Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: 301 reform sürecini gölgeliyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinin değişmesini istediğini belirterek “Çünkü, 301. madde bizim reform sürecimizi gölgeliyor’’ dedi.


Emniyet'in kayıtları

Türkiye’de geçen yıl bir gün içinde işlenen suç sayısının bir önceki yıla göre yüzde 64 oranında arttığı bildirildi. 2005’te her 64 saniyede bir suç i

Herşeye rağmen gündem AB

Ocak ayının en önemli gündem maddesi Avrupa Birliği oldu. Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan medya araştırmasının sonuçlarına göre Hrant


  3 Mart’ta ay tutulacak

Tam ay tutulması, bu yıl iki kez yaşanacak. 3 Mart’ı 4 Mart’a bağlayan gece gerçekleşecek 2007’nin ilk tam ay tutulması, havanın açık olması durumunda, tüm Türkiye’den çıplak gözle, dakika dakika izlenebilecek.


  Tatil bitti, okullar yarın açılıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında ikinci yarıyıl Pazartesi başlıyor. Öğrenciler açısından 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, sınavlar sebebiyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçecek.


  Ağar: Derin devletten ziyade, perişan devlet var

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Hükümet, bugün beceriksizliğiyle sorumlu olduğu olayları derin devlet tarifinin arkasına sığınmak suretiyle geçiştirmeye çalışmaktadır. Bugün ortada derin devletten ziyade, bir perişan devlet görülmektedir’’ dedi.


  İktidar dert yanma yeri değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ‘’Başbakan, derin devletten ne anladığını, derin devletin mevcudiyetinin delillerini milletimize açıklamak zorundadır. İktidar makamı, dert yanma yeri değil, muktedir olup, sorunları çözme yeridir’’ dedi.


  Yargıtay’a eğitim ve araştırma bürosu

TBMM Adalet Alt Komisyonunda, AB süreci dikkate alınarak Yargıtayda, ‘’Uluslararası İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Bürosu’’ kurulması kabul edildi.


  Hükümet bürokrasiye teslim oldu

AKP iktidarının ilk yıllarında demokrasi alanında attığı adımların asker ve polisten gelen tepki sebebiyle durduğu ve böylece geriye gidişin yaşandığı ileri sürüldü.


  Kan örneklerinde kuş gribine rastlanmadı

Sağlık Bakanlığı, kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulan 3 kişiden alınan örneklerde virüse rastlanmadığını, dördüncü kişiden alınan örneğin ise yetersiz bulunduğunu ve yeni örnek alınacağını bildirdi.


  “Milliyetçilik milleti sevmekten geçer”

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, milliyetçiliğin milleti sevmekten, milleti sevmenin de millete hizmet etmekten geçtiğini belirterek, ‘’Hamasi nutuklarla milliyetçilik olmaz’’ dedi.


  Hayal’in iddiaları savcılık ifadesinde yok

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Yasin Hayal’in avukatına anlattığı öne sürülen iddiaların, savcılıkça alınan ifadelerde geçmediği bildirildi.


  MİT: Bağlantımız yok

MİT Müsteşarlığı, Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Yasin Hayal’in ifadelerine ilişkin basında yer alan haberlerle ilgili, “Basında yer aldığı şekliyle iddia edilen hususlara ilişkin teşkilatımızın kurumsal anlamda herhangi bir bağlantısı söz konusu değildir’’ açıklamasında bulundu.


  Emniyet’ten Akşam’ın manşetine yalanlama

Emniyet Genel Müdürlüğü, “gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili, Trabzon TEM Şube Müdürünün olayla ilgisi olduğu şeklindeki iddianın kesinlikle yalan olduğunu” bildirdi.


  İslâm evrensel bir güçtür

Dış Haberler Müdürümüz Mustafa Özcan, İslâm dünyasının bugün içinde bulunduğu durumun düşmanlarının gücünden değil, kendi zaafiyetinden dolayı olduğunu ifade etti.


  Aksu hakkındaki önerge Meclis gündeminde

Anavatan Partisi’nin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında TBMM Başkanlığı’na verdiği gensoru önergesinin ön görüşmesi 13 Şubat 2007 günü ele alınacak.


  Fen liseleri daha başarılı

2006 Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS), yüksek öğretim kurumuna yerleşmenin ön şartı olan ÖSS-1 testini başarıyla çözen okullar sıralamasında Fen Liseleri başlarda yer alıyor.


  “Hakkımızı istiyoruz”

Ankara İnanç Özgürlüğü platformu tarafından yapılan “başörtüsüne özgürlük eylemleri”nin “53. hafta”sında konuşan Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yelda Polat, Platform olarak, yılmadan, usanmadan sorunun çözüm yolunun, hak arama bilincini geliştirerek ve direnerek çözülebileceğini savunduklarını söyledi.


  Kurtlar köye indi

Şırnak’ta bir köye inen kurt sürüsü 15 koyunu parçaladı.


  Güneydoğu’da kuş gribi alarmı

Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu başkanlığında olağanüstü gündemle toplanan Diyarbakır İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, kanatlı hayvan satışını yasakladı.


  ‘Çocuklarımız giderek şişmanlıyor’

Prof. Dr. Mahmut Çoker, “İzmir’de yapılan bir çalışmada, 2 ile 6 yaş arası 3 bin 114 çocuğun yüzde 4.7’sinin, 6 ile 10 yaş arası 4 bin 469 çocuğun yüzde 9.1’inin, 10.5 ile 15.5 yaş arası 4 bin 235 ergenin ise yüzde 9.5’nin obez olduğu saptanmıştır.” dedi.


  Sıkı disiplin ters tepebilir

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Anadolu Sağlık Merkezi’nde (ASM) görev yapan Uzman Psikolog Sevil Usanmaz, sıkı disiplin altında yetiştirilen çocukların gerçek başarıya ulaşamayacaklarını söyledi.


  Öğrenciye adıyla seslenin

Okul öncesi eğitim kurumlarında ‘’canım, şekerim’’ sözcüklerinin söylenen öğrenciyi motive ederken diğerlerini olumsuz etkilediği, bu sebeple öğretmenlere söz konusu sözcükleri kullanmamaları tavsiyesinde bulunulacağı bildirildi.


  Yerel kanallar tek çatı altında

İnternetin hayatımızın her alanına girmesi ile birlikte medya kuruluşları da bu yolla izleyicisine ulaşmanın yollarını deniyor. Yayın yapan bütün medya kuruluşlarının birer internet sitesi ve bu site üzerinden yayın yapan birer televizyonu ve radyosu bulunuyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004