Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Trabzon dışarıda yok

Trabzonspor'un deplasman kâbusu devam ediyor. Bordo-mavililer teknik direktör Ziya Doğan ile dış sahada maç kazanamıyor. En son ligin 5. haftasında deplasman galibiyetini Beşiktaş'a karşı elde eden Karadeniz ekibi 145 gündür deplasmanda maç kazanamadı.

Süper Ligi'nin 19. haftasında deplasmanda Vestel Manisaspor ile 00 berabere kalan Trabzonspor için deplasman maçları adeta kabus oldu. Ara transfer döneminde kadrosuna önemli isimleri katan Trabzonspor, ligde istediği sonuçları bir türlü alamıyor. Risp ve Ayman gibi oyunucuları kadrosuna katan Trabzonspor, savunmasını güçlendirirken, Ceyhun ile de orta sahasını güçlendirdi.

6 MAÇTA GALİBİYETİ YOK

Son deplasman galibiyetini ligin 5. haftasında Beşiktaş'a karşı 3-2'lik skorla elde eden Bordo-mavili ekip, bu maçtan sonra deplasmanda maç kazanamadı. Trabzonspor, bu karşılaşma sonrasında oynadığı 6 deplasman maçında 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alırken, galibiyet elde edemedi. Kalesinde 9 gol gören bordo-mavili ekip, rakip fileleri 3 kez havalandırdı. Trabzonspor bugüne kadar oynadığı 9 deplasman maçında sadece 1 galibiyet elde edebildi. Söz konusu maçlarda bordo-mavili takım 6 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1'de galibiyet elde edebildi. Attığı 7 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.

GOLCÜLER DE SUSKUN

Trabzonspor'un golcüleri deplasmanda oynanan maçlarda gol atamıyor. Bordo-mavili takımın golcü oyuncularından Ersen Martin ligde bugüne kadar 6 gol atarken, bu gollerin 2'sini deplasmanda oynanan maçlarda attı. Ersen Martin deplasmanda en son golünü Beşiktaş'a karşı 2 gol birden atarken, söz konusu dönemden beri dış sahada oynanan maçlarda gol atamıyor. Umut Bulut ise dış sahada oynanan maçlarda bugüne kadar sadeci bir gol atabildi. Umut, ligin 16. haftasında deplasmanda oynanan Bursaspor maçında tek golünü atmıştı. Trabzonspor'un bugüne kadar oynadığı deplasman maçlarında, Ersen Martin 2, Gökdeniz, Marcelinho, Ömer Rıza, Stepanov ve Umut Bulut ise birer gol kaydetti.

05.02.2007


 

Yılmaz Vural: Hakemler baskı altındaolursa ligden çekiliriz

Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, 1 - 0 kazandıkları Sakaryaspor maçının ardından Futbol Federasyonu'nu eleştirdi. Vural, "Türkiye Futbol Federarasyonu büyük bir kaos içerisindedir. Eğer bu kaostan dolayı hakemlerimiz boşlukta iseler ve maçları rahat yönetemiyorlarsa ve takımımız bu durumdan zarar görürse biz Antalyaspor'u ligden çekeriz." dedi.

Yılmaz Vural,"Çok anlamlı bir galibiyet aldık. Bizim birkaç basamak yükselme şansımız var. Takımımın 2. yarıda verdiği mücadele ile 3 puanı aldık. Oscar Cordoba, sanırım sezonun en iyi maçını oynadı. 3 puan almamızda çok büyük rolü var. Ahmet Dursun, hazır olmadığı için oynatmadım. Ancak ileride bize çok faydası olacaktır." diye konuştu.

Vural, karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli'nin çok iyi bir maç yönettiğini ve kendisini tebrik ettiğini söyledi. "Mustafa Çulcu'ya ve bütün hakemlerimize inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçimi için Antalyaspor'da kulüpler birliğine ayak uydurmuştur." diyen Vural, hakemlerin bu seçim kaosundan dolayı doğru dürüst karar veremediklerine kanaat getirdikleri anda takımı ligden çekeceklerini öne sürdü. Vural, şunları söyledi: "Bu konuyu ben kendi başıma karar vermedim. Onursal Başkanımız Menderes Türel ve Sedat Peker ile aldığımız karardır."

05.02.2007


 

Potada derbiyi F.Bahçe kazandı

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasında Akatlar Spor Salonu'nda oynanan maçta Fenerbahçe Ülker, ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka'yı 82-68 mağlup etmeyi başardı.

Gergin bir atmosferde oynanan karşılaşmanın ilk periyodunu Beşiktaşlı taraftarların taşkınlıkları yüzünden 15 dakika ara verildi. Karşılaşma boyunca rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe Ülker'de Mrsiç ve Mirsad attıkları kritik sayılarla takımlarının galibiyet gelmesinde önemli bir rol oynadı.

05.02.2007


 

Konyaspor'da gevşemek yok

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, Turkcell Süper Lig'inin 19. haftasında oynanan maçta Denizlispor karşısında alınan 5-1'lik galibiyetin tesadüf olmadığını belirtti

Denizlispor karşısında bu sezonun en iyi futbolunu sahaya yansıttıklarını belirten Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, "Sezonun şimdiye kadar olan bölümündeki en iyi oyunlarından birini sergileyerek farklı bir galibiyet aldık. Oyunun genelinde hakimiyet bizdeydi. Futbolcularımız farklı skora rağmen oyun disiplininden kopmayarak son düdüğe kadar büyük çaba sarf ettiler. Neticesinde de sonuna kadar hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

PORTEKİZLİ NECA MEMNUN

Konyasporun ara transfer döneminde renklerine bağladığı Portekiz'li oyuncu Neca ise, Denizlispor karşısında iyi futbol oynadıklarını dile getirerek, "Ligin ikinci yarısına iyi başladık. Erken bulduğumuz gollerle ve etkili futbolumuzla sahadan galip ayrılarak 3 puanı aldık. Bende ligdeki ilk maçımda gol attığım için çok mutluyum" diye konuştu.

05.02.2007


 

İtalya'da şiddete prim yok

Sahalar asgari 2 hafta kapalı kalacak. Maçların seyircisiz oynatılması ya da deplasmanların konuk taraftarlarına kapalı tutulması ihtimaller arasında.

Sicilya Adasında cuma akşamı oynanan CataniaPalermo maçında çıkan olaylar sırasında bir polisin ölmesi, yüze yakın kişinin de yaralanmasının ardından, tüm futbol karşılaşmalarının tatil edildiği İtalya'da, statlardaki şiddet olaylarına karşı sert önlemler alınması planlanıyor. Hükümet, bu konuda kararlı olduğunu açıklarken, İtalya Milli Olimpiyat Komitesi de bugün olası önlemleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Komitenin tarihinde ilk kez pazar günü toplanmış olması da, Catania'daki olaylı maçın spor yetkililerini de ciddi biçimde kaygılandırdığının göstergesi olarak yorumlanıyor. Yeşil sahaların, büyük ihtimalle asgari iki hafta kapalı kalması bekleniyor. Bu süreç zarfında ise, FIGC, CONI ve hükümet yetkililerinin de, şiddeti engellemeye yönelik önlemler pakedinin içeriğini belirlemeleri gerekecek.

05.02.2007


 

Bakan Şahin ata bindi, cirit attı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Erzurum'da ata bindi, cirit izledi, Palandöken Kayak Merkezi'nde de kaydı.

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da 2 gündür incelemelerde bulunan Bakan Şahin, dün Dadaşkent Belediye Başkanı Güven Gülüm'ün davetlisi olarak bu beldeye geldi. Beldede, organik ürünlerin de tanıtıldığı kahvaltıya katılan Bakan Şahin, daha sonra kendisi için hazırlanan ata binerek cirit attı ve cirit sahasına kadar at bindi.

05.02.2007


 

350 atlet yağmur altında koştu

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kroş Yarışları, İstanbul'da yapıldı. Zeytinburnu-Kazlıçeşme Parkuru'nda yağışlı havada gerçekleştirilen organizasyonda, büyükler ile gençler kategorilerinde 21 ülkeden 55 kulüp ve yaklaşık 350 sporcu mücadele etti.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışları'nda bu yıl ilk kez büyükler ile gençler kategorileri birlikte düzenlendi.

BEŞİKTAŞ BAŞARILI OLDU

Şampiyonada 6 kilometre üzerinden koşulan Genç Erkekler kategorisinde Erzurum Türk Telekom'dan Yusuf Alıcı birinci oldu. Erzurum Türk Telekom'un damgasını vurduğu bu kategoride Rusya'nın Olymp takımından Dmitriy Zubkov ikinci olurken, yine Erzurum Türk Telekom'dan Adem Belir üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda Beşiktaş'ın 4 kilometrelik mücadelede ikinciliği elde ettiği bu kategoride, İrlanda'dan Dundrum South Dublin ekibi birinci ve Portekiz'den OC Codessos da üçüncü oldu.

05.02.2007


 

Amatör kümede aşureli maç

Kahramanmaraş'ta, Sağlıkspor ile Türk Telekom arasında oynanan karşılaşmada futbolculara, taraftarlara, yöneticiler ve güvenlik görevlilerine aşure ikram edildi

Kahramanmaraş 1. Amatör Küme'de mücadele eden Sağlıkspor Kulübü, Batıpark Stadı'ndaki Türk Telekom maçı öncesi saha kenarına kazan kurarak aşure kaynatmaya başladı. Sabah erken saatlerde hazırlanan aşure, maç öncesi ve maç sırasında iki takımın taraftarlarına, futbolculara, yöneticilere ve güvenlik görevlilerine ikram edildi.

05.02.2007


 

Yıldıray Baştürk toparlanıyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'in teknik direktörü Falko Götz, milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün, sık sık yaşadığı sakatlıklardan dolayı eski formuna kavuşması için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Götz, Hamburger 'e karşı aldıkları 2-1'lik galibiyetten sonra yaptığı açıklamada, Yıldıray'ın antrenmanlarda çok sıkı çalıştığını belirterek, ''Yıldıray, Hamburg karşısında çok çalıştı. Ancak maç eksiği var. Son pası atmak için büyük çaba harcıyor'' dedi.

05.02.2007


 

Hidayet ne yapsın

Orlando Magic, sahasında konuk ettiği New York Knicks'e 94-86 yenilirken, Hidayet Türkoğlu maçı 13 sayı, 7 ribaunt ve 4 asistle tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Türkoğlu, forma giydiği 36 dakikalık süre içinde 8 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesini sayıya çevirirken, 7 kez denediği 2 sayılık atışların da 2 tanesinde başarılı oldu. 6 serbest atışın 3 tanesini sayıya çeviren Türkoğlu, karşılaşmayı 13 sayıyla tamamladı.

05.02.2007


 

Mehmet 29 sayı attı, Jazz'ı zafere taşıdı

NBA'de Utah Jazz'ın deplasmanda Phoenix Suns'ı 108-105 yendiği maçta Mehmet Okur, takımının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 37 dakika sahada kalan Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışların sadece 1 tanesinde başarılı olurken, 20 kez denediği 2 sayılık atışların 12 tanesini sayıya çevirdi. Okur, 4 kez geldiği faul çizgisinde de 2 isabet buldu ve karşılaşmada 29 sayı ve 12 ribauntla ''double-double'' yaparak takımına galibiyeti getiren isim oldu. Jazz'da 28 sayı ve 10 asistle ''double-double'' yapan bir diğer oyuncu olan Deron Williams, galibiyete önemli katkıda bulunurken, 12 sayı ve 3 ribauntla maçı tamamlayan Matt Harping gecenin bir diğer başarılı oyuncusu oldu.

05.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004