Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'nin derdi Alex

Fenerbahçe Kulübü, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcularla şu ana kadar herhangi bir transfer görüşmesi yapılmadığını bildirdi. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, basına yansıyan sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcularla yapılan pazarlıklcrda anlaşma sağlanamadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, şu ifadelere yer verildi:" Yıl sonunda sözleşmesi bitecek futbolcularımızdan başta Alex olmak üzere hiçbir futbolcumuz ile şu ana kadar herhangi bir pazarlık yapılmamıştır. Dolayısıyla fiyat ya da benzeri konularda anlaşmazlıklar olduğu haberleri de doğru değildir. Daha önce de açıkladığımız gibi kulübümüz zamanı geldiğinde transfer görüşmesi yaptığı ya da imza attığı futbolcuları basına ve dolayısıyla tüm kamuoyuna duyuracaktır. Bu konuda tüm camiamızın da kulübümüzden yapılan resmi açıklamalar dışındaki transfer haberlerine itibar etmemelerini önemle belirtiriz."

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, Takvim Gazetesi'nin, Fenerbahçe Bayan Basketbol Şubesi Eski Menajeri Didem Akın'ın görevden alınmasıyla ilgili yaptığı haberin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi. Sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Bayan Basketbol Şubesi Eski Menajeri Didem Akın'ın, sorumlu bulunduğu yönetim kurulu üyelerine haber vermeden bir televizyon kanalına demeç verdiği için görevden alındığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle aslında basınımızın da son derece iyi bildiği bir noktayı hatırlatmak isteriz. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcu ve teknik heyetleri basına açıklamalar yapmadan önce kulüp içerisinde konu ile ilgili birim ve/veya sorumlu yönetim kurulu üyelerine haber vermek ve izin almak durumundadırlar. Söz konusu uygulamayı bildiği halde bunu ihlal eden ve bir televizyon kanalına demeç veren Sayın Akın'ın bu sebepten dolayı kulübümüz ile ilişkisi kesilmiştir."

11.02.2007


 

Ünlü golfçü Montgomerie Belek'e hayran kaldı

Avrupa’nın en ünlü golfçüsü Colin Montgomerie, tasarımını yaptığı Papillon Golf Sahası’nda incelemeler bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.

Antalya Belek’te inşası süren sahayı gezen ve kendisi için düzenlenen basın toplantısına katılan Montgomerie, Türkiye’nin dünyanın golf destinasyonlarından biri olma yolunda ilerlediğini söyledi.

İskoç golfçü, Papillon Zeugma Otel’de düzenlediği basın toplantısında “Dünyanın farklı bölgelerinde golf sahaları inşa ediyorum. Ama Belek’teki sahanın benim için farklı bir önemi var. Bu saha Akdeniz bölgesinde dizayn ettiğim ilk saha olacak. Sadece benim değil herkesin oynamaktan zevk alacağı, insanlara kendilerini aşmaları fırsatını veren bir saha inşa ediyoruz. Belek arazi ve toprak yapısı ile gerçekten sanki golf için yaratılmış bir bölge” dedi.

Ülkemizde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Colin Montgomerie “Türk misafirperverliğinin ününü daha önce duymuştum. Ama bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Kendimi evimde gibi hissettiren herkese teşekkür ediyorum. Papillon Grubu’nun Başkanı Mustafa Nazik bey beni daha önce tatil için Türkiye’ye davet etmişti. Şubat ayında böylesine güneşli bir havayı görünce Antalya’nın tatil için eşsiz bir bölge olduğunu anladım. Önümüzdeki dönemde hem sahanın gidişatını görmek, hem de tatil yapmak için bol bol Türkiye’ye geleceğim” şeklinde konuştu.

11.02.2007


 

HERYERDE ŞİDDET VAR

Romanya Futbol Federasyonu Ceza Komitesi, 'tribünlerde yaşanan şiddet olaylarından dolayı' Steaua Bükreş ve Universitatea Craiova takımlarına ceza yağdırdı.

