Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin'de iç savaş

Gazze’de El Fetih ve Hamas arasında resmen “savaşa” dönüşen çatışmalarda ölenlerin sayısının 15’e çıktığı bildirildi. Çatışmalarda 40 dolayında da yaralı olduğu belirtiliyor. Hamas sözcüsü İsmail Rıdvan “Gazze kenti ve bölgenin kuzeyindeki olaylardan sonra El Fetih’le diyalog görüşmelerini erteleme kararı aldık” dedi.

Hamas, El Fetih’e bağlı güçlerin El Hidaye Camii’nde 3 Hamaslı’yı öldürmesine sert tepki gösterdi. Hamas sözcüsü Ayman Taha, Hamas’ın ofisinde düzenlediği basın toplantısında, El Fetih ile diyaloğu dondurma kararı aldıklarını açıkladı. “Camide 3 kişinin öldürülmesi, ulusal birlik hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde kurduğumuz diyalogun dondurulması kararında etkili olmuştur” diyen Taha, “El Fetih içinden bazı gruplar, zaten görüşmelerin kesilmesini istiyordu; bunu da başardılar. Biz toplantı halindeyken bazı kişiler El Fetih’in askeri kanadını aradı ve Hamas’ın Cebaliye’de El Fetih yöneticisini öldürdüğü yolunda bir yalan söyledi. Bu gerçek dışı bilgiyi alan Fetih üyeleri ateşkese uymadı ve camide masum insanları öldürdü. Fetih’in içinden bazı gruplar, Gazze’deki olayları Batı Şeria’ya taşımak istiyor; fakat buna izin vermeyeceğiz. Hamas olarak şimdi de anlaşmaya çalışıyoruz ve iki tarafın da rehineleri serbest bırakmasını istiyoruz” dedi. Basın toplantısında konuşan El Hidaye Camii İmamı Hani Huzeyk ise, “Camide Kur’ân-ı Kerim okuyorduk ki, bazı silahlı kişiler geldi ve içerde rast gele ateş açtı. Yerimden ayrıldım geldiğimde 3 kişinin öldüğünü gördüm” diye konuştu.

17 ÖLÜ VE ONLARCA YARALI

Bu arada, Gazze Şeridi’nde El Fetih ve Hamas’a bağlı güçlerin başlattıkları çatışmalar önceki akşam da sürdü. Cebaliye, Sabra ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde yoğunlaşan çatışmalar sebebiyle şu ana kadar 17 ölü ve 30’un üzerinde yaralı olduğu kaydedildi. El Fetih güçlerinin bir camiye saldırarak 3 kişiyi öldürmesi ateşkes umutlarını ortadan kaldırırken, taraflar bir birlerini devamlı suçlamaya devam ediyor. Havan ve roketlerin de kullanıldığı çatışmalar gece boyunca devam etti. Sabah saatlerinde ise taraflar cesetlerin alınması, takviye yapılması ve cenazelerin taşınması için çatışmalara son verdi. Bağımsız kaynaklar, Hamas ve El Fetih’in bazı bölgelerde çatışma hazırlığı içinde olduğunu ve Hamas’ın Sabra ve Cebaliye’deki Fetih’e bağlı karargâhları düşürmeye çalıştığını ileri sürdü.

/ GAZZE

28.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Darfur’da Türkiye umudu

  Filistin'de iç savaş

  Amr Musa: İran'a saldırmayın

  Kral Abdullah: “Şiî dailiği başarılı olamayacak”

  Gül: İsrail’i Suriye ile görüşmeye teşvik edin

  AB’nin Türkiye şansı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004