Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karsız kış Allah’ın cezası

Moskova Patrikhanesi Basın Sekreteri Mihail Dudko kilisenin kar için duâ eden yeni bir birim kurduğunu belirterek, “Karsız bir kış Tanrı’nın inananları cezalandırmasıdır.” dedi.

Dudko Interfax’a yaptığı açıklamada Moskova’nın yeniden beyaza bürünmesi için inananları dua etmeye çağırdı. Dudko, “Yağmurun yağmaması ya da sel felâketlerinde olduğu gibi, karsız bir kış da Tanrı’nın iradesi dahilindedir. İnsanlar yağmur ve güzel hava için duâ ettikleri gibi uzun ve karlı bir kış için de duâ edebilir. Tanrı’nın samimî istekler karşısında bu durumu değiştirmesi büyük ihtimal dahilindedir.” dedi.

Dudko çocukların kar topu oynaması ve hafta sonu buz üzerinde kayarak eğlenmeleri için duâ ettiklerini belirtti. Din adamı iklimde görülen anormal değişiklerin insanlar ve hayvanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğuna işaret ederek, “Sürekli yağan yağmur ve çamur evlerimizin içine kadar girdi. Yılbaşı kutlamalarını karsız kutlamak Moskova’nın kültüründe hiç olmadı. Bu Tanrı’nın cezasından başka bir şey değildir.” yorumunda bulundu. Haftalardır gri gökyüzü ve yağmurla yaşayan Moskova’ya Pazar günü yağan kar bir gün sonra yeniden başlayan yağmurla birlikte eridi. Yüz yıl öncesine kadar böyle bir kış yaşamamış olan Moskova’lılar sıcak havalardan memnun değil. Sosyal Araştırmalar Merkezi Levada Center’ın yaptığı çalışmaya göre olağandışı sıcak geçen kıştan Moskovalıların sadece yüzde 26’sı memnun. Ocak ayının ortasında ölçülen artı 8 ve artı 10 dereceler meteoroloji uzmanlarını da şaşırtıyor. Geçen yıl Ocak ayında eksi 35’leri yaşayan Moskova son yılların en soğuk kışını yaşayarak rekor kırmıştı. Sıcak geçen kışın Moskovalıları genelde Rusya’yı üzmesinin temel sebepi ekonomik. Havaların ısınması ile birlikte enerjiye azalan talep fiyatların düşmesine sebep oldu. Her yıl Ocak ayında 1,7 olarak gerçekleşen aylık enflasyon rakamları bu yıl aynı ayda tüketim taleplerinin azalması ile birlikte 1,3’lere kadar geriledi. Rusya’nın ticaret fazlasında azalmaya yol açan küresel ısınma girdilerde de azalmaya sebep oldu. Geçen yıl Ocak ayında 5 milyar dolardan fazla istikrar fonuna para aktaran enerji piyasası, bu yıl ancak 3 milyar dolar aktarabilecek.

İş hayatında da önemli kayıplara sebep olan sıcak havalar özellikle tekstil sektöründe olumsuz etkileri oldu. Kaban, kürk ve bot satışlarında yüzde 50’den fazla düşüş yaşanırken, araçlarda kullanılan kışlık malzemeler, evlerde ısınma için kullanılan elektronik eşyaların satışında da büyük oranda düşüş yaşandı. Marketleri ve alışveriş merkezlerini dolduran kışlık ürünler karın yağması ve soğuk havaların gelmesini bekliyor. Uzmanlar güneşsiz ve karsız Moskova günlerinin insanlarda psikolojik rahatsızlıklara yol açtığına da işaret ediyor.

/ MOSKOVA

24.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nejad tahrikçinin teki

  Nejad: ABD ve İsrail yok olmak üzere

  Karsız kış Allah’ın cezası

  Zevahiri’den Bush'a: Ordunu da al gel

  ABD’den ‘İran’a uyarı: Basra Körfez’inden uzak dur

  Lübnan grevinde kan çıktı

  Etiyopya askerleri Somali’den çekiliyor

  Kurnaz skandalı Almanya’yı çalkalıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004