Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de iktidar savaşı

İslâm Üniversitesi’ndeki Hamas ve El Fetih militanları arasındaki çatışmada 6 İranlı, El Fetih tarafından tutuklandı. El Fetih’in radyosu Şebab, İslam Üniversitesi’ndeki çatışmada Hamas safında bulunan 6 İranlı’nın tutuklandığını duyurdu. İlk kez İranlı militanların çatışmalara katıldığı bu şekilde ortaya konulurken, İranlıların Hamas’a bağlı olan İçişleri Bakanlığı’nın polis kuvvetinde subay olarak çalıştıkları kaydedildi.

Radyo 6 ise, İslâm Üniversitesi’ni ele geçirdikleri iddia edilen El Fetih tarafından gözaltına alındıkları ifade edilen İranlıların Hamas saflarında El Fetih’e karşı savaştıklarını bildirdi. El Fetih’in İslâm Üniversitesi işgali sırasında 6 İranlı’yı silahlarıyla birlikte ele geçirdiği ve tutukladığı açıklandı.

Bu arada, Hamas ve El Fetih arasında çatışmaların sürdüğü Gazze İslam Üniversitesi’nin içinde çok sayıda ceset olduğu ileri sürüldü. Gazze İslâm Üniversitesi Hamas’a yakınlığı ile biliniyor.

Öte yandan, Gazze’de öğleden sonra Hamas ve El Fetih arasında başlayan çatışmalar genele yayıldı. Hamas ve El Fetih güçleri 10 ayrı bölgede karşılıklı olarak çatışmaya devam ediyor..

Gazze’de El Fetih ile Hamas militanları arasında başlayan çatışmalar, 10 ayrı bölgede devam ediyor. Yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığı İslam Üniversitesi’nden ise çelişkili bilgiler geliyor. Tarafların havan topu ve RPG kullandığı çatışmalar, Cebaliye ve Beythanun da da yaşanıyor. Bölgedeki bazı kaynaklar, Hamas’ın Beythanun da El Fetih bağlı polis gücüne saldırı düzenlediğini bildirdi. Zeytun, Hanyunus, Sabra, Beytlahya ise tarafların çatıştığı diğer bölgeler arasında yer alıyor. Birçok bölgede gece saldırıya geçen El Fetih yanlısı Cumhurbaşkanlığı Muhafızları’na Hamas’a bağlı Kuvvet-i Tenfiziye polisleri karşılık veriyor. Hamas’a bağlı İzzetin El Kassam Tugayları ise Gazze’nin Batı ve Kuzey kesimlerinde El Fetih’e bağlı karakollara saldırı düzenliyor. Cebaliye deki polis karakolunda da taraflar arasında çatışma çıktı. İki gün önce gruplar arasında varılan ateşkesin ardından, El Fetih güçlerinin 2 ayrı camiye saldırı düzenlemesi ateşkesi bozmuş, Hamas, Refah da düzenlediği saldırı ile El Fetih’e Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan 2 konteynır silâh ele geçirmişti. Akşam saatlerinde El Fetih de bu saldırıya karşılık, Hamas’a bağlı İslâm Üniversitesi’ni işgal etmişti. Gazze de günün bilançosu 7 ölü, 25 yaralı olurken, çatışmaların sürdüğü İslâm Üniversitesi içinde çok sayıda ceset ve yaralı olduğu kaydediliyor.

Hamas’a bağlı İzzetin El Kassam Tugayları ile İçişleri Bakanlığı polis gücü olan Kuvvet-i Tenfiziye, Cebaliye polis merkezini ele geçirdi. El Fetih’e bağlı asker ve polis güçleri Hamas bağli İçişleri Bakanlı ğı’na saldırı düzenledi. Hamas ise saldırıya Muhammed Dahlan ve Mahmud Abbas’ın ofislerini roketle vurarak karşılık verdi. Hamas’a bağlı İzzetin El Kassam Tugayları ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Kuvvet-i Tenfiziye polisleri Beytlahya’da iki ayrı karakola saldırı başlattı. Cebaliye’deki polis merkezinin düşmesinin ardından merkezle irtibatları kesilen karakollardan haber alınamadığı kaydedildi. El Fetih’e bağlı polislerin görev yaptığı karakolların düşmesinin an meselesi olduğu ileri sürülürken, El Fetih’e bağlı Şebab Radyosu, Hamas kuvvetlerinin karakolları sardığını, fakat direnişle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

/ GAZZE

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran'a savaş planı yok

  Gazze’de iktidar savaşı

  Kerkük’ü ilhak için sistematik çaba

  Bahreynli Şiî liderlere kışkırtıcılık suçlaması

  2 Amerikan askeri öldürüldü

  Necef’te sokağa çıkma yasağı

  Zindani’den sonra İran da AIDS’e çare buldu

  Suudi Arabistan militan toplayanları yakaladı

  Taliban bir bölgeyi ele geçirdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004