Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Çizme'de olaylı gece

Bir polisin öldüğü Catania-Palermo maçı sırasında stadın savaş alanına dönmesiyle 100'ü aşkın kişi de yaralandı.. İtalya Futbol Federasyonu, dün ve bugün oynanması gereken tüm maçların iptal edildiğini açıkladı.. Başbakan Prodi, ''Spordaki dejenerasyonun önüne geçilmeli'' dedi..

İtalya'nın Sicilya Adası'nda önceki gece Catania-Palermo arasında oynanan derbi maçındaki olaylar sırasında bir polisin yaşamını yitirmesi, ülkedeki tüm futbol karşılaşmalarına ara verilmesine neden oldu. Karşılaşmada, taraftarlar arasında statta ve stat dışındaki çatışmada 100'ü aşkın kişi yaralanırken, bir karton bombanın patlaması 38 yaşındaki polis Filippo Raciti'nin yaşamını yitirmesine yol açtı. Polis memuru Raciti, olayın akabinde Catania Garibaldi Hastanesi'ne kaldırılmasına karşın, kurtarılamadı. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), dün ve bugün oynanması gereken tüm karşılaşmaların iptal edildiğini açıkladı.

GÖZYAŞATIRICI BOMBA

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A), önceki gece olaylı karşılaşmalardan birine sahne oldu. Palermo'nun 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmanın, ikinci yarısında başlayan olaylar stadın dışına da taşarken, hakem, 59. dakikada maça yaklaşık 30 dakika ara vermek zorunda kaldı. Polisin taraftarları yatıştırmak için statta göz yaşartıcı bomba kullanması da yeterli olmadı. Catania taraftarlarının attığı bir kağıt bomba, stat dışında görev yapan Raciti adlı polisin hayatını kaybetmesine yol açtı. Fanatik taraftarlar arasındaki çatışmalar maç sonrasında da sürdü.

BAŞBAKAN PRODİ KIZGIN

FIGC Olağanüstü Komiseri Luca Pancalli, olaylar sonrasında yaptığı açıklamada, ''Tüm futbol müsabakaları iptal edilmiştir. Bu koşullarda futbol oynanamaz. Uygun koşullar sağlanana kadar da hiç bir müsabaka oynanmayacak'' dedi. Catania Cumhuriyet Savcılığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatırken, İtalya Başbakanı Romano Prodi, ''Spordaki dejenerasyonun önüne geçilmeli'' diye konuştu. İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato ise olaylarda bir polisin yaşamını yitirmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirterek, ''Olaylar bu şekilde devam edecek olursa, sahalara artık polis göndermemem gerekecek demektir'' diye konuştu. Ölüm hadisesi başta futbol camiası olmak üzere tüm İtalya'yı yasa boğarken, ''Çizme''deki tüm gazeteler dünkü manşetlerini olaylı derbi maçına ayırdılar. Olaylarda yaşamını yitiren polis memuru Raciti, evli ve de iki çocuk babasıydı.

Lütfullah GÖKTAŞ

04.02.2007


 

Fener'de ceza enflasyonu

Sarı-lacivertli takımda ligin 19 maçında 7 futbolcu cezalı duruma düştü. Görülen 4 kırmızı kartın 3'üne topsuz alandaki tartışmalar sebep oldu.

Süper Lig'in lideri Fenerbahçe'de, futbolcuların kırmızı ve sarı kartlar nedeniyle aldıkları cezalar dikkati çekiyor. Sarı-lacivertli ekipte sezonun 19 maçlık bölümünde 7 futbolcu, kırmızı ve sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Appiah, Lugano, Alex, Edu, Can, Tümer ve Kezman, gördükleri kartlar nedeniyle lig maçlarında takımlarını yalnız bıraktı.-Ligin 19 maçlık periyodunda, Fenerbahçeli futbolcular 4 kırmızı kart görürken, bunlardan 3'ünde topsuz alandaki olaylar etkili oldu. Birinci haftada Kayseri Erciyesspor maçının 30. dakikasında topsuz alanda rakip oyuncu Emre ile tartışarak eliyle yüzünü iten Appiah, gördüğü direkt kırmızı kartla 3 maç ceza aldı. Ganalı futbolcu Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor mücadelelerinde takımını yalnız bıraktı.

