Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’de CHP-AKP ittifakı

TBMM Adalet Komisyonunun AKP’li ve CHP’li üyeleri TCK 301. maddesinin aynen kalması konusunda fikir birliği içindeler. Komisyonun AKP’li üyesi Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “301. madde hiçbir şekilde kaldırılamaz. 301. madde kaldırılsa bile, başka bir şekilde bunun karşılığı bulunacaktır” derken, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 301. maddede “Türklük” ve “Cumhuriyet” ile ilgili değişiklik taleplerini doğru bulmadığını söyledi.

TBMM Adalet Komisyonu üyeleri, sivil toplum örgütlerinin Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili yaptığı önerinin, mevcut maddenin kapsamını genişleteceğini ileri sürdü. Adalet Komisyonu'nu AKP’li üyesi Ramazan Can, sivil toplum örgütlerinin önerisinin, mevcut duruma göre daha geniş bir alanı kapsadığını ileri sürdü. Yargının yasa koyucunun amacının ne olduğuna dikkat etmesi durumunda bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden “Normal metin o şekilde algılandığında, şu anki mevcut durumda sıkıntı yok’’ dedi. Can, ‘’Meclis gündemine gelir mi?’’ sorusuna, ‘’301. madde hiçbir şekilde kaldırılamaz. 301. madde kaldırılsa bile, başka bir şekilde bunun karşılığı bulunacaktır’’ karşılığını verdi.

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, sivil toplum örgütlerinin 301. madde ile eski TCK’daki 159. maddeyi karşılaştırmadan öneride bulunduklarını ileri sürdü. Bozdağ, "Kanaatimce konuyu incelemeden gazete haberleriyle hüküm vermişlerdir. Zira önerdikleri metin, cezanın üst sınırının indirilmesi hariç, 159’a dönüşten ibarettir” dedi. Özgürlüklerin önünü, Yargıtayın içtihatlarıyla açması gerektiğini ifade eden Bozdağ, ‘’Yargıtay, yasa koyucunun özgürlükçü tavrını kararlarına yansıttığı ve özgürlüklerin önünü açtığı durumda, madde sorun olmaktan çıkar. Sorun, maddeden ziyade uygulamadadır’’ diye konuştu.

ERASLAN: ENTELEKTÜEL TERÖR UYGULANIYOR

CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 301. maddede ‘’Türklük’’ ve ‘’Cumhuriyet’’ ile ilgili değişiklik taleplerini doğru bulmadığını isöyledi. Eraslan, ‘’aşağılama’’ yerine, ‘’tahkir ve tezyif’’ kelimesinin getirilmesinin, mevcut durumu genişleteceğini savundu. Türkiye’ye uluslararası alanda baskıların yapıldığı bir süreçte maddenin değiştirilmesinin, egemenlik hakkından taviz verilmesi anlamına geleceğini ifade eden Eraslan, şunları kaydetti: ‘’Böyle bir ortamda hiçbir şekilde maddenin gündeme gelmesini doğru bulmuyorum. Bu konuda benim gibi düşünenlere, entelektüel terör uygulanıyor. Düşüncemizi asıl biz ifade edemiyoruz. ‘Entelektüel terör altında, ülkenin anayasal kurumları ve anayasal değerleri savunulamaz hale getirilmek isteniyor.’’

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, 301. maddenin kamuoyunda tartışılır hale gelmesinin nedeninin Hükümetin ‘’kafa karışıklığı’’ olduğunu öne sürerek ‘’Hükümetin, sorumluluğu sivil topluma yüklemeye çalışması, şark kurnazlığıdır’’ dedi.

/ ANKARA

14.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Medeniyet yürüyüşümüz sürüyor

  Önce altı ay hapis...

  301’de CHP-AKP ittifakı

  SDP: Karar basın özgürlüğüne darbe

  Topbaş: Pierre Loti’nin ismi değişmemeli

  Tuncer Kılıç: Irak şu anda bizim en büyük hassasiyetimiz

  AP’nin kuruluş yıldönümü kutlandı

  Tehdit mesajlarına 9 gözaltı

  İsrail Elçiliğine siyah çelenk

  Babacan AB yolunda

  RTÜK’te toplantı rahatsızlığı

  Bakan Çelik “akıllı sınıf” açtı

  Dünyanın en büyük termal tesisi Bodrum’da yapılıyor

  80 yıl sonra gelen su sevinci

  Sigara yerine İskender Kebabı

  Çöpleri civcivler toplayacak

  Kar yağdı, fidanlar kurtuldu

  Kuş gribini önleme toplantısı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004