Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

All-Star'da ilk Türk

Türk basketbolunun gururu Mehmet Okur, NBA'da All-Star kadrosuna seçilen ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. 27 yaşındaki milli oyuncu bu sezon 18.1 sayı ve 7.40 ribaunt ortalamasıyla oynuyor. Okur, "All-Star maçında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken milli basketbolcu Mehmet Okur, Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek All-Star kadrosuna girdi. Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda lider durumda bulunan Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, bu hafta sonu Las Vegas'ta yapılacak All-Star kadrosuna son anda dahil edildi. Batı Konferansı'nda daha önce All-Star'a seçilen ancak sakatlıkları nedeniyle 18 Şubat Pazar günü oynayamayacak Denver Nuggets'ta Allen Iverson'un yerine kadroya giren Okur, NBA tarihinde All-Star maçına çıkacak ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek.

HAFTANIN OYUNCUSU

Utah Jazz'da Carlos Boozer'ın sakatlığının ardından kendini iyice göstermeye başlayan Okur, takımının son 6 maçından 5 galibiyet almasında başrol oynarken, geçen hafta da Batı Konferansı'nın en iyi oyuncusu seçilmişti. 27 yaşındaki milli oyuncu bu sezon 18.1 sayı ve 7.40 ribaunt ortalamasıyla oynuyor. Öte yandan Phoenix Suns'ın Kanadalı oyun kurucusu Steve Nash'in de sakatlanması üzerine bu oyuncunun yerine de Seattle Supersonics'ten Ray Allen kadroya dahil edildi. Allen, maçları 26.9 sayı, 4.2 ribaunt ve 4.2 asist ortalamasıyla oynuyor.

ALL-STAR SEÇİLMEK ÇOK ZOR

"All-Star seçilmek hakikaten büyük bir onur" diyen Mehmet Okur, şu an çok mutlu olduğunu söyledi. Batı da All-Star seçilmenin çok zor olduğunu anlatan Mehmet Okur, "Ama hiç yılmadan çok çalıştım, Allah da yardım etti. All-Star maçında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

ALL-STAR'DA 3 AVRUPALI

NBA Başkanı David Stern'in Mehmet Okur'u All Star kadrosuna dahil etmesiyle birlikte All Star maçına çıkacak Avrupalı oyuncu sayısı 3'e yükseldi. Las Vegas'ta yapılacak 56. All Star maçında ligin en iyi 24 oyuncusu arasına Fransız Tony Parker ve Alman forvet Dirk Nowitzki'nin ardından milli oyuncu Mehmet Okur da dahil oldu. Mehmet Okur gibi ilk kez All Star'a seçilen Fransız oyun kurucu Tony Parker, San Antonio Spurs'ün ligde bu sezon 34 galibiyet almasında önemli rol oynadı.

NOWİTZKİ 3. DEFA SEÇİLDİ

Alman forvet Dirk Nowitzki ise All Star kadrosuna 3. kez seçilme başarısını gösterdi. Yıldız oyuncu, takımı Dallas Mavericks'in geçen yıl ligde finale kadar yükselmesinde büyük pay sahibi olurken, ligin en iyi 5 oyuncusu arasında yer almıştı. Alman forvet, Mavericks'in ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı olmasında önemli rol oynuyor.

200 ÜLKE CANLI VERECEK

Bu yıl 56'ıncısı düzenlenecek AllStar, ABD'nin yanı sıra tüm dünyada ilgiyle izlenen bir basketbol şöleni havasında geçiyor. 18 Şubat Pazar günü oynanacak AllStar maçını yaklaşık 200 ülke ve bölge televizyonu canlı yayınla izleyicilerine aktaracak. Cuma günü başlayacak AllStar haftasında ilk olarak çaylaklar ve ligde ikinci yılını geçiren oyuncular karşı karşıya gelecek. Hafta boyunca 3 sayılık atış, yetenek yarışması ve şutun yıldızları gibi farklı bir çok yarışmalar yapılacak.

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  All-Star'da ilk Türk

  Necati'nin en kötü sezonu

  Centilmen Beşiktaş

  Efes Atina'da zorlu sınavda

  Şahin: Ulusoy her maçı izler

  Futbolda 26. sıraya çıktık

  Ağzıyla ok atan sporcu

  Şok ceza: Catania'nın sahası 5 ay kapatıldı

  Patlamada bacağı koptu

  Malatya tam gaz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004