Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Irak yanıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak’ın ateş içerisinde olduğunu ifade ederek, “Hepimiz bu ateşin söndürülmesi için gayret sarf ediyoruz. Maalesef artık Irak’tan her gün yüzlerce ölü çıkıyor. Kaygılarımız çok büyük, bu bizi çok üzüyor. Komşularımızla bu ateşi nasıl söndürebiliriz diye görüşmelerimiz sürüyor" dedi


Ağar: Öncelik AB'de

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin en önemli ilişki alanının AB olduğunu bildirdi. Üyelik sürecinde bazı zorluklar bulunduğunu belirterek, “Zo

Talat: Kıbrıs’ta yasal bir yönetim yok

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs’ta yasal bir yönetim, yasal bir hükümet yoktur. Dolayısıyla yasal olmayan bir hükümetin komşu ülkelerle p


  Erdoğan: İstanbul büyük köy oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un büyük bir köy haline geldiğini belirterek, ‘’İstanbul’a geliyorsun, geldin. Sor bakayım bu kişiye, ne sorulacak? (Niye geldin? Yerin var mı? İşin var mı? Paran var mı? Niye geliyorsun İstanbul’a? Bunlar yoksa neden geldin?)’’ dedi.


  DYP'li Oğuz: Dış açık kaygı veriyor

DYP Genel Başkan Yardımcısı Binhan Oğuz, açıklanan dış ticaret rakamları ile ekonominin sıcak para bağımlılığının devam edeceği ve risklerin büyüyeceği netleştiğini belirttti.


  Tanığa koruma komisyondan geçti

TBMM Adalet Komisyonu, tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanmasına imkân tanıyan Tanık Koruma Kanunu Tasarısını kabul etti.


  Meslek örgütleri 301 için biraraya geliyor

Sivil Toplum Örgütleri, Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısıyla, TCK’nın 301. maddesine ilişkin değişiklik önerilerini tartışmak üzere biraraya geliyor.


  Özak: Bolu Tünelinde sorun yok

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Bolu Dağı Tüneli ilgili eksikliklerin bulunduğu yönündeki değerlendirmelere katılmadığını belirterek, ‘’Açılan yol ve tünelin, yangın ve elektromekanik sistemleriyle ilgili hiçbir sorun yok’’ dedi.


  İslâm ülkeleri birbirinden kopuk

“Rusya -İslâm Dünyası “ Stratejik Vizyon Grubu’nun 3’üncü toplantısı İstanbul’daki Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde başladı.


  Din eğitimi dünyanın gündeminde

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Kaymakcan, özellikle 11 Eylül sonrasında din eğitimi konusu üzerine ciddî çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.


  RTÜK, eleştirileri kabul etti

RTÜK Başkanı Zahid Akman, televizyon programlarıyla ilgili eleştirileri kabul ettiklerini belirterek, toplantı ve karar sayısını iki katına çıkarmalarına rağmen etkin sonuç alamadıklarını söyledi.


  Öğrenciler: Magazin programları aileye zarar veriyor

Yapılan araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 45.6’sı TV’nin şiddete eğilimi artırdığına, yüzde 33.9’u aile içi sohbeti engellediğine, yüzde 30.8’i aile içi tartışmalara sebep olduğuna, yüzde 28’i bilinçsiz tüketime neden olduğuna, yüzde 25.4’ü ise bencilliği ve rekabet duygusunu artırdığına inanıyor.


  Karsız hava sağlığı tehdit ediyor

Kar yağışının az olması sebebiyle bazı hastalıklara yol açan birçok mikrobun aktif halde havada bulunduğu, bu yüzden özellikle hamileler ve çocukların ciddî risk altında olduğu bildirildi.


  TÜGİT: Köşk seçimi krize yol açmasın

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye’de istikrar ortamının sağlandığı bir dönemde yeniden bir kriz ortamı istenmediğini vurgulayarak ‘’Bu nedenledir ki cumhurbaşkanı seçiminin sorunsuz bir şekilde yapılması gerekmektedir” dedi.


  ABD ziyareti öncesi görüş alış verişi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşmek için Dışişleri Bakanlığına geldi.


  Hasta ve eczaneler çaresiz

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Bülent Varel, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı yeni bütçe uygulamaları kapsamındaki çalışmaların milyonlarca hastayı ve binlerce eczacıyı çaresiz bıraktığını söyledi.


  Yeşil Kartlı hastaya valilik sahip çıktı

Isparta’da yeşil kartlı hastanın bacağına takılması gereken platin için hastahanenin açtığı ihaleye, hiçbir firma katılmadı.


  Numara taşıma yürürlükte

Cep telefonu abonelerinin mevcut numaraları ile başka operatöre geçebilmelerinin yolunu açan “Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği’’ Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.


  İklim değişikliği açlık getirecek

Küresel iklim değişikliği sebebiyle 2080 yılına gelindiğinde 200 ila 600 milyon insanın açlıkla karşı karşıya olacağı tahmin ediliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004