Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Nobre: Rahatladım

Beşiktaş'ın ligin suskun golcüsü Mert Nobre, ikinci yarının ilk maçıyla birlikte gollerini sıralamaya başladı. Nobre, Vestel Manisa maçında ''hat trick'' yaparak fileleri 3 kez havalandırırken, aynı zamanda Beşiktaş formasıyla İstanbul'da ilk gollerini attı.

Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'u 3-1 yendiği Süper Lig maçında siyah-beyazlıların gollerini atan Mert Nobre, büyük sevinç yaşadı. Ligin ilk yarısını 1 golle tamamladıktan sonra İstanbul'daki taraftarlarının önünde 3 gol birden atan Nobre, yaptığı açıklamada, ''Takıma yardımcı olduğum için mutluyum ama önemli olan süreklilik'' dedi. Forvet oyuncularının gol atarak yaşadıklarını vurgulayan Brezilya asıllı futbolcu, bu goller sonrası kendisinde tabii ki bir rahatlama olduğunu, ama asıl önemli olanın süreklilik olduğunu kaydetti. Nobre, gazetecilerin özellikle Galatasaray maçlarında attığı golleri hatırlatması üzerine de kendisinin maç ayırt etmediğini, ancak bu maçlarda attığı gollerin özel anlam taşıdığı için böyle düşünüldüğünü dile getirdi.

İBRAHİM: SEVİNDİM

Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez ise Nobre'nin daha önce gol atamadığı için üzgün olduğunu belirterek, ''Nobre, gol atamadığı için stresliydi. Bu maçta 3 gol attı, onun adına umutluyum. İnşallah sürdürür. Çünkü Nobre bizim için çok önemli bir futbolcu'' dedi.

BOBO: AYAKTA KALDIM

İki golün asistini yapan Bobo ise şunları söyledi: "Önemli bir maçtı bizim için. Gollere katkı sağlamak benim için çok güzeldi. Daha da önemlisi Beşiktaş'ın öyle ya da böyle maçı kazanmasıdır. Ben birinci golde düşmeyi hiç düşünmedim, kariyerime başladığım zamandan beri hep ayakta kalmaya çalışmışımdır. Nitekim ayakta kaldım ve gol attık."

GÖKHAN: İYİ OYNUYORUZ

Beşiktaş savunmasının başarılı ismi Gökhan Zan ise, "Devre arasını çok iyi değerlendirdik. İlk raund Ankaragücü maçıydı ve seyircisiz olmasına rağmen çok iyi oynadık, çok iyi organize olduk. Her zaman söylediğim gibi rakip kadar oynadığımız sürece her maçı kazanırız" dedi.

TİGANA: NOBRE'YE MORAL

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana da, basın mensuplarının, 3 gol atan Nobre ile ilgili sorusuna şöyle cevap verdi: ''Şimdiye dek çok gol pozisyonuna giriyordu ama bunları golle sonuçlandıramıyordu. Galatasaray'a Efes Cup'ta attığı gol Nobre'ye moral oldu. Onun böyle devam etmesini umuyorum. Bu arada Bobo da ona çok güzel paslar verdi. Onu da unutmamak gerek.''

30.01.2007


 

Kadıköy'de sessiz gece

Süper Ligde 2. yarıya kötü bir başlangıç yapan lider F.Bahçe Türkiye Kupasında bugün G.Birliği'ni ağırlayacak. Kadıköy'de saat 20.00'de oynanacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşma F.Bahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final mücadelesinin ilk maçında bugün Gençlerbirliği'ni konuk edecek Fenerbahçe'de hedef galibiyet. Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci yarısına, deplasmanda aldığı beraberlikle puan kaybıyla başlayan lider Fenerbahçe, seyircisiz oynayacağı maçta, Gençlerbirliği karşısında kazanarak rövanş için avantajlı bir skor elde etmek istiyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, Gençlerbirliği karşısında, ligde Kayseri Erciyesspor maçında sahaya sürdüğü kadrodan iki değişiklik yaparak, Can ve Aurelio'ya görev vermesi bekleniyor. Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Can ve rahatsızlığı nedeniyle takımda yer alamayan Aurelio'nun da dahil olması beklenen sarı-lacivertli ekibin muhtemel 11'i şöyle: Volkan, Serkan, Can, Edu, Uğur, Aurelio, Mehmet, Appiah, Tuncay, Alex, Deivid.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. öte yandan, kalp krizi geçiren başkan Aziz Yıldırım'ın korumalarından Hüseyin Dogrul'un hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Öte yandan Fenerbahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği ceza nedeniyle Kadıköy'de 5. kez seyircisinden yoksun kalacak. Seyircisiz yaptığı maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik alan Fenerbahçe, hiç mağlup olmadı. Fenerbahçe, seyircisiz oynadığı son maçta bu sezon Türkiye Kupası (C) Grubu'nda İnegölspor'u 6-0 ile geçerken, goller Semih (2), Olcan, Deivid, Mehmet ve Tümer'den geldi.

30.01.2007


 

Trabzon gol atmayı unuttu

Trabzonspor, ligin ilk yarısındaki kötü gidişini ikinci yarıda da sürdürüyor. Devre arasında Gençlerbirliği'nden Ayman ve Risp'i transfer ederek kadrosunu güçlendiren Bordo-mavili ekip, sahasında karşılaştığı Kayserispor ile 0-0 berabere kaldı.

Kayserispor'un sakat ve cezalı 5 önemli oyuncusunun oynamadığı maçta rakibine üstünlük sağlayamayan Karadeniz ekibinde, en önemli sorun gol yollarında yaşanıyor. Süper Lig'de oynadığı 9 maça bakıldığında Trabzonspor'un özellikle rakip fileleri havalandırmada oldukça zorlandığı görülüyor. Bordo_mavili ekip, 9 lig maçında rakip kalelere sadece 5 gol atabildi.

