Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

KOBİ’ler: Kalkınma Ajansları kurulsun

Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinde Doğu Anadolu Kalkınma Programı’nda (DAKP) projesi kabul gören Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ), kalkınma ajansının bu illerin birinde kurulmasını istiyor.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde biraraya gelen KOBİ temsilcileri, Avrupa Birliği’nden gönderilen fonları KOBİ’lere aktarmak ve bölgeler arası gelişme farklılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Kalkınma Ajansı’nın bölgede kurulmaması halinde kazanılan fonların bir işe yaramayacağını kaydetti.

Konu hakkında bilgi veren Best Şekerleme Süt ve Süt ürünleri sahibi Bilal Dağdağan, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari’nin Kalkınma Ajansı kurulacak iller listesinde olmadığını söyledi. Bunun bölge için büyük bir kayıp olduğunu belirten Dağdağan, 2007-2013 dönemini kapsayan İPA fonu gibi önemli fonların bölgede kullanılmamasının önemli bir kayıp olduğunu kaydetti. Dağdağan, şöyle dedi: “Kaldı ki bilindiği üzere bölgede bu fonları kullanabilecek ve yönetebilecek çok önemli bir kapasite oluşmuştur. Kalkınma Ajansının kurulmaması halinde AB fonları boşa çıkacak ve bunun sonucunda da gelişmemiş olan DAKP bölgeleri kendi kaderine terkedilecektir. Birinci amacı gelişmiş farklılıklarını azaltmak olan Kalkınma Ajanslarının gelişmiş bölgeler olan İzmir, Adana gibi illerde kurulması ve yeni listede Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinden birinin yer almaması bölgede hayal kırıklığına neden olmuştur. DAKP kapsamında biz KOBİ’ler olarak balık tutmayı öğrendik. Ama ne yazıkki bizi denizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz de Bitlis ve ilçelerinde projesi kabul gören 68 KOBİ işletmesi olarak bir an önce Kalkınma Ajansının listeye alınmasını ve bu dört ilden birinde kurulmasını talep ediyoruz.”

/ BİTLİS

04.02.2007


 

STK’ların kalkınmada önemli görevleri var

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfi Çırakoğlu, ülkelerin gelişip kalkınmasında sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (RİSİAD) ‘Cumartesi Toplantıları’nda işadamları ile biraraya gelen Opr. Dr. Lütfi Çırakoğlu, sivil toplum kuruluşlarının ilin sorunlarının çözümü noktasında denetim görevi yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarının Avrupa’da çok büyük fonksiyonlar icra ettiğini, Türkiye’de ise bu alandaki ciddi atılımların ancak son yıllarda yapılmaya başlandığını kaydeden Çırakoğlu, “Geçmişte bu ülke bazı sivil toplum kuruluşlarının yönlendirmeleri ve dayatmaları ile iktidarlar değiştirildi. Dolayısıyla bir ülkenin her alanda gelişip kalkınmasında sivil toplum kuruluşlarının çok büyük önemi vardır” dedi.

Bir ülkede insanlar fedakarlık yapmadıkça o ülkenin kalkınamayacağını ifade eden Çırakoğlu, “Toplumun her ferdi ve onların sözcüsü konumundaki sivil toplum kuruluşları ilimizin ve ülkemizin gelişmesinde gönüllü denetim mekanizması olarak görev yapmalıdır. Fertlerin, ailenin ve toplumun eğitiminden tutun da şehrin sorunlarının çözümü noktasında bu kuruluşlar daha etkin proje ve çözümler sunmalıdır” diye konuştu.

/ RİZE

04.02.2007


 

Sarp Sınır Kapısı tekrar canlandı

Türkiye’nin Orta Asya ve Kafkasya ülkelerine ihracatında önemli bir yeri olan Sarp Sınır Kapısı’ndan yapılan ticaret, eski canlı günlerine geri dönüyor.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) alınan bilgiye göre, 2006 yılında Sarp Sınır Kapısı’ndan 627 bin 655 kişi giriş, 647 bin 87 de kişi de çıkış yaparken bu rakamların son 10 yılda ulaşılan en yüksek rakamlar olduğu bildirildi. 1997 yılında 228 bin 144 gelen yolcuya karşılık, 244 bin 135 giden yolcu sayısı gerçekleşmişti. Sarp Sınır Kapısı’nda bir başka rekor da TIR sayısında kırıldı. Bu sınır kapısından Türkiye’ye gelen bin 342 TIR sayısına karşılık 38 bin 630 TIR da aynı sınır kapısından Gürcistan’a geçiş yaptı. 1997 yılında gelen TIR sayısı 12 bin 589, giden TIR ise 15 bin 550’de kalmıştı.

