Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray'ın umudu arttı

Ankaraspor galibiyeti G.Saraylı futbolcuları havaya soktu. F.Bahçe ile Ali Sami Yen'de oynayacakları maçta 3 puan alacaklarını söyleyen futbolcular, "Puan farkı 5 değil, 2" diye konuştular. Teknik Direktör Gerets ise, "Futbolcularımın bu sözleri F.Bahçe'ye karşı iyi bir netice almamızı sağlayacak'' dedi.

Galatasaray Kulubü Teknik Direktörü Erik Gerets, şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacaklarıın söyledi. Gerets, seyircisiz oynadıkları Ankaraspor'u yenerek bu maçı iyi atlattıklarını söyledi. Seyircisiz maç oynamayı denizlerde balıkların bulunmamasına benzeten Gerets, "Ümit ediyoruz ki bundan sonra böyle bir şey olmaz. Seyircisiz oynamak oldukça zor, bizim onlara her zaman ihtiyacımız var. Seyircisiz oynamamın tek avantajı belki de karşılaşma içinde Hakan Şükür'e pozisyon almasında yardımcı oldum ve golünü attı" dedi.

5 PUAN AZ SAYILMAZ

Karşılaşmanın ilk yarısında ortaya konan futboldan memnun olduğunu dile getiren Gerets, "İkinci yarı biraz kalitemiz düştü. Bunda rakibinde istekli olması etkili oldu. Ancak ikinci golü bulduktan sonra daha çok pozisyonlar ürettik. Bu haftayı oldukça iyi kapattık diyebiliriz" diye konuştu. "Puan farkının 5'e inmesinin ardından şampiyonluk yarışında rahatlama oldu mu? "sorusuna Gerets, "Şu aşamada Fenerbahçe ile aramızda 5 puanlık bir fark var. Bu az sayılmaz ama tabiki 7'den de az olduğunu hepimiz biliyoruz" diye cevap verdi.

KAYSERİ MAÇLARI ZOR

Yine kendisinin Alman medyasına yapmış olduğu "Şampiyonluk şansımız az" demecinin doğru olup olmadığı şeklindeki bir soruya tecrübeli çalıştırıcı, "Bir takım 7 puan geride ise öndekinin şansı tabiki daha fazladır. Biz sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Zor olup da başaramayacağımızı söylememiz mümkün değildir" diye konuştu. Gerets, gelecek hafta içinde Kayseri Erciyesspor ile oynanacak kupa maçı ve sonrasında yine Süper Lig'deki Kayserispor maçı için bu kentte soğuk iklim şartlarından dolayı İstanbul'a gelerek çalışmalarını burada devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞÜ

Futbolcuların Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda yenecekleri için puan farkının daha düşük olduğu yönündeki açıklamaları için de Gerets, ''Önemli ve doğru olan oyuncuların böyle düşünmesi. Bu onların nasıl hazırlandıklarını gösteriyor. Rakibimize karşı iyi bir netice almamızı sağlayacaktır'' dedi.

GERETS, HASAN ŞAŞ'I ÖVDÜ

Ankaraspor karşısında neden Hasan Şaş'ın ilk 11'de tercih edildiği sorusuna Erik Gerets, ''Hafta içindeki çalışmalarımızda 3 oyuncu üzerinde deneme yaptık. Hasan Şaş, Ayhan ve Carrusca. Basın unutabilir, ama ben hoca olarak unutmuyorum. Geçen sezon çok iyi maçlar çıkartıp, başarılarımızda en büyük emeği olan oyunculardan biriydi Hasan Şaş. Onun yerine oynamak isteyen oyuncuların, ondan en az yüzde bir daha iyi olmaları gerekiyor'' dedi.

29.01.2007


 

F.Bahçe kar altında çalıştı

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Zico yönetiminde 1 saat 5 dakika süren antrenman, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi.