30.01.2007


 

Barcelona, Real'e 4 puan fark attı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 20. hafta maçları yapılırken, lider Barcelona zorlu maçta Celta Vigo'yu 3-1'le devirerek haftayı üç puanla kapadı.

Real Madrid ise Villarreal'e deplasmanda 1-0 mağlup olarak kötü gidişini sürdürürken Sevilla, deplasmanda Levante'yi 4-2 yenerek 2007'deki ilk galibiyetini almış oldu. La Liga'da Barcelona 42 puana yükselirken, onu 41 puanla Sevilla ve 38 puanla Real Madrid takip ediyor.

30.01.2007


 

Neslihan İspanya'da haftanın yıldızı oldu

İspanya Bayanlar 1. Voleybol Ligi'ndeki tek Türk temsilcisi Neslihan Demir Darnel, yine haftanın en iyi oyuncusu seçildi.

Neslihan'ın formasını giydiği Spar Tenerife Marichal, şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Grupo 2002 Murica'yı deplasmanda 3-1 yenmeyi başardı. Tenerife Marichal'ın Murcia deplasmanında aldığı galibiyette önemli pay sahibi olan Neslihan 23 sayı kaydetti. Haftanın en iyisi seçilen Neslihan için''Rakibinin kabusu oldu'' denildi. Tenerife'nin ligde yenilgisi bulunmuyor.

30.01.2007


 

Lige heyecan geldi

Türcell Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftası, önceki gün yapılan maçlarla tamamlandı. Ligin ilk devresini en yakın rakibi Galatasaray'ın 7 puan önünde tamamlayan Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor deplasmanından beraberlikle dönünce, Ankaraspor'u 2-0 geçen Galatasaray ile arasındaki puan farkı da 5'e indi.

Vestel Manisaspor karşısında 3-1'lik galibiyete ulaşan Beşiktaş ise puanını 32'ye çıkararak 3. sırada yer alırken, gollerinin 3'ünü de sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen suskun golcüsü Mert Nobre'nin ayağından kazandı. Devre arasında Gençlerbirliği'nden Ayman ve Risp'i transfer eden Trabzonspor ise kendi sahasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalarak 20 puanla 14. sıraya geriledi. 16 gol atılan ligin bu haftasında 4 maç berabere sonuçlanırken, bunların 1'inde gol atılamadı. 3 maçı evsahibi, 2 maçı da deplasman takımları kazandı.

TOPLU SONUÇLAR

Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe ( 1 - 1 )

Galatasaray-Ankaraspor ( 2 - 0 )

Gençlerbirliği-Sivasspor ( 0 - 1 )

Denizlispor-Gaziantepspor ( 0 - 2 )

Trabzonspor-Kayserispor ( 0 - 0 )

Beşiktaş-Vestel Manisaspor ( 3 - 1 )

Ankaragücü-Bursaspor ( 1 - 1 )

Çaykur Rizespor-Antalyaspor ( 1 - 0 )

Sakaryaspor-Konyaspor ( 1 - 1 )

17. HAFTANIN MAÇLARI

2 Şubat Cuma: Fenerbahçe-Gençlerbirliği. 3 Şubat Cumartesi: Antalyaspor-Sakaryaspor, Konyaspor-Denizlispor, Vestel Manisaspor-Trabzonspor. 4 Şubat Pazar: Bursaspor-Kayseri Erciyesspor, Sivasspor-Çaykur Rizespor, Ankaraspor-Ankaragücü, Gaziantepspor-Beşiktaş, Kayserispor-Galatasaray.

Seyhan ŞENTÜRK

30.01.2007


 

Beşiktaş çok iyi!

10 Ocak tarihli yazımızda “Beşiktaş çok kötü” dediğimiz için birçok taraftardan tepki aldık.Tigana ve oynattığı futbolla Beşiktaş'ın başarılı olamayacağını savunmuştuk. Önce Türkiye Kupasında tur atlama başarısı göstermesi, ardından ligin ikinci yarısının ilk maçında Vestel Manisa'yı yenmesi Beşiktaş'ın bütünüyle değiştiği ve düzeldiği anlamına gelmez.

Yeni yönetimin ilk maçında Manisa karşısına çıkan siyah beyazlılar, oyuna istekli, hırslı ve atak başladı. Başta Ricardinho olmak üzere Delgado, Bobo ve Nobre ilk yarıda adeta futbol resitali verdiler. Taraftarlar bu başarılı oyundan sonra uzun zamandır duymadığımız şampiyonluk şarkılarını söylemeye başladı. Evet taraftarın neşesine diyecek yoktu ne var ki, Manisa’nın golü gelip fark bire düşünce panik başladı, yine eski korku gecelerine dönüldü bir anda.

Takım hücuma kalkarken kaptırdığı toplarla Beşiktaş’a faydadan çok zararı dokunan Kleberson’un oynamaması, Delgado ve Ricardinho’nun orta alandan hücuma kalkmaları, takımın yan pas yerine dikine oynaması olumlu gelişmelerdi. Ancak kanat organizasyonları yine zayıf, yine çok basit defans hataları ile kolay gol yiyen bir kaleci var.

Netice olarak, Manisa’nın oyun anlayışı sonucu iki kortratak golü bulan Beşiktaş'ın kapanan takımlara karşı zorlanacağa benziyor. Ancak alınan üç puan ve kazanılan moral açısından bakacak olursak Beşiktaş şimdilik iyi. Bu iyi durum devam eder mi? Bunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Nidai PAKSOY

30.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004