Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İç piyasa tıkandı, ihracat da kurtarmıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, iç piyasanın tıkandığını, sanayiciyi ihracatın da kurtarmadığını bildirdi. Ulubaş, son iki yılda ihracatta rekor kıran, bu yıl 80 milyar dolara yaklaşan ihracatın, aslında yeterli olmadığını, 110-120 milyar doları bulması gerektiğini belirtti.


Sıcak paranın katil balinaları

Avrupa Birliği Yatırımcılar Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Jean Pierre Paelinck, yüzer gezer ve sıcak para olarak adlandırılan hedge fonlarını “katil

Problem üretim değil, pazarlama

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilâtlanma ve Destekleme Genel Müdürü Mehmet Taşan, Türkiye’de üretim sorunu yaşanmadığını, pazarlama sorunu yaşandığı


  Asya yeniden doğuyor

19. yüzyıla kadar dünya hasılasının önemli bölümünü karşılayan, ancak sanayi devrimi ile kendisinin dörtte biri kadar olan Avrupa kıt'asının gerisine düşen Asya, son 30-40 yılda gösterdiği süper gelişme ile yeniden doğuyor.


  Kuraklıktan uncular da tedirgin

Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Nurettin Demirpolat, şu anda ciddi bir risk olmadığını, ancak önümüzdeki aylarda kuraklığın sürmesi halinde ortaya çıkacak kaybın un ihracatını olumsuz etkileyeceğini söyledi.


  93 kiraz üreticisi AB’ye girdi

TESCO, Türkiye’den kiraz ve incir alımını yaptığı Alara Tarım A.Ş.’ye bağlı toplam 93 üreticiye de Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) üst düzey katılımla düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.


  Marker için gerekirse mühürleriz

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, ‘’ulusal marker’’ uygulamasının gerekli şart ve seviyede olmadığının tesbiti halinde o işyerinde geçici mühürleme yapılacağını bildirdi.


  Turizmi kalite anlayışı istikrara kavuşturur

Türkiye’nin turizmde istikrarı sağlaması için toplam kalite anlayışının yükseltilmesi gerektiği mesajı verildi.


  En güçlü Fiesta

Ford’un mini sınıftaki temsilcisi Fiesta ailesinin en güçlü üyesi Fiesta-ST yarışçı ruhu ve performansıyla öne çıkıyor. Modern görünümüyle yollarda boy gösteren makyajlı Fiesta’nın en güçlü üyesi Fiesta ST ise nihayet Türkiye’de satışa sunuldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004