Brezilyalı çalıştırıcı, hafif karlı zeminde etkili yağış olmadan başlayan çalışmada, futbolcularını yoğun kar yağışı altında çalıştırdı. Zico, yarı sahada çift kale maç yapıldığı sırada, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle çalışmayı bitirdi.

KARTOPU OYNADILAR

Kar altında gerçekleştirilen antrenman, futbolcular için de ayrı bir neşe kaynağı olurken, oyuncular zaman zaman birbirlerine kar topu attı. Teknik direktör Zico'nun bir ara soğuktan dolayı üşümemek için top oynadığı görüldü. Sarı-lacivertliler koşu ile başladıkları antrenmanı dar alanda pas çalışmalarıyla sürdürdü. Daha sonra takım ikiye ayrılırken, bir grup Zico yönetiminde hücum organizasyonları yaptı, diğer grup da antrenör Edu idaresinde şut çalıştı. İdman, yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

KEZMAN DA İDMANDA

Fenerbahçe'de sakatlığı geçen Kezman takımla çalışmalara başladı. Tam olarak hazır olmadığı için sarı-lacivertlilerin, Kayseri Erciyespor ile yaptığı lig mücadelesinde kadroya alınmayan Kezman, bugünkü çalışmada takıma dahil oldu. Antrenmana, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Lugano, Önder, Selçuk ve Rüştü katılmazken, Kerim çalışmasını takımdan ayrı sürdürdü.

29.01.2007


 

Sivasspor'un çıkışı sürüyor

Sezonun ilk yarısında sahasında 2-1 yenildiği Gençlerbirliği'nden rövanşı almayı başaran Sivasspor, bu galibiyetle son haftalardaki çıkışını sürdürdü

Süper Lig takımlarından Sivasspor'un çıkışı sürüyor. Ligin 12. haftasındaki Denizlispor mağlubiyeti sonrasında Slovak teknik adam Karol Pecze'nin sözleşmesinin feshedilmesinin ardından, teknik direktörlük görevine kulübün genel menajeri Bülent Uygun'u getiren Sivasspor, genç çalıştırıcı ile ilk yarının son 5 maçından 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet elde etti. Pecze yönetiminde istikrarsız sonuçlar elde eden ve 12. hafta sonu itibariyle 12 puanla ligde 16. sırada yer alan Sivasspor, Uygun döneminde iyi bir seri yakalayarak ligin orta sıralarına yükseldi.

PUANINI 25'E ÇIKARDI

Sezonun ilk yarısında sahasında 2-1 yenildiği Gençlerbirliği'nden rövanşı almayı başaran Sivasspor, bu galibiyetle son haftalardaki çıkışını sürdürdü. Puanını 25'e çıkaran Sivasspor, bu galibiyetle ligin alt sıralarından biraz daha uzaklaştı. Uygun yönetimindeki son 6 lig maçında 13 puan toplayan Sivasspor, gelecek hafta ligin alt sıralarında yer alan Çaykur Rizespor'u sahasında konuk edecek.

29.01.2007


 

Federer Avustralya'da 10. defa şampiyon oldu

Sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde, İsviçreli Roger Federer şampiyon oldu.

Bu yıl 95'incisi düzenlenen ve toplam 22.5 milyon YTL para ödüllü Avustralya Açık'ta, tek erkekler finalinde 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, ilk kez finalde mücadele eden 10 numaralı seribaşı Şilili Fernando Golzales'i 7-6, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek sezona kupayla başladı.

Melbourne Park'ta yapılan ve 2 saat 20 dakika süren zorlu mücadelede, 25 yaşındaki Federer, Avustralya Açık'ta 3. kez, toplamda ise 10. kez 'grand slam' kazanma başarısını gösterdi. Federer, 2004, 2006 ve 2007 Avustralya'da, 2003, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Wimbledon'da, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında da ABD Açık'ta şampiyon oldu.