/ TRABZON

04.02.2007


 

TOKİ’den kimsesiz çocuklara villa

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, TOKİ’nin, yoksuldan sonra kimsesiz çocukların da barınma problemini ortadan kaldırmak için kolları sıvadığını belirterek, “İlk etapta Ankara, Adana, Kütahya, Karaman, Kırşehir ve Bilecik illerinde bin 90 kimsesiz çocuk villa tipi evlerde barınacak” dedi.

Bayraktar, TOKİ’nin, dar gelirli, alt gelir grubu ve yoksul vatandaştan sonra, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile yaptığı protokol gereği, 2007 yılı içerisinde “Sevgi Evleri” projesiyle kimsesiz çocukları da ev sahibi yapacağını, çocukların aile ortamında hayatlarını sürdürmelerini sağlayacağını ifade etti.

/ ADANA

04.02.2007


 

Doğal gaz tüketimi artacak

Türkiye’de 2007 yılında doğal gaz kullanımı, 2006 yılına kıyasla yüzde 20 oranında artacak.

Edinilen bilgiye göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ‘’2007 Yılı Doğal Gaz Tüketim Tahmini’’ çalışmasını tamamladı. Buna göre, 2007 yılında kullanılan doğal gaz miktarı geçen yıla oranla yüzde 20 artarak 30,1 milyar metre küpten, 36,2 milyar metre küpe çıkacak.

/ ANKARA

04.02.2007


 

TMSF helikopter satacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu’ndan devraldığı ve muhammen bedeli 3 milyon YTL’yi aşan helikopteri 7 Şubat’ta satışa çıkaracak.

TMSF, Toprak Grubu’ndan devraldığı helikopterin ihalesini 07 Şubat 2007 Çarşamba günü saat 11:00’da TMSF Merkez Binası’nda yer alan Konferans Salonu’nda gerçekleştirecek. Helikopterin muhammen bedeli 3 milyon 174 bin 525 YTL olarak belirlendi.

/ İSTANBUL

04.02.2007


 

Kışlık kıyafetler elde kaldı

Kış döneminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin, konfeksiyoncuları olumsuz etkilediği bildirildi.

Yaz aylarının sonunda kışlık kıyafet stoku yapan konfeksiyoncular, ‘’bahar havasında’’ geçen kış nedeniyle esnaf deyimiyle ‘’sinek’’ avladı. İş yeri vitrin ve raflarını kışlık kıyafetlerle dolduran esnaf, hem rafların doluluğu hem de malını satıp kazanamadığı için yazlık kıyafet alımı yapamıyor. Bursa’da konfeksiyon mağazası işleten Kadir Taç, her esnafın satışlar konusunda belli oranda tolerans hesabı yaptığını, ancak bu yaz kışlık kıyafet satışında hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

/ BURSA

04.02.2007


 

Kuşadası’nda balık bereketi

KUŞADASI - Kuşadası açıklarında avlanan gırgır teknelerinin iyi bir sezon geçirdiği, ilçede balık fiyatlarının düştüğü belirtildi.

Kuşadası Limanı’na yanaşan 16 gırgır teknesi, Kuşadası Körfezi ve Yunanistan’ın Samos Adası açıklarında avlanmaya devam ediyor. Teknelerin Kuşadası limanına getirdiği balıkların Ege Bölgesi’ne dağıtımı yapılıyor. Fotoğlu Kaptanı Ahmet Reis, avlanma sezonunun beklediklerinden iyi geçtiğini ifade etti. Avlanan balık miktarının iyi olmasına rağmen balık çeşitliliğin hızla azaldığını belirten Reis, ‘’10 yıl önce Kuşadası körfezinde bir avlanma turunda en az 10 çeşit balık alırken bu rakam şimdilerde 4 çeşide düştü. Bu konuda öncelikle biz balıkçılara ve yetkililere büyük görev düşüyor. Bir önlem alınmazsa bu denizlerde sadece istavrit avlayabileceğiz’’ dedi.

/ KUŞADASI

04.02.2007


 

Daihatsu’dan kampanya

SUV segmentinin Aralık ayı lideri Daihatsu Terios modeli, zengin aksesuar seçenekleriyle donatılmak üzere müşterilerini Daihatsu showroomlarına bekliyor.

Daihatsu Türkiye 1.3 lt versiyonunda uyguladığı gibi 1.5 lt versiyonunda da yeni aksesuar paketi kampanyalarını başlattı. Segmentinin en ekonomik araçlarından biri olan Terios modeli aksesuarlarıyla da bu özelliğini yansıtıyor. Uygun fiyatıyla bütünleşen aksesuar paketlerinde yüzde 18 ile 21 arasında değişen ekstra indirimler uygulanıyor.

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004