Komitenin kararına göre Steaua 3, Universitatea ise 2 maçı kendi sahası yerine 150 km uzakta başka bir statta oynayacak. Steaua Bükreş ayrıca 50 bin RON para cezasına çarptırıldı. Ceza Komitesi söz konusu kararı, Steaua Bükreş'in evinde Poli Timişoara ve deplasmanda Universitatea Craiova ile oynadığı maçlarda çıkan olaylardan dolayı aldı. Buna göre 3 maç ceza alan Steaua Bükreş; UTA Arad, FC Argeş ve Dinamo Bükreş'le yapacağı maçları Köstence, Braşov ya da Bacau şehirlerinden birinde oynayacak. Universitatea Craiova ise cezasını Rapid Bükreş ve Gloria ile yapacağı maçları tarafsız sahada oynayarak çekecek. Ceza alan her iki takımın yöneticileri ise, karara itiraz ederek temyize gideceklerini bildirdi.

Öte yandan cezalar futbolla sınırlı kalmadı. Romanya Hentbol Federasyonu Ceza Komitesi, geçen hafta sonu salona maytap atılması sonucu oynanamayan Dinamo-Steaua derbisinin seyircisiz olarak 21 Şubat tarihinde oynanmasına karar verdi. Dinamo kulübüne 5000 RON ceza kesen Ceza Komitesi, bununla da yetinmeyerek Dinamo'nun kalan tüm maçlarını seyircisiz oynamasına hükmetti.

Ligin 14. haftasındaki Dinamo-Steaua derbisinde, Dinamo taraftarlarının ısınmaya çıkan Steaua'lı oyuncuların üzerine maytap fırlatması sonucu Steaua takımı sahadan çekilmiş, salon güvenliğini yetersiz gören hakemler de maçı iptal etmişti. Bu arada Bükreş Jandarma İl Komutanı Albay Daniel Georgescu, çıkan olaylardan iki takımın yetkililerini suçladı. Georgescu, maytapların her iki kulübün yetkilileri tarafından salona sokulduğunu ileri sürdü. Kulüp yetkilileri ise suçlamaları reddetti.

3 Büyükler Türkiye'yi tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin sportif faaliyetler sırasında tanıtılması için attığı adımlara ilk destek, üç büyük kulüpten geldi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın maçlarında Türkiye tanıtım filmi gösterilecek. Bakanlığın Proje Koordinatörü, Kültür ve Turizm Uzmanı İlknur Yiğit, İstanbul'un üç büyük takımının Türkiye'nin tanıtımında Bakanlığa destek vereceğini söyledi. Buna göre, yurtdışı tanıtım kampanyasında kullanılan Türkiye filmleri, Ali Sami Yen, Şükrü Saracoğlu ve İnönü Stadı'nda, yerli ve yabancı takımlarla yapılacak tüm maçlarda gösterilecek.

11.02.2007


 

Levent Kızıl, Haluk Ulusoy'a "hodri meydan" dedi

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a, bir televizyon programında tartışma teklifinde bulundu.

Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, eski başkanı ve görev arkadaşı olmasından dolayı etik olarak bugüne kadar Haluk Ulusoy ile ilgili kurumsal olmayan hiçbir şey için eleştiri getirmediğini savundu. Ulusoy'un basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Kızıl, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Buradan tüm kamuoyunun önünde kendisine bir çağrıda bulunuyorum. Haluk Ulusoy ile, kendisinin seçtiği bir ulusal kanalda, istediği yorumcularla beraber bir programa çıkalım. Türk futbolunun ciddi sorunlarının yanında, bakalım Levent KızılHaluk Ulusoy ilişkisinde kim haklı, kim kimin ardından neler söylemiş, sonra nasıl davranmış, kim daha karakterliymiş, kim daha adammış. Eğer kendisi 'Levent Kızıl muhatabım değil' diye bir cevap verirse, o zaman bir daha muhatabı olmayan bir insan hakkında konuşmasın.''

11.02.2007


 

G.Saray Vestel'i gözüne kestirdi

Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de bugün İstanbul'da 4. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Lig tarihinde ilk kez geçen sezon karşılaşan eki ekip arasında geride kalan 3 maçtan 2'sini Galatasaray kazandı, 1'i ise berabere bitti. Geçen sezonki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, bu sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti.