Katıldığı son 7 turnuvada 6. kez mutlu sona ulaşan İsviçreli raketin sadece toprak kortta oynanan Fransa Açık'ta (Roland Garros) şampiyonluğu bulunmuyor. Federer, geçen yıl Fransa Açık'ta, tek erkekler finalinde, İspanyol Rafael Nadal'a yenilmekten kurtulamamıştı. Federer, 1 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu. Kariyerinde ilk kez finalde oynama başarısını gösteren Şilili Gonzales ise 500 bin dolar kazandı.

29.01.2007


 

Kongrede gerginlik

Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy verme işlemi devam ederken, bir üyenin açık bir şekilde boş oy kullandığını göstermesi gerginliğe neden oldu

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda, bir üye basın mensuplarının önünde boş zarfı gösterdikten sonra sandığa atmaya çalıştı. Bu sırada kongre divan başkanı Ali Rıza Dizdar, ''Burası Beşiktaş Kulübü'nün kongresidir. Böyle şov yapamazsınız'' derken, üye tüm uyarılara rağmen boş zarfı sandığa attı. Dizdar, görevlilerden bu üyenin isim ve sicil numarasını isterken, kongre üyesi Seyit Ateş, bu üyeyi savunarak Dizdar'a tepki gösterdi. İkili arasındaki sözlü tartışma, araya girenler tarafından sona erdirildi. Öte yandan seçime tek aday olarak katılan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna, çocukları Yelda ve Erdoğan ile birlikte gelerek oyunu 4 nolu sandıkta kullanırken, eşi ise 13 nolu sandıkta oy verdi.

29.01.2007


 

Bravo Sabri'ye

G.Saray ikinci devreye seyircisiz başladı. Futbol seyir oyunu olmasına rağmen, icracı olan oyuncular dahi seyirci olmayınca istek ve arzudan uzak işlerini yapmaya çalışıyorlar. Temennim; G.Saray seyircisi bundan sonra küfür edip böyle cezaların tekrarına sebep olmaz.

G.Saray ilk yarıda daha iyi oynayan taraftı. Gerets daha fazla ofans düşüncesiyle, Hakan- Ümit çift forvetiyle arkalarında İliç, sağda Hasan solda Arda tertibiyle takımını sahaya sürdü. Defansa yardım edecek orta saha oyuncularından Hasan ,İliç, Arda üçlüsünden İliç ve Arda defansa fazla gelemeyen oyuncu tipleri. Bu da risk demekti. Ortada İnamoto rakibi karşılamada yine tek kaldı. Ankara iyi bir takım. G.Saray'ın bu zaafından istifade edebilirlerdi. Neyse ki, bu maçta Song ve Tomas ikilisi iyiydi. Sağ tarafta oynayan Sabri de çabukluğuyla defansın açıklarını kapatmakta hayli iyiydi.

Bu arada Sabri'nin attığı gol inatçılığı ve çabukluğunun sonucuydu. Bravo Sabri'ye. Günden güne kendini geliştiriyor. İkinci yarıda Gerets Hakan'ı oyundan alarak yerine Ayhan'ı soktu. Ümit'i forvette tek bıraktı. Bu düşünce doğruydu. Ama ne hikmetse Ankara bu değişiklikten sonra pas yüzdesini artırdı. Daha sonraki değişikliklerde pek işe yaramadı. Carrusca verilen fırsatları değerlendiremeyen oyuncuydu.

G.Saray galip geldi gelmesine ama, hala bir takım eksikler sırıtıyor. Oyunu kontrol etmede G.Saray tatmin edici görüntüden uzak. Takımda şef pozisyonunda oynayacak oyuncu yok. Ayhan kenarda. Hasan Şaş kendi başına oynuyor. Arda ise kenarda etliye sütlüye karışmıyor. İliç koca bir tembel. Eğer G.Saray şampiyon olmak istiyorsa bu eksikliğini gidermeli. Adnan Polat "transfer yok, kadro yeterli" diyor. Ama G.Saray' ın oynadığı futbolsa tam tersini söylüyor.

[email protected]

Said OKUR

29.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004