HAKEM TAKINTISI VAR

Kezman ligin 17. haftasında Ankaragücü maçında çift sarı karttan gördüğü kırmızı kartla, 57. dakikada oyun dışında kaldı. Sarı-lacivertli oyuncu, kırmızı karta neden olan ilk sarı kartını hakeme itirazdan aldı. Kezman'ın Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart da topsuz alanda, bir pozisyonun ardından ettiği küfür nedeniyle hanesine yazıldı. Fenerbahçe'de kırmızı kart gören bir diğer oyuncu Lugano, 6. haftadaki Sivasspor mücadelesinde rakip oyuncuya yaptığı faul nedeniyle kart görmüştü. Sarı-lacivertli ekipte Alex, Edu, ve Tümer de sezon içinde 4 sarı karta ulaşmaları nedeniyle çeşitli haftalarda cezalı oldular.

CAN BİLE KIRMIZI GÖRDÜ

18. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Can, Fortis Türkiye Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düşmüştü. Öte yandan, Kezman 17. haftadaki Ankaragücü maçında gördüğü kırmızı kartın cezasını Fortis Türkiye Kupası'nda İnegölspor maçında oynamayarak çekti. Fenerbahçe'de, Tuncay ve sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Lugano'nun 3'er sarı kartı bulunuyor.

AVRUPA'DAKİ CEZALAR

Fenerbahçe'de bu sezon 5 futbolcu da Avrupa Kupası maçlarında gördükleri kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Ümit ve Appiah Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında gördükleri sarı kartlar, Kezman UEFA Kupası mücadelesinde gördüğü sarı kartlar, Serkan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında Dinamo Kiev maçında çift sarı karttan gördüğü kırmızı kart ve Semih, UEFA Kupası grup maçında Eintracht Frankfurt karşısında çift sarı karttan aldığı kırmızı kartla cezalı duruma düştü.

04.02.2007


 

G.Saray, Kayseri'de 3 puan arıyor

Galatasaray ile Kayserispor,bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 24. kez karşı karşıya gelecek.

Atatürk Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. İki takım geride kalan 23 maçta Galatasaray 17, Kayserispor ise sadece 1 galibiyet alırken, 5 maç da berabere sonuçlandı. ''Cim Bom''un toplam 57 golüne, Kayserili renktaşı 19 golle cevap verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 4-0 kazanmıştı.

04.02.2007


 

Beşiktaş, Antep'te 4 yıldır yenilmiyor

Beşiktaş ile Gaziantepspor, bugün Kamil Ocak Stadında karşı karşıya geliyor. Yunus Yıldırım'ın yöneteceği maç saat 16.00'da başlayacak.

İki takım arasında 1979-80 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek 41 lig maçı yapıldı. Siyahbeyazlılar, bu maçların 20'sini kazanırken, 9'unu yitirdi, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazanmıştı.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Sivasspor-Çaykur Rizespor

14.00 Bursaspor-Kayseri Erciyesspor

14.00 Ankaraspor-Ankaragücü

04.02.2007


 

Potada Beşiktaş-F.Bahçe derbisi

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasında ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker, bugün karşı karşıya gelecek. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 13.00'te başlayacak karşılaşma NTV'den naklen yayınlanacak.

Mehmet Keseratar, Ersan Ergüler, Alper Özgök hakem üçlüsünün yöneteceği derbi maçı, sezon öncesinde 3 büyük kulüp arasında yapılan anlaşma gereğince deplasman takımı Fenerbahçe Ülker'in taraftarları izleyemeyecek. Dev maçın biletleri protokol tribünü 20, VIP tribünü 15, protokol tribünü karşısı 10, pota arkası tribün de 8 YTL'den Biletix bayilerinden satılıyor. Sezonun ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçı Fenerbahçe Ülker 83-71'lik skorla kazanmıştı. Derbi öncesinde Fenerbahçe Ülker'de, ULEB Avrupa Ligi'nde 13 Aralık'ta Yunanistan'ın Aris TT Bank takımı ile yapılan maç sonrası alınan idrar örneğinde doping maddesine rastlanıldığı açıklanan Letonyalı oyuncu Kaspars Kambala forma giyemeyecek.

04.02.2007


 

Atletizm şöleni bugün start alıyor

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kros yarışları bugün ZeytinburnuKazlıçeşme parkurunda yapılacak.

Atletizmde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları bugün İstanbul'da yapılacak. Zeytinburnu -Kazlıçeşme parkurunda saat 10.00'da başlayacak organizasyonda büyükler ile gençler kategorilerinde 21 ülkeden 55 kulüp ve yaklaşık 350 sporcu yer alacak. Türkiye adına, büyük erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, büyük bayanlarda Ankara Yenimahalle Belediyespor, genç bayanlarda Beşiktaş, genç erkeklerde ise Erzurum Türk Telekom kulüpleri organizasyonda mücadele edecek. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda bu yıl ilk kez büyükler ile gençler kategorilerinin birlikte düzenlendiği bildirildi.

04.02.2007


 

All-Star maçına F.Bahçe damgası

Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe'nin 5 oyuncusu, İspanya'da yapılacak AllStar maçı öncesindeki oylamada ilk sırada yer aldı.

Oylama sonucunda, sarılacivertli takımdan Nevriye Yılmaz, Linda Fröhlich, Nilay Yiğit, Tammy SuttonBrown ve Cappie Pondexter, mevkilerinde ilk sıralarda yer aldılar.

04.02.2007


 

Magic, Hidayet'le galip

NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun 22 sayıyla takımının en skorer ismi olduğu karşılaşmada, Orlando Magic, sahasında New Jersey Nets'i 119-86 yendi.

Amway Arena'da yapılan ve 17 bin 451 kişinin izlediği maçta, yaklaşık 31 dakika forma giyen Türkoğlu, 22 sayı, 1'i hücum 3'ü savunma olmak üzere 4 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma ve 1 blokluk oyunuyla takımını galibiyete taşıdı. Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 8'de 6, 3 sayılık atışlarda 4'de 2 ve serbest atışlarda 5'de 4 isabet buldu. Dwight Howard, 19 sayı ve 9 ribauntla Magic'de en çok sayı üreten 2. isim oldu. Öte yandan, 25 sayıyla maçın en skorer ismi olan Vince Carter, takım arkadaşlarından yeterli desteği göremeyince New Jersey Nets için yenilgi kaçınılmaz oldu.

04.02.2007


 

A Mîllîler bugün toplanıyor

A Milli Futbol Takımı'nın, Gürcistan ile 7 Şubat Çarşamba günü deplasmanda yapacağı hazırlık maçı için belirlenen aday kadrosunda yer alan oyuncular yarından itibaren İstanbul'da toplanmaya başlayacak.

Aday kadroya davet edilen oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar saat 17.00'den itibaren Polat Renaissance Oteli'nde bir araya gelecekler. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 5 Şubat Pazartesi günü saat 12.00'de kamp yapılan otelde maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Milliler, aynı gün saat 18.00'de Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ilk çalışmasını yapacak. Kafile, 6 Şubat Salı günü saat 12.30'da özel uçakla Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gidecek. Milli takım, 7 Şubat Çarşamba günü TSİ 19.00'da başlayacak maçın ardından İstanbul'a dönecek.

04.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004