Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD-Türkiye ilişkileri daha da kötüleşebilir

İngiliz The Financial Times (FT) gazetesi, 1 Mart tezkerenin geçmemesi ve çuval olayı ile kötüleşen Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

Gazete, iki ülke arasındaki anlaşmazlığın Irak ve sözde Ermeni soykırım iddiaları olduğunu kaydetti. Gazete, Türkiye’nin K. Irak’a muhtemel müdahelesinin de Washington’da endişe meydana getirdiğini belirtti. Financial Times, uzmanların iki ülke arasındaki anlaşmazlığın ABD’nin İran’ı yalnızlaştırma siyasetini zayıflatabileceği öngörüsünde bulunduğunu kaydetti.

Gazete, Ermeni iddialarına destek verdiği bilinen ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili yeni başkanı Nancy Pelosi’nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmeyerek duruşunu belli ettiğini bildirdi. FT, Beyaz Saray’ında Ermeni iddialarına ilişkin tasarıdan memnun olmadığını belirterek, “Ancak ABD Başkanı George W. Bush’un ne kadar lobi yapacağı net değil.” yorumunda bulundu. Gazete, Amerikalı yetkililerin de Kerkük’e ilişkin referanduma Irak hükümetinin karar vereceğini söylediğini kaydetti. Ankara, Kerkük’te bu yıl yapılması planlanan referandumun ertelenmesini istiyor.

/ LONDRA

10.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mescid-i Aksa’da hafriyat gerginliği

  Filistinde uzlaşma sevinci

  Soykırıma karşı 301’i değiştirin mesajı

  ABD-Türkiye ilişkileri daha da kötüleşebilir


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004