Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni Kerbelâlar olmasın

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Müslümanların mağduriyetinin her geçen gün daha da arttığını belirterek, ‘’Gün geçmiyor ki bir Müslüman kardeşimiz öldürülmesin, yaralanmasın. Bu acı hepimizindir. Bunu durdurmak hepimizin görevidir. Allah bu ümmete bir daha Kerbelâ acısını yaşatmasın’’ dedi.

Arınç, Hazreti Muhammed’in (a.s.m.) torunu, Hz. Ali’nin oğlu İmam Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbelâ Çölü’nde şehit edilişlerinin yıldönümü dolayısıyla Halkalı Meydanı’nda düzenlenen ‘’Evrensel Aşûre Matem Merasimi’’ne katıldı.

Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin torunu Hz. Hüseyin’in katledilişinin yıl dönümü olan aşûre gününde, İslâm dünyasının tümünde matem olarak adlandırılan Kerbelâ faciasının anıldığını hatırlattı. Kerbelâ’nın, mazlûmların ve mağdurun sembolü olduğunu ifade eden Arınç, Hz. Hüseyin’in ise zulme başkaldırının bayrağı haline geldiğini söyledi. Bugün İslam coğrafyasında Hz. Hüseyin için gözyaşları döküldüğünü belirten Arınç, Türkiye’de uzun yıllardan beri aşûre törenlerinin yapıldığını, Şiî, Sünnî ve Alevi ayrımı yapılmaksızın tüm vatandaşların bu törene katılarak ehlibeyt mazlûmlarını andığını kaydetti.

DÜNYAYA VERİLEN MESAJ

Burada, bu toplumun tüm dünyaya verdiği mesajlar olduğunun altını çizen Arınç, ‘’Diyorlar ki ‘Caferiler, Aleviler, Sünniler bir arada yaşıyoruz, bir arada Ehlibeyt için ağlıyor, bir arada mazlûmları savunuyoruz.’ Burada kardeşlik var, burada Ehlibeyt dostları var, burada mazlûmların sesi var, burada Müslümanların kardeşliği var’’ diye konuştu.

Bugün Türkiye’nin komşusu Irak’ta, Lübnan’da ya da Müslümanların yaşadığı başka coğrafyalarda Şiî-Sünnî çatışmasının çıkarılmak istenmesine karşı bu törenin çok anlamlı bir mesaj olduğunu dile getiren Arınç, burada Sünnilerin, Şiilerin ve Alevilerin barış içinde yaşadığını söyledi. Arınç, ‘’Gelin kardeş katili olmayın. Birbirinizle savaşmayın. Müslüman kanı dökmeyin. Ne Hazreti Hüseyin’in, ne Hazreti Ali’nin, ne Hazreti Peygamberimizin öğretisinde bu vardır. Irak’ta yeni Kerbelâlar yaşatmayın bize’’ dedi.

MÜSLÜMANLARIN MAĞDURİYETİ

Caferilerin Hz. Hüseyin’in acısını paylaşmak için aşûre gününde vücutlarından kan akıttıklarını ama yıllardır bu uygulamaya son vererek, ‘’kan vererek can kurtarmaya başladıklarını’’ anlatan Arınç, yüzlerce canın kurtarılmasına vesile olan bu uygulamayı başlatanlara teşekkür ve takdirlerini ifade etti. Gerçekten Hz. Hüseyin’i anmanın kan verip insanları kurtarmakla olacağını belirten Bülent Arınç, Kerbelâ’nın anlamının mazlumu ve zalimi anlamak demek olduğunu söyledi.

Arınç, şöyle devam etti: ‘’Ne zulme uğrayın, ne de zulme izin verin. Bugün İslâm coğrafyasında her yer Kerbelâ, her yer aşûredir neredeyse... Müslümanların mağduriyeti her geçen gün daha da artıyor. Gün geçmiyor ki bir Müslüman kardeşimiz öldürülmesin, yaralanmasın. Bu acı hepimizindir. Bunu durdurmak hepimizin görevidir. Dünyada savaşların, acıların bitmesi için çaba gösterin. Bence Hazreti Hüseyin’i ancak bu şekilde güzel anlayabiliriz.’’

Hz. Hüseyin’in öğrettiği şeyin her zaman adil olmak ve asla zulme boyun eğmemek olduğunu söyleyen Arınç, bugün buradaki toplumun onun bu öğretilerinin peşinden gittiğine olan inancını vurguladı. Arınç, sözlerini ‘’Allah bu ümmete bir daha Kerbelâ acısını yaşatmasın’’ şeklinde tamamladı.

/ İSTANBUL

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni Kerbelâlar olmasın

  301 tamamen kalkmalı

  AB üyeliği sürecinde Türkiye’nin hataları oldu

  Erdoğan’a derin devlet’ sorusu

  Doğu’da şehirler beyaza büründü

  Türkiye’nin savunma bütçesi yüzde 6.4’e düştü

  Suudi parlamenterlerden Kıbrıs için destek istendi

  Türkiye’nin karadeliği: Kaçak akaryakıt

  Ağar: Rumlar ve Barzani oldu bittiler peşinde

  Joseph Ralston, Ankara'ya geliyor

  Irak’a sevkiyatta sıkıntı

  Şükran Vahide’nin annesi vefat etti

  Çeteler suça bulaşmış çocukların peşini bırakmıyor

  Üniversitelerde yabancı istilâsı

  Darıca’ya beş yıldızlı devlet hastahanesi

  Youtube gelirini paylaşacak

  Mısır Çarşısı’nda aşûre dağıtıldı

  Marmara’daki canlı türleri tehlikede


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004