Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hükümet faizcinin oyununa gelmesin

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ‘’Ülkemizde yüksek faizci dönemin geri gelmesini isteyen rantiyeci çevreler var. Türkiye, faizci kesimlerin oyununa gelmemeli’’ dedi.

Bolat, MÜSİAD Balıkesir Şubesi’nin Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de bazı kesimlerin istikrarın bozulmasını istediğini söyledi.

Sivil toplum, medya, iş dünyası kuruluşlarının gerilimden yana olmamaları gerektiğini belirten Bolat, güven ortamının devam etmesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bolat, Türkiye’de makro ekonomide son yıllarda çok ciddî kazanımlar elde edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

‘’Gelişmelerle birlikte tüm ekonomik sorunlar halledilmiş değil. Toz pembe bir tablo yok, bu da bir gerçek. İşletmelerimizin büyüme ve yatırım için çaba sarf ettiği, maliyetlerin düşürülmeye çalışıldığı bir dönemde daha yapacak çok işimiz var. Her şeyin başı istikrar. Huzur ve güven ortamı çok önemli. Ülkemizde yüksek faizci dönemin geri gelmesini isteyen rantiyeci çevreler var. Türkiye, faizci kesimlerin oyununa gelmemeli.’’

“2007, KOBİLERİN YILI OLMALI’’

Türkiye’nin yatırım, üretim, ihracat ve istihdam seferberliğini temel alan üretim bazlı ekonomik modele ihtiyacı olduğunu belirten Bolat, şöyle devam etti:

‘’Bugüne kadar bu istikrar politikası görevini yaptı. Çeşitli artıları ve bedelleri ile görevini yerine getirdi. Bu bir gerçek. Türkiye, 1997-2002 yılları arasında kaybettiği 5 acı yıldan sonra son 5 yılda büyük bir atılım gösterdi. Bu atılımın, geniş bir şekilde tabana yansıması noktasında da hepimizin beklentileri büyük. Hükümetin, esnaf ve çiftçi kesimine yönelik bazı iyileştirmeler yapması lâzım. Ekonomik programın bundan sonraki aşamasında KOBİ’lere, esnafa yönelik tedbirlerin artırılmasını bekliyoruz. 2007 KOBİ’lerin yılı olmalı.’’

Bu arada, MÜSİAD Balıkesir Şubesi’nin olağan genel kurulunda tek liste halinde yapılan seçimlerde, Ramazan Yoran başkanlığa getirildi. Yorgan başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Yüksel Şahin, Lider Kebapçıoğlu, Cemal Tiryaki ve Mehmet Kelemençe yer aldı.

/ BURSA

22.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  4.5 milyon işsiz var

  Hükümet faizcinin oyununa gelmesin

  Devlet, 11 ayda ilâca 9 milyar YTL ödedi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004