Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu gençler eğitim sisteminin ürünü

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Gençlerimizin kolay kullanılabilir olmasının arkasındaki sebepleri hem eğitim, hem de demokratikleşme süreci olarak masaya yatırmalıyız’’ dedi.


Hedef gösterilmişti

TCK 301’den yargılanan ve aldığı ceza Yargıtay Ceza Daireleri Genel Kurulu tarafından onaylanan Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, bu sür

AB’nin kapıları Türkiye’ye açık

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Aralık ayında yaşanan krizin sonuçları pozitife doğru gittiğini belirterek "AB için çok açık ve netti


  Karne haftası

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen, yarıyıl tatiline çıkmaya hazırlanıyor.


  TV şovlarıyla bir şey öğretemeyiz

Aydın Valisi Mustafa Malay, çocuklara öğretilmesi gereken ilk şeyin ülkenin geçmişi olduğunu belirterek “Büyük bir unutkanlık içerisindeyiz. Televizyonlardaki şov programlarıyla çocuklarımıza bir şey öğretemeyiz” dedi.


  Ankara’da yasağa karşı 50. eylem

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 50. eylemini gerçekleştirdi. 50 haftadır düzenlediği eylemlerle başörtüsü yasağına dikkat çeken Platform, aynı zamanda yaptığı basın açıklamalarında da güncel olaylara ilişkin görüşlerini de dile getiriyor.


  Sağlık-İş’in eğitim bursu 3 trilyonu aştı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, eğitim öğretime yaptığı katkıları sürdürmeye devam ediyor. Üyelerinin eğitim gören çocuklarına her yıl yardım yapan Sendika, bu kapsamda Ankara’daki üyelerinin ilköğretim ve lisede okuyan 385 çocuğuna yardımlarını törenle teslim etti.


  KTTO’dan Almanya’ya haksızlığa son verin çağrısı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı (KTTO) Erdil Nami, Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Almanya’nın Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’e bir mektup göndererek, Doğrudan Ticaret Tüzüğüyle ilgili olarak, ‘’Kıbrıslı Türklerin ticaret kapısını açın’’ çağrısı yaptı.


  Aile sofrası ruha iyi geliyor

Doç. Dr. Sefa Saygılı, aylık olarak yayınlanan Gülistan dergisinin Ocak 2007 tarihli 73. sayısında yayınlanan “Sofraya Dâvet” başlıklı makalesinde, günümüzün yaygın âdetlerinden birinin de yemeklerin tek başına yenmesi veya ‘fastfood’ (hızlı yemek) tarzı, yani ayakta atıştırmak olduğuna dikkat çekerek, “Halbuki, yemeğin başka fonksiyonları vardır.


  Ulusçuluk zemini ırkçılığı besliyor

Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı’nın düzenlediği “Kürtler Ne İstiyor?” başlıklı iki günlük toplantıda federasyon sistemi, anadilde eğitim, şiddetin kesinlikle terk edilmesi gibi noktaların Kürt sorununda çözüm için şart olduğu vurgulandı.


  Ağar: Millet yapılanlara bakar

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,”İcraat adına millete hiçbir hayrı olmayan bu heyet, şimdi iktidar oyuncağı anket şirketlerine bel bağlayarak ayakta kalmaya çalışıyor. Ama millet anketlere değil yapılanlara bakar ve Başbakanın ucuz polemiklerini elinin tersiyle itip özgür iradesiyle kararını verir” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004