Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM'den korkutan iklim raporu

Alanındaki en iyi 2000 bilim adamının hazırladığı BM iklim raporunun, şimdiye kadarkilerin en korkutucusu olduğu belirtiliyor. Independent’ın ulaştığı taslak raporda, bu yüzyılda küresel olarak sıcaklığın 2 ile 4.5 derece arasında artmasının kaçınılmaz olduğu, etkilerinin somut yan etkilerle iyice şiddetlenebileceği belirtiliyor.


Sayıları giderek artıyor

Policy Exchange şirketince 1003 Müslüman arasında yapılan nabız yoklamasının ortaya koyduğu sonuçlara göre, İngiltere’de hayatını dinî prensipler çerç

Necef’te 300 ölü

Yerel yetkililer, Bağdat’ın güneyindeki kutsal şehir Necef yakınlarında Irak kuvvetleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısın


  Bolton: Tek çözüm rejim değişikliği

ABD’nin BM nezdindeki eski büyükelçisi John Bolton, İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve uzun vadede gerçek tek çözümün rejim değişikliği olduğunu söyledi.


  Kur’ân-ı Kerim Danimarka’da en çok satılan kitaplar arasında

Danimarka’daki bir gazetenin İslâm dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayınlamasından bir yıl sonra Danimarkalı bir filolog tarafından tercüme edilen Kur’ân-ı Kerim en çok satılan 10 kitap arasında yer aldı.


  Filistin'deki kardeş kavgası utanç verici

Filistin'de Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın “utanç verici” olarak niteleyip arabuluculuk teklif ettiği çatışmalar bir türlü durmuyor. Gazze’de önceki gece meydana gelen olaylarda 5 kişi daha hayatını kaybederken, olayların başladığı Perşembe gününden bu yana ölenlerin sayısı 30’a ulaştı.


  Karzai’den Taliban’a görüşme teklifi

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, yönetime karşı savaşan Taliban örgütüne görüşme önerdi. Karzai, Aşure günü nedeniyle başşehir Kabil’deki en büyük Şiî dini merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Onurumuz için savaşıyor olmamıza rağmen, hâlâ bizi yok etme peşinde olan ve kanımızı döken düşmanımızla görüşme ve müzakerelere açığız” dedi.


  İsrail, ABD’den akıllı bomba alacak

Jerusalem Post gazetesi, İsrail’in ABD’den “akıllı bomba” alma niyetinde olduğunu yazdı. İngilizce yayımlanan gazetenin haberinde, İsrail’in bu güdümlü bombaları almak için 100 milyon dolar civarında bir ödenek ayıracağı da belirtildi.


  İran’dan Irak hamlesi

İran, Irak’la ekonomik ve askeri ilişkilerini geliştirmeye hazırlanıyor. İran’ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazemi Kumi, New York Times gazetesine verdiği demeçte, İran’ın Bağdat’ta bir ulusal bankanın şubesini açma hazırlıkları yaptığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004