Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Eğitim sistemi kime yarıyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de ulusal bir eğitim politikasının bulunmadığını ifade ederek, ‘’Türkiye’deki eğitim sistemi ne İsa’ya yarıyor, ne Musa’ya’’ dedi.

Çağlayan, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASAD) açılışını yaptı. Çağlayan, açılışta yaptığı konuşmada, sanayide nitelikli eleman sıkıntısının bulunduğunu belirterek, sanayicinin borç alamayacağı tek şeyin nitelikli eleman olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu sıkıntıların yaşanmasının nedeninin eğitim sistemi olduğunu kaydeden Çağlayan, Türkiye’de yüzde 65-70 oranında düz lise, yüzde 30 oranında meslek lisesi mezunu olduğunu söyledi. Çağlayan, Türkiye’de ne mesleki eğitimde ne de üniversite eğitiminde bir politika bulunmadığını ifade ederek, halen tekstil mühendisleri yetiştirildiğini, ancak bir 5 sene sonra ülkenin tekstil mühendisine ihtiyacı kalmayacağını anlattı. Mimarların kuaförlük, ziraat mühendislerinin çaycılık yaptığını anlatan Çağlayan, bir öğrencinin üniversiteye girip, mezun oluşuna dek maliyetinin 50 bin dolar olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

‘’Anne baba 50 bin dolar verecek, çocuğu üniversiteye sokacak, çocuk bitirecek, iş bulamayacak, bundan sonra psikolojik tedavi görmeye başlayacak, böyle bir sistem var mı? 50 bin dolar veriyim, çocuğumu okutayım sonra da çocuğumu psikopat yapayım, psikopat yapmak için para vermeye gerek yok. Yazık, 20-23 yaşında kendini karamsarlığa iten çeşitli problemleri olan gençlerimiz var.’’

Türkiye’nin üniversite mezunlarına da ihtiyacı olduğunu, ancak herkesin üniversite mezunu olmasına gerek olmadığına işaret eden Çağlayan, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Çağlayan, mesleki eğitimde de önemli olanın sanayi ile entegrasyon olduğunu kaydederek, ‘’Mesleki eğitimin kalitesini ve sistemini değiştirmemiz lazım’’ dedi.

Çağlayan, Türkiye’de YÖK’ün mutlaka üniversite bölümlerini ve eğitim sistemini sanayiye göre tespit etmesi gerektiğini belirtti.

/ ANKARA

28.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak ihlâllerinde Türkiye hâlâ birinci

  AKP ve CHP 301 çıkmazında

  Dink'in dâvâsı AİHM'de

  ‘2006 adalete ihtiyacı gösterdi’

  İstanbul’da yağmur sevinci

  Edirne'de sel

  “Kuraklığa karşı tedbir alındı”

  Çelik: Asıl milliyetçilik, refahı arttırmak

  ‘İktidar samîmî değil’

  Mülkiye müfettişleri Trabzon'da

  Mumcu: Bu rejimin adı kıtlık rejimidir

  Mükerrer oya 30 ay hapis

  Eğitim sistemi kime yarıyor

  Türkiye, Irak'ta garantör ülke olduğunu açıklamalı

  Özak: Afetlerle yaşamasını bilmeliyiz

  Huzurevi sakini Kur’ân kursu yaptırıyor

  Moldovalı genç kadın Müslüman oldu

  Ahıskalıların çilesi bitsin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004