Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yanal'la anlaşamadık

Galatasaray Kulübü, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile Vestel Manisaspor Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun, Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın sarı-kırmızılı takıma transferi için ön anlaşma yaptığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Galatasaray Kulübü, Ersun Yanal için ön anlaşma yapıldığı yolundaki gazete haberlerini yalanladı.Galatasaray Kulübü, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile Vestel Manisaspor Kulübü Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun, Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın sarı-kırmızılı takıma transferi için ön anlaşma yaptığı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, söz konusu haberin tamamen asılsız olduğu vurgulanarak, ''Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Vestel Manisaspor Onursal Başkan Sayın Ahmet Nazif Zorlu ile böyle bir konuda kesinlikle konuşma yapmamıştır, el sıkışmamışlardır, ön anlaşma yapmamışlardır'' denildi.

Açıklamada ayrıca, ''Bir süredir ısrarla sürdürülmekte olan bu tür haberler, Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesindeki hedefini bulandırmak amaçlıdır. Tüm Galatasaraylılar'ın bunun farkında olduğundan eminiz. Bu tür gayretlerin sportif hedeflerimize yönelik konsantrasyonumuzu ve birliğimizi asla bozamayacağının bilinmesini isteriz'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Süper Lig'in ikinci yarısı için iddialı açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organı ''Galatasaray Dergisi''nin şubat ayı sayısındaki yazısında Özhan Canaydın, çeşitli nedenlerden ötürü ligin ilk yarısını liderin 7 puan gerisinde tamamladıklarını belirtirken, ''Her ne olursa olsun ve nasıl olmuşsa olsun, ligin ikinci yarısında çok farklı bir Galatasaray olacağız'' dedi.

Canaydın, sezon sonunda sarı-kırmızılı takımın hem Turkcell Süper Lig, hem de Fortis Türkiye Kupası'nda zirveye çıkacağını ileri sürerek, ''Bu inanca sahip tüm Galatasaraylıları da önümüzdeki 16 haftalık süreçte takımımıza destek olmaya çağırıyoruz. Birlik olmamız halinde aşamayacağımız engel olamaz. Bu gerçekten hareketle, sezon sonunda hedefimizin hem 17. lig şampiyonluğu, hem de Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu olduğunu ilan ediyorum. Zoru başarmak her zaman olduğu gibi bizim işimiz. Yeter ki birlik içinde hareket edelim'' ifadelerini kullandı.

02.02.2007


 

FIFA'nın gözü bizde

FIFA, Futbol Federasyonu'na yazı göndererek, 31 Ocak'taki toplantıda Türk futbolunda varolan gerilimin değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdiği açıklandı.

FIFA'nın, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) önceki gün gönderdiği yazıda, 31 Ocak tarihinde FIFA Federasyonlar Komitesi'nin yapmış olduğu toplantıda, Türk futbolunda varolan gerilimin değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdiği açıklandı. TFF'den yapılan açıklamaya göre, FIFA Statüleri'nin üyelerin özerkliğini öngördüğü belirtilen yazıda, Federasyonlar Komitesi'nin değerlendirilmesine ilişkin olarak Türkiye'de yaşanan gelişmelerin kastedilerek, endişelerin gerçek olduğunun belirlenmesi halinde, bu durumun federasyonların özerkliği ve tüm dünyadaki futbol federasyonlarının karar alma süreçlerini ilgilendiren 17 ve 18. maddelerinin açık ihlalleri olarak görüleceğinin kaydedildiği ifade edildi.

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter imzasıyla gönderilen yazıda, Federasyonlar Komitesi'nin değerlendirilmesi konusunda özetle şöyle denildiği açıklandı: ''FIFA yönetiminin inisiyatif alarak, FIFA, UEFA, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve TFF'yi kapsayan dörtlü toplantı önermesi, önümüzdeki haftalarda yapılacak bu toplantıda durum analizi yapılması, olası çözüm yolları sunulması ve Türk futbolu açısından ciddi sonuçlar doğmasının önüne geçilmesi karara bağlanmıştır.''

02.02.2007


 

Fenerbahçe- Gençlerbirliği

Süper Lig'de bugün Gençlerbirliği ile karşılaşacak Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyeti almak istiyor.

