Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yetersiz elektrik tehlikesi

Acil tedbir alınmadığı takdirde, 2009 yılından itibaren Türkiye’de elektrik enerjisi yetersizliği ile karşı karşıya kalınmasının büyük ihtimal olduğu bildirildi. Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi (DEK-TMK) tarafından 27-30 Kasım 2006 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ‘’Türkiye 10’uncu Enerji Kongresi’’nin sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, dünyadaki petrol ve doğal gaz tüketimi ve fiyatlarındaki belirsizlik ve olumsuz senaryo beklentisinin, Türkiye’nin dış kaynaklara bağımlılığını dikkatle yönetmesi ve planlanması gereğini ortaya koyduğu belirtildi.

Bu sebeplerle enerji tüketiminde yerli kaynakların payının süratle artırılması gerektiği ifade edilen bildirgede, yatırımcıyı yeterince teşvik etmeyen mevzuatın da gözden geçirilmesi, enerji üzerinden alınan vergilerin yatırımcıyı teşvik edecek şekilde tekrar düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye’de elektrik enerjisinde bir arz güvenliği tehlikesinin mevcut olduğuna dikkat çekilen bildirgede, ‘’Yeni üretim tesislerinin devreye alınması, mevcutların rehabilite edilmesi, dağıtımdaki kaçak ve kayıpların azaltılması ve talebin yönetilmesi ile ilgili olarak acil durum planı hazırlanarak uygulamaya konulmalıdır’’ denildi.

Bildirgede ayrıca, acil tedbirler alınmadığı takdirde, 2009 yılından itibaren ülkede elektrik enerjisi yetersizliği ile karşı karşıya kalınmasının büyük ihtimal olduğu bildirildi.

“DOĞAL GAZDA RUSYA’YA BAĞIMLILIK RİSK’’

Türkiye’nin enerji talebi dikkate alındığında, gaz tedariği konusunda Rusya’ya olan bağımlılığının önemli riskler taşıdığına işaret edilen açıklamada, yerli kaynaklara yönelme kapsamında da kömür aramalarına hız verilmesi, yeni kömür rezervlerinin ortaya çıkarılması için çalışmalar yapılması gerektiği ifade edildi.

/ ANKARA

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yetersiz elektrik tehlikesi

  Çukurova Turkcell’de tahkimi kaybetti

  Vergi dairelerinde MTV mesaisi

  Boydak: “Cari açıktan korkmamalıyız”

  Ülker’in oyun sitesine ödül

  Yatırım şartlarımız Mısır’dan daha iyi

  “Sosyal diyalog güçlendirilmeli”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004