunuz...” denildiğini hatırlattı.

Türkiye’nin 1977 tarihli terörizmin önlenmesi amaçlı bir anlaşma imzaladığını, bu anlaşmanın 1. ve 2. maddelerinde; halkı bilinçlendirmek, eğitim düzeyini yükseltmek, ekonomik bakımdan istikrarı yakalamak olduğunu hatırlatan Prof. Şafak, “Eğitim olmadığı anda terör olayları meydana gelmektedir” dedi.

“TERÖR SUÇLARI SİYASÎ

AMAÇLA İŞLENMEKTEDİR”

Prof. Şafak, 1980’li yıllardan sonra Türkiye’de ilk defa kapsamı geniş tutulan 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu çıkartıldığını, ancak yasanın acele çıkartılmasından dolayı bazı yanlışlar yapıldığını ve İnsan Hakları Raporunda da anlaşmazlıklar oluştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Ali Şafak şöyle devam etti. “Terör suçları siyasî amaçla işlenmektedir. Devleti zayıflatmak, tümünü veya bir kısmını yıkmak, kurulu düzeni bozmak gibi siyasî çıkar söz konusudur. Örgütlü suçlarda temel amaç ekonomik çıkardır. Devlet ayakta kalırsa kendi işi yürür. TCK’da çıkar amaçlı suçlar olarak da yer almaktadır. Biri devleti yıkmayı, diğeri ise devletin ayakta kalmasını hedeflemektedir. Terör konusunda malî ve finansal kaynaklar söz konusudur. Bu maksatla uyuşturucu ve silâh kaçakçılığına sıkça rastlanmaktadır.”

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faili meçhul kalmasın

  Çok amaçlı bir provokasyon

  Cinayet amacına ulaşamayacak

  Aksu: Gözaltında kimse kalmadı

  İki buçuk yıldır tehdit ediliyordu

  İşte katil zanlısı

  İnsanlığa sıkılmış kurşun

  Dink, Salı günü toprağa verilecek

  Chirac’tan bayan Dink'e başsağlığı

  Patriğe başsağlığı

  Verheugen: Türkiye devletinin tavrını tebrik ediyorum

  Yazıdaki adres gerçek değil

  ‘Terörle mücadelenin sınırları iyi çizilmeli’

  Vatandaş din görevlilerine güveniyor

  Terörü eğitim önler

  Çukurovalının duâsı kabul oldu

  Kızılay’ın Filistin’e yardımı sürüyor

  Dünyanın ucuna bayrağımızı diktiler

  Galata Köprüsü yarın gece kapatılacak

  Darülaceze’yi 17 bin kişi ziyaret etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004