Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Seçim Kanununu biz mi hazırladık?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Seçim Kanunu konusundaki tartışmaları değerlendirirken “Seçim Kanununu biz mi hazırladık? Yüzde 10 barajını 1987’de koydular. Bunu koyan Anavatan şimdi barajın altında ‘Yandım Allah’ diyor” dedi.


Açıklama tatmin etmedi

Katil zanlısı olarak tutuklanan Ogün Samast’ın Samsun Emniyet Müdürlüğünde Türk bayrağıyla çekilen görüntüleri için Jandarma Genel Komutanlığının yapt

301’de top hükümette

Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinin değiştirilmesi için sivil toplum kuruluşlarının yaptığı toplantıdan, hükümetin bir değişiklik metni hazırlaması v


  Hepimiz başörtülüyüz

Sakarya Başörtüsü Platformu 73. basın açıklamasında askerî vesayet kalkmadan eğitim, hukuk ve siyasetin önünün açılamayacağını bildirerek, herkesi sistemin gerçekleriyle yüzleşmeye çağırdı. Eyleme destek veren platform gönüllüleri, “Hepimiz başörtülüyüz” yazılı dövizler taşıdılar.


  Lise ve ortaokul yönetmeliğinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Öğrencilerin diploma notları, ilgili mevzuatla belirlenen oranda merkezi sistem sınavı puanına eklenecek.


  AB’li gençler, Türkiye’nin üyeliğini destekliyor

AB üyesi 6 ülkede yapılan bir araştırma, gençlerin çoğunun Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ortaya koydu.


  Başoğlu: Mağdur doktorlara destek verin

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, sağduyulu bütün doktor ve avukatları, Konya’da iki başörtülü doktorun, testislerinden rahatsız genci muayene etmedikleri yönündeki iftira haberlere karşı açtıkları davaya katılarak, onlara destek vermeye davet etti.


  Genelkurmay’dan TGRT’ye veto

Hrant Dink cinayeti ile ilgili Ogün Samast’ın askerlerle birlikte çekilen görüntülerini yayınlayan TGRT televizyonuna Genelkurmay’dan sert tepki geldi.


  Cumhurbaşkanı Talat’tan diyalog çağrısı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetiminin, bazı ülkelerle anlaşarak, Akdeniz’de petrol arama girişiminde bulunmasından doğan sorunun, diyalog yoluyla çözülmesini istediğini söyledi.


  Vekilleri özendiren cezaevi

TBMM Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulundu. Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan çocuk ve gençlere sağlanan ortamın ideale çok yakın olduğunu belirterek, “Çocuklara burada sağlanan imkânları eğer okullarımızda, normal hayatta verebilsek, bunların büyük çoğunluğu burada olmazdı’’ diye konuştu.


  Kar, köy yollarını kapadı

Yurdun genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı etkiliyor. Kar yağışı sebebiyle köy yolları ulaşıma kapandı.


  Kayıp işçinin cesedi bulundu

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ’ye (TÜPRAŞ) ait İzmit Rafinerisinde Perşembe günü meydana gelen patlamadan sonra kayıp olduğu iddia edilen INNOSPEC firması çalışanının enkazın altında kalarak hayatını kaybettiği belirlendi.


  Karakoç, para ve ödül istemedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca her yıl verilen ‘’Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’’nün bu yılki sahibi şair-düşünür Sezai Karakoç’un, tören istemediği, sadece plaketin adresine gönderilmesini talep ettiği ve para ödülünü de bakanlığın tasarrufuna bıraktığı öğrenildi.


  Kısıtlamalar çocuklarda mânevî boşluk oluşturdu

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Kur’an kurslarına 12 yaş sınırı getirilmesi ve meslek liselerindeki katsayı uygulaması sebebiyle çocukların yeteri kadar dini bilgi alamaz hale geldiklerini ve bir manevî boşluk oluştuğunu belirtti.


  87 kadın emniyet müdürü var

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 9 bin 833 kadın polisten, 87’si emniyet müdürü olarak görev yapıyor.


  Prof. İsmet Giritli öldü

1961 Anayasasının ilk taslağını hazırlayan bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İsmet Giritli, İstanbul’da tedavi gördüğü Metropolitan Florence Nigthingale Hastanesinde vefat etti.


  Fransız firmalarına geçit yok

Fransız Ulusal Meclisi’nin “Sözde Ermeni soykırımının inkarının cezalandırılmasını” öngören yasayı kabulünün ardından, Dışişleri Bakanlığının hazırladığı bir genelge ile sert yaptırımlar başlatıldığı belirlendi.


  Gül, ABD’ye gidiyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün ABD’ye gidecek. Gül, ABD gezisinin ilk bölümünde başkent Washington’da temaslarda bulunacak


  Bugün dünya kanser günü

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu (TKAK) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, tütün kullanılmaması, sağlıkla beslenilmesi ve egzersiz yapılması, bazı kronik enfeksiyonlara yakalanmamaya dikkat edilmesi ve ultraviyole ışınlardan uzak durulması halinde ‘’katil kanser’’ türlerinin yüzde 43’ünden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.


  Bilgisayar oyunları denetlensin

Devlet Bakanlığı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Ayşen Gürcan, bazı bilgisayar oyunlarının ‘’ölüm ve öldürme konusundaki değerleri yozlaştırdığını’’ belirterek, ‘’Bu oyunlar yabancı ülkelerdeki pazara elini kolunu sallaya sallaya giremiyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004