Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cinayet amacına ulaşamayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’milletin daha çok kenetlenerek, özellikle değerlerinden gelen beraberliğine daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink’i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı vereceğini’’ vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili, ‘’Bu cinayet amacına ulaşamayacak, milletimizin üzerinde oynanan bu oyun mutlaka boşa çıkarılacaktır’’ dedi. Erdoğan, ‘’milletin daha çok kenetlenerek, özellikle değerlerinden gelen beraberliğine daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink’i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı vereceğini’’ vurguladı.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcaham’da düzenlenen 8. İstişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gazeteci Hrant Dink’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine değindi. Erdoğan, ‘’Onu vuranlar, biz biliyoruz ki Türkiye’yi vurmuştur. Birlik ve beraberliğimize, demokrasimize, özgür düşünceye, huzur ve istikrarımıza kastedilmiştir. Ben kendisine bir kez daha rahmet, kederli ailesine, mensubu olduğu basın dünyamıza ve aziz milletimıze başsağlığı diliyorum’’ diye konuştu. Bu menfur cinayeti işleyenlerin adalete hesap vermekten kurtulamayacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ilgili bütün birimlerin seferber edildiğini, fail ya da faillerin, planlayan ya da azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılması için ne gerekiyorsa yapıldığını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: ‘’Milletimizin tarihten gelen derin sağduyu ve basiretine inanıyorum. Bu cinayet amacına ulaşamayacak, milletimizin üzerinde oynanan bu oyun mutlaka boşa çıkarılacaktır. Aziz milletimiz daha çok kenetlenerek, bir birlik ve beraberliği ortaya koyarak, özellikle değerlerimizden gelen beraberliğimize daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink’i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı verecektir.’’

“GEREKSİZ KORKULARDAN

KURTULMALIYIZ’’

Başbakan Erdoğan, toplumsal yapıyı her türlü manipülasyon ve provokasyona açık olmaktan kurtarmak gerektiğini belirterek, ‘’Toplumsal yapımızda delikler, menfezler bırakarak geleceğe yürüyemeyeceğimiz açıktır. Türkiye o çok değerli enerjisini ve zamanını içerde tüketerek dışarda neler kaybettiğini görmek durumundadır’’ diye konuştu.

Bu süreçte herkese önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Öncelikle milletimizin ve Cumhuriyetimizin değerlerini toplumsal ihtilaf konusu olmaktan çıkarmalıyız. 83 yıl aradan sora kazanımlarımızı geriye çevirecek hiçbir güç yoktur, olamaz. Gereksiz korkulardan da kurtulmalıyız. İnanıyorum ki bizi zayıflatmaya kalkanlara karşı etnik yani ırkçı, dini, mezhepsel ya da felsefi inanç farklılıklarına bakmadan, kadın-erkek ayırmadan, kardeşlik bağlarımızı daha da sağlamlaştıracak vatandaşlık bilincimizi daha da yükselteceğiz.

Elbette toplumsal değişim, dönüşüm sürecimiz devam edecektir. Hiçbir kanlı provokasyon milletimizi özgürlük ve refah yolundan döndüremeyecektir. Demokratik gelişmemiz ve ekonomik kalkınmamız aynı hızla devam edecektir. Türkiye bunu başaracak imkan ve kabiliyete sahiptir.’’

/ KIZILCAHAMAM

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faili meçhul kalmasın

  Çok amaçlı bir provokasyon

  Cinayet amacına ulaşamayacak

  Aksu: Gözaltında kimse kalmadı

  İki buçuk yıldır tehdit ediliyordu

  İşte katil zanlısı

  İnsanlığa sıkılmış kurşun

  Dink, Salı günü toprağa verilecek

  Chirac’tan bayan Dink'e başsağlığı

  Patriğe başsağlığı

  Verheugen: Türkiye devletinin tavrını tebrik ediyorum

  Yazıdaki adres gerçek değil

  ‘Terörle mücadelenin sınırları iyi çizilmeli’

  Vatandaş din görevlilerine güveniyor

  Terörü eğitim önler

  Çukurovalının duâsı kabul oldu

  Kızılay’ın Filistin’e yardımı sürüyor

  Dünyanın ucuna bayrağımızı diktiler

  Galata Köprüsü yarın gece kapatılacak

  Darülaceze’yi 17 bin kişi ziyaret etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004