Ligde ikinci yarıya 18. haftadaki Kayseri Erciyesspor beraberliği (1-1) ile başlayan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında 2-1 yendiği rakibini, saha kapatma cezası nedeniyle İzmir'de yapacağı maçta da yenerek, ligde ikinci yarının ilk galibiyetini almak istiyor. Fenerbahçe'de Gençlerbirliği maçı öncesi sakatlıkları bulunan Önder ve Lugano'nun yanı sıra sarı kart cezalısı Tümer, tedavileri süren Rüştü, Selçuk ve Kerim kadroda yer almıyor. Fenerbahçe'de 3 sarı kartı bulunan Tuncay,bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı durumuna düşecek. İzmir Atatürk Stadı'nda saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Tolga Özkalfa yönetecek

02.02.2007


 

Ceyhun resmen Trabzon'da

Trabzonspor, Ankaragücü'nden aldığı Ceyhun Eriş ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Ceyhun, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kulüp yönetim kurulu üyesi Serhat Akçay'ın hazır bulunduğu imza töreninde, kendisini 1.5 yıllığına bordomavili kulübün renklerine bağlayan sözleşmeye imza attı.Ceyhun, imza töreninde yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile anlaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Hedefleri büyük olan bir yere geldim, bunun farkındayım. Bu beklentilere cevap verebileceğimi düşünüyorum'' diye konuştu.

02.02.2007


 

Fatih Akyel G.Birliği'nde

Futbolda ara transfer döneminin bitmesine saatler kala, Gençlerbirliği, Trabzonspor'da kadrodışı bırakılan Fatih Akyel ile 1,5 yıllığına anlaştı.

Trabzonspor ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç alan kırmızı-siyahlı takımın, bugün deneyimli savunma oyuncusuyla noter huzurunda sözleşme imzalayacağı açıklandı. Bu arada Fatih Akyel ile birkaç gün içinde Ankara'da bir imza töreni düzenleneceği belirtildi.

02.02.2007


 

F.Bahçe'nin Avrupa sınavı

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi ikinci tur 2. maçında bugün deplasmanda Belçika'nın Dexia Namur takımıyla karşılaşacak.

Namur kentindeki Octave Henry Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. İstanbul'da yapılan ilk maçı 80-66'lık skorla kazanan Fenerbahçe, bu maçtan da galip ayrılması durumunda çeyrek finale yükselecek.

02.02.2007


 

Millî Takım açıklanıyor

A Milli Futbol Takımı'nın 7 Şubat Çarşamba günü Gürcistan ile deplasmanda yapacağı özel maçın aday kadrosu bugün açıklanacak.

Gürcistan ile Türkiye (A) milli futbol takımları arasındaki hazırlık maçı başkent Tiflis'te, Boris Paichadze Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak. Milli takım kafilesi 6 Şubat Salı günü özel uçakla Tiflis'e gidecek.

02.02.2007


 

Utah Jazz'da Okur yine coştu

Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda liderliğini sürdüren Utah Jazz, milli basketbolcu Mehmet Okur'un muhteşem performansıyla ligin en güçlü takımları arasında yer alan San Antonio Spur'u 97-93 yendi.

Salt Lake City'de bulunan Energysolutions Arena'da yapılan ve 20 bin taraftarın izlediği mücadelede Mehmet Okur, attığı 31 sayı ve aldığı 11 ribauntla galibiyette başrol oynadı. Maça ilk 5'te başlayan ve 37 dakika süre alan Okur, 8 kez denediği 2 sayılık atışlarda 7, 6 kez denediği 3 sayılık atışlarda 3 isabet sağlarken, 8 kez geldiği faul çizgisinde de tam isabet buldu ve maçtan 31 sayıyla ayrıldı. Carlos Boozer'ın sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçta Mehmet Okur, son dakika içinde 8 sayı kaydederek takımına galibiyeti getirdi. Son 2 maçını kaybeden Jazz'da, Paul Millsap 15 sayı ve 8 ribaunt, Deron Williams ise 14 sayı ve 6 ribauntla galibiyete katkı sağladı.

02.02.2007


 

Hidayet'li Magic galip

NBA liginde forma giyen iki Türk oyuncudan Hidayet Türkoğlu ile Ersan İlyasova karşı karşıya geldi.

Orlando'da bulunan Amway Arena'da oynanan ve 16 bine yakın basketbolseverin izlediği mücadelede, Hidayet'in takımı Orlando Magic, Ersanlı Milwaukee Bucks'ı 98-73 yenmeyi başardı. Hidayet, bu maçta ilk 5'te sahaya çıkarken, rakip potaya attığı 17 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. NBA'ye bu sezon katılan ve ligde çaylak sezonunu geçiren milli oyuncu Ersan İlyasova ise 14 dakikada 3 sayı ve 3 ribaunt üretmeyi başardı. Hidayet, 28 dakika forma giydiği maçta, 17 sayının yanı sıra 1'i hucüm olmak üzere 4 ribaunt aldı ve 1 de asist yaptı.

02.02.2007


 

Beşiktaş geliyor

Türkiye Kupası'nda Vestel Manisaspor'u 4-0 yenen Beşiktaş, yarı final için büyük avantaj yakaladı. Kupanın son şampiyonu siyah-beyazlılar, rahat bir oyundan sonra, pazar günü ligde 3-1 yendiği rakibini bu kez kupada 4-0 yenerek, yarı finalin kapısını açtı. Kupa maçında sahanın yıldızı, siyah-beyazlı takımdan ''Bobo'' oldu. Ligde Vestel Manisaspor ile yapılan maçta 2 gol pası veren Bobo, kupada ise 2 gol atıp, 1 asistle oynayarak, maça yine damgasını vurdu. Daha önce Bucaspor'a 2, Çaykur Rizespor'a da 1 gol atan Bobo, kupada bu sezon gol sayısını 5'e çıkardı.

İŞTE KORAY BU

Beşiktaş'ta maça ağırlığını koyan iki futbolcu daha vardı. Bunlardan biri Koray Aydın'dı. Tigana, Baki Mercimek'in gelmesiyle onu ön liberoya çekti. Rakibin ilk toplarında çok iyi pres yaan Koray, çalışkan ve hatasız oynadı. İleri çıkarak, hücuma zenginlik kattı. Attığı gol teknik olarak göze hoş geldi.

HER YERDE SERDAR VAR

Beşiktaş'ın bir diğer başarılı futbolcusu 19 yaşındaki Serdar Kurtuluş oldu. Tigana'nın, sezon başında sağ bekte deneyip verim alamadığı Serdar orta sahada çok güzel işler yaptı. Vestel Manisaspor'lu futbolculardan o kadar çok top kaptı ki, her pozisyonda yere indirildi. Hakem Cem Deda'nın çok sayıda faule maruz kalan bu genç futbolcuyu koruma altına almaması seyircinin de büyük tepkisini çekti.

BURAK 11'DE FORMA GİYMELİ

Burak Yılmaz'ın da hakkını teslim etmeliyiz. Nobre'nin sakatlanarak çıkmasıyla birlikte Beşiktaş'a ayrı bir hava getirdi. Zayıf fiziğine karşılık, mükemmel bir tekniği var. Daha önce hep ben atayım düşüncesiyle oynuyordu. Tigana, bunun önlemini almış. Artık fazla çalım atmıyor. Gereksiz yerlerden de kaleye şut göndermiyor. Bobo'nun attığı 2. goldeki asisti harikaydı.

RİCARDİNHO KEYİF VERİYOR

Brezilyalı Ricardinho'ya ayrı bir pragraf açmalıyım. 35 yaşındaki bu futbolcu bir açıldı, pir açıldı. Durgun, hareketsiz futbolunu bırakıp, daha canlı oynamaya başladı. Dikkat ettim, maç boyunca top kaybı yaşamadı. Rakiplerini vücut çalımı ile rahat geçiyor. Kaptan İbrahim Üzülmez'le de iyi anlaşıyor. Soldan getirdiği bütün toplar Beşiktaş için gol pozisyonu oluyor. Centilmen ve de kimseye küsmüyor. Sahada "ben bu takımın lideriyim" gibi dimdik duruyor. Herşeyiyle Beşiktaş'a yakışıyor.

DELGADO'YU ANLAYAN YOK

Delgado'nun futbolunu beğenmekle birlikte nedense ikinci yarılarda ortadan kayboluyor. Önce şunu söylemem doğru olacak. Zeki bir futbolcu. Topu nereye ve nasıl atacağını kimse kestiremiyor. Bobo ve Nobre onu bir anlayabilse ligde gol krallığında açık ara öne geçerler.

TİGANA'NIN DEDİĞİ ÇIKTI

Son söz Tigana'ya. "Sabredin, genç Beşiktaş geliyor" dedi. Doğrusu pek inanmıyordum. Vestel maçlarında izlediğim bu takımı kimse kolay yenemez. Sahada herkes görevini kusursuz yapmaya çalışıyor. Vestel'e iki maçta 7 gol atma başarısını gösteren Beşiktaş'ı, lig yarışında da şampiyonluğun en büyük adayları arasında olarak görüyorum.

[email protected]

Erol DOYURAN

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004