Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Alex gözden düştü

Geldiği günden beri taraftarların sevgilisi olan Brezilyalı futbolcu AZ Alkmar maçında ilk defa yuhalandı. İlk yarıda 24 maçta 11 gol atıp, 17 asist yapan Alex, 2. yarıda oynadığı 5 maçta sadece 1 gol kaydetti. Alex, F.Bahçe'de Avrupa Kupalarında 23 maçta 4 gol atıp, 12 asist yaptı.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, kulübün 100. yılında ikinci yarıda gösterdiği performansla taraftarın gözünden düştü. Fenerbahçe'ye geldiği 2004 yılında transferi olay olan ve büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Brezilyalı futbolcu, 2004-05 ve 2005-06 sezonlarındaki performansıyla taraftarın sevgilisi oldu. 2006-07 sezonunun ilk yarısında da performansıyla beğeni toplayan Alex, ligin ikinci yarısındaki performansı eleştirilirken, Fenerbahçeli taraftarlar AZ Alkmaar maçında Brezilyalı futbolcuyu ilk kez yuhaladı.

ALEX'İN İSTATİSTİKLERİ

Fenerbahçe'de 2006-07 sezonunun ilk yarısında 24 resmi maçta 11 gol atıp, 17 asist yapan Alex, 2007 yılında 5 resmi maçta sadece 1 gol kaydederken, asist yapamadı. Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiren Alex, 2004-05 sezonunda 44 resmi maçta 27 gol atıp, 22 asist yaptı. Geçen sezon 43 maçta görev yapan Brezilyalı futbolcu, 19 gol, 30 asistlik bir performans ortaya koydu.Alex, bu sezon şu ana kadar 29 maçta 12 gol atıp, 17 asist yaptı. Brezilyalı oyuncu, istatistikleri iyi olmasına rağmen, oynadığı önemli maçlarda etkili olamadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Alex, Fenerbahçe'de bugüne kadar Avrupa kupalarında 4 gol attı. Brezilyalı futbolcu, 3 sezonda Avrupa kupalarında 23 maçta görev yaparken, 4 gol atıp, 12 asist yaptı. 2004-05 sezonunda 8 Avrupa kupasında forma giyen Alex, 1 gol, 2 asist, 2005-06 sezonunda 4 Avrupa kupası maçında 3 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Brezilyalı futbolcu, bu sezon 11 Avrupa kupasında henüz gol atamazken, 8 asist yaptı.

ZİCO, ALEX'E

SAHİP ÇIKIYOR

Fenerbahçe'de taraftarlar Alex'i yuhalarken, teknik direktör Zico vatandaşına sahip çıktı. Alex'in farklı karakterde bir futbolcu olduğunu vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, hastalık veya sakatlık olmadığı sürece Alex'i dinlendirmeyeceğini açıkladı. Bu arada, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Alex ile henüz yeni sözleşme imzalanmazken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı, Brezilyalı futbolcu ile sözleşme imzalamalarının 15 dakikalarını alacağını açıklamıştı.

Taraftar anketi

Alex'in yeri doldurulur

Fenerbahçeli taraftarlar, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Alex'in yerinin doldurulabileceğini düşünüyor. 1907 Fenerbahçe Derneği'nin internet sitesinde devam eden ''Sizce Alex'in yokluğu takımımızı ne ölçüde etkiler'' konulu ankete şu ana kadar katılan 1150 kişiden 579'u ''Yeni bir transferle yeri doldurulur'' derken, 178 kişi de ''Mevcut kadro Alex'i aratmaz'' diye oy kullandı. Ankette 393 kişi de ''Alex mutlaka olmalıdır''dedi.

16.02.2007


 

Tuncay'ın umudu var

F.Bahçe'yi AZ Alkmaar maçında ateşleyen Tuncay Şanlı, "Rakibimiz yenilmeyecek bir takım değil. Deplasmanda daha iyi oynayıp, turu geçeceğiz" dedi.

Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında 3-3 berabere kaldıkları AZ Alkmaar karşısında, mücadele anlamında kazandıklarını söyledi. Tuncay, yaptığı değerlendirmede, rakiplerini deplasmandaki maçta yenebilecek güçte olduklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Kazanma adına ortaya koyduğumuz bir mücadele vardı. Ben de bunu yapanlardan biriydim. İyi bir ekiple oynadık. Ben kazandığımızı düşünüyorum, mücadele anlamında. Rakibimiz, yenilmeyecek bir ekip değil. Burada bir 45 dakika oynadık. İkinci 45 dakikayı deplasmanda oynayacağız. 3-1 yenik duruma düştükten sonraki mücadelemizi sergilersek, turu geçeceğimizi düşünüyorum. Deplasmanda daha iyi oynayacağız. Rakibimiz deplasmanda iyi oynayan bir ekipti'' Bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir performans ortaya koyduklarını belirten Tuncay, kaybettikleri maçlarda bile iyi oynadıklarını söyledi.

TARAFTAR TEPKİSİNE CEVAP

Taraftarların, özellikle bazı futbolculara yönelttiği tepkilerin normal olduğunu ifade eden Tuncay, sezonun mevcut oyuncularla tamamlanacağını da hatırlatarak, bunların son bulmasını istedi. Sarı-lacivertli futbolcu, ''Tepkiler olacaktır. Herkes başarı bekliyor. Onlara da hak veriyorum, ancak bireysel tepkilerin aza inmesi gerekir, çünkü sezonu bu 24 futbolcu tamamlayacak. Buraya kadar biz getirdik, bundan sonra da biz devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

16.02.2007


 

UEFA: Tümer Metin turu Hollanda'ya taşıdı

UEFA'nın resmi internet sitesinde, ''Fenerbahçe'nin geri dönüşü AZ'nin planını bozdu'' yorumunu yapıldı. Maçın analizini yapan UEFA editörleri, Fenerbahçe'nin 3-1 geriye düştükten sonra beraberliği sağlamak için yoğun çaba gösterdiğini, sarı lacivertli takımda Tümer Metin'in gecenin kahramanı olduğunu yazdı.

AZ Alkmaar'ın karşılaşmaya daha iyi başladığını ve daha maçın başında golü bulduğunu ifade eden site, Zeeuw'un attığı golün ardından 13 dakika sonra Fenerbahçe'nin Tümer'in ayağından kazandığı golle hayata döndüğünü kaydetti.

Site editörleri, 62 ve 63. dakikalarda AZ Alkmaar'ın ardarda 2 gol birden bularak, sarı lacivertli taraftarı şoka uğrattığını, ancak Fenerbahçe'nin Tuncay Şanlı ve Tümer'in ayağından kazandığı gollerle tur umudunu Hollanda'ya taşıdığını ifade ettiler. Tümer'in attığı ikinci gole övgüler düzen UEFA sitesi, bu futbolcunun şutunu kaleci Waterman'ın sadece seyretmekle yetindiğini, bu golle AZ'nin, avantajlı bir skorla ayrılma hayalinin de sona erdiğini kaydetti.

16.02.2007


 

Beşiktaş Konya'da galibiyet arıyor

Beşiktaş ile Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 18. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, ligde rakibiyle yaptığı 17 maçtan 11'ini kazanırken, 5'inde berabere kaldı ve sadece 1 kez, o da geçen sezon İstanbul'da yapılan maçta yenildi. Konya Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

HAKEMLER BELLİ OLDU

16 Şubat Cuma:

20.00 Konya-Beşiktaş: Tolga Özkalfa

17 Şubat Cumartesi:

19.00 G.Antep-Galatasaray: Cem Deda

14.00 Bursa-Ç. Rize: Bünyamin Gezer

18 Şubat Pazar:

14.00 Kayseri-Erciyes: Uğur Söylemez

14.00 Sivas-Antalya: İsmet Arzuman

14.00 Ankara-G.Birliğiirliği: Hakan Sivriservi

14.00 V. Manisa-Ankaragücü: Cemil Şensöz

16.00 Denizli-Trabzon: Yunus Yıldırım

19.00 F.Bahçe-Sakarya: Bülent Yıldırım

16.02.2007


 

Barcelona Ronaldo'yu istiyor

İspanyol spor gazeteleri, Barcelona'nın Manchester United'ta forma giyen Portekizli Cristiano Ronaldo'yu transfer etmek için sezon sonunda Samuel Eto'o veya Ronaldinho'yu satacağını iddia etti.

Cristiano Ronaldo'nun İngiliz basınında çıkan açıklamalarında, ''İspanya'ya gideceğim'' demesi ve İngiliz spor eleştirmenlerinin Manchester United'ın Portekizli yıldızını elinde tutma olasılığını zor görmesinin üzerine İspanyol basını Ronaldo'nun Barcelona'ya geleceğini ileri sürdü. Marca gazetesi, ''Barcelona yönetiminin son olarak sözleriyle kriz yaratan Eto'o veya Ronaldinho'yu sezon sonunda satma konusunda karara vardığını'' yazdı. Eto'o ve Ronaldinho'nun oyun biçimlerinin Cristiano Ronaldo'ya yakın olduğu belirtilirken, Ronaldo'yu almak için Barcelona'nın çok para harcaması gerektiği, o yüzden 2 yıldız oyuncusundan birini satacağı ileri sürüldü.

16.02.2007


 

Hidayet ve Mehmet şov yaptı

NBA'da Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, sahasında Portland Trail Blazers'ı 103-91 yendi. Amyway Arena'da yapılan ve 16 bin 902 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, yaklaşık 37 dakikada 24 sayı, 1'i hücum, 2'si savunma olmak üzere 3 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ve 1 blokluk oyunuyla büyük alkış aldı.

Takımının en skorer ismi olan Türkoğlu, 2 sayılık atışlarda 10'da 7, 3 sayılık atışlarda 6'da 3 ve serbest atışlarda 2'de 1 isabet buldu. NBA'daki başarılı performansını sürdüren Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın, sahasında Cleveland Cavaliers'ı tek sayıyla 99-98 yendiği karşılaşmada yine şov yaptı. Energy Solution Arena'da yapılan ve 19 bin 911 kişinin izlediği maça ilk 5'de çıkan Okur, yaklaşık 37 dakikada 22 sayı, 1'i hücum, 4'ü savunma olmak üzere 5 ribaunt ve 2 asistle oynadı. Okur, 2 sayılık atışlarda 9'da 5, 3 sayılık atışlarda 4'de 3 ve serbest atışlarda 3'de 3 isabet buldu.

16.02.2007


 

9 kişi oynuyor

Uzun bir aradan sonra F.Bahçe'yi izlemek için Kadıköy'e gittim. Eminönü'nde büyük bir yolcu izdihamının yaşandığı 18.30 kalkışlı vapura güçlükle bindik. İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilen bu vapurlarda bir iyileşme göremedim. Köhnemiş, tavanları çