Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Komşu edebiyatlar buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1. Uluslararası Kardeş Edebiyatlar Buluşması”, Çetin Emeç Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriye’nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjat Doughman, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Suriye ve İran’dan gelen edebiyatçılar ile Gaziantepli yazar ve şairler katıldı.



Sırlarla dolu kütüphane

On binlerce yazma ve matbu eserin bulunduğu Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi, eserlerin tamamının künyelerinin çıkarılmaması ve muhtevalarının bilinmemesi sebebiyle bilim adamlarından büyük ilgi görüyor.



Kitap engel tanımıyor

Adana’da, İŞKUR desteğiyle yazı karakterlerini sesli tanımlayabilen bilgisayar tarayıcı alan Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR), bu donanım sayesinde 90 olan üye sayısını 140’a çıkardı.



Somuncu Baba’da Ehl-i Beyt sevgisi

Peygamberimizin aile fertlerini ve onun neslinden gelenleri sevmek, imanın bir gereğidir. Hicrî takvimin ilk ayı olan muharrem ayı geldiğinde, Ehl-i Beytin çektiği ıztıraplar hatırlanır ve çeşitli faaliyetlerle onlar anılırlar. Kendisi de Ehl-i Beytten olan Somuncu Baba’nın adını taşıyan dergi de Şubat 2007 (76.) sayısında Ehli Beyt Sevgisini konu alan bir dosyayla bu anma faaliyetlerine bir katkıda bulunmuş.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004