YANAL TAKIMINA GÜVENİYOR

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde güçlü veya güçsüz takım ayrımı yapmadıklarını, her rakibin zorlu olduğunu belirterek, ''Galatasaray'ın gücünü biliyoruz ancak biz de iyi bir ekibiz. Ligde ikinci yarı istediğimiz çıkışı yakalayamadık. Takım maç kazandıkça futbolcularımın kendilerine güveni artacak ve üst sıralara doğru tırmanacağız. Oyuncularımın çalışma temposu, uyumu ve hırsı bizi mutlu ediyor. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz.'' dedi.

11.02.2007


 

Trabzon evinde 3 puan arıyor

Trabzonspor ile Gaziantepspor, bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 42. kez karşı karşıya gelecekler.

Bülent Demirlek'in yöneteceği karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 41 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-9 üstünlüğü bulunuyor. 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.Trabzonspor, 72 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 38 gol gördü. Trabzonspor, sahasında Gaziantepspor karşısında bariz bir üstünlük sağladı. Karadeniz ekibi, sahasında yapılan 20 maçta 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

11.02.2007


 

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Antalyaspor-Konyaspor (Atatürk)

14.00 Gençlerbirliği-Bursaspor (19 Mayıs)

14.00 Kayseri Erciyes-Ankara (Atatürk)

14.00 Sakaryaspor-Sivasspor (Seyircisiz)

11.02.2007


 

Uygun: Seyircisiz maç güzel değil

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sakaryaspor'la seyircisiz oynayacak olmalarının, futbol adına güzel bir duygu olmadığını belirtti.

Uygun, Sakaryaspor maçının zor olacağını kaydederek, şunları söyledi: ''Sakaryaspor'un 3 puana çok ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Sakaryalıyım ama takımım profesyonelce bir oyun sergileyecek. Güzel oyunumuzu sahaya yansıtacağız.'' Öte yandan kırmızı-beyazlı ekipte Cem Can ile Servet sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayacak.

11.02.2007


 

Hidayet Türkoğlu 6 sayıda kaldı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında San Antonio Spurs'ü 106-104 yendi.

Amyway Arena'da yapılan ve 17 bin 451 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, yaklaşık 22 dakikada 6 sayı, 2 savunma ribauntu, 4 asist ve 1 blokluk performans sergiledi. Karşılaşmada sadece 2 sayılık atış kullanan Türkoğlu, 9 atıştan 3'ünde isabet buldu. Magic'de, 31 sayıyla Jameer Nelson, 30 sayıyla da Dwight Howard galibiyeti getiren iki isim oldu.

11.02.2007


 

Mehmet Okur All-Star'da yok

NBA Başkanı David Stern, Batı Konferansı'nda sakatlığı nedeniyle AllStar maçında yer alamayacak Yao Ming ve Carlos Boozer'ın yerine oynayacak isimleri açıkladı.

18 Şubat'ta düzenlenecek All-Star mücadelesinde Denver Nuggets'ın yıldızı Carmelo Anthony ile Dallas Mavericks'de forma giyen Josh Howard forma giyecek. Bu sezon New York Knicks maçında çıkan olaylar nedeniyle 15 maç ceza alan Carmelo Anthony, oylamalarda seçilmese de David Stern'in kararı ile ilk kez AllStar'da yer alacak.

11.02.2007


 

16 bin kişi aynı anda satranç oynayacak

İzmit'te Uluslararası Fuar Merkezi'nde 20 Mayıs 2007 günü Satrançta Guinnes Rekoru denemesi için çalışmalar başladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, 16 bin kişinin aynı anda tek çatı altında satranç müsabakası yapması hedefleniyor.

11.02.2007


 

Filede F.Bahçe-G.Saray derbisi

Bayanlar Birinci Voleybol Ligi (B) Grubu'nda ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek.

Burhan Felek Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak müsübaka D Spor'dan naklen yayınlanacak. Ligde Fenerbahçe 31 puanla lider durumda bulunurken, Galatasaray 12 puanla 5. sırada yer alıyor.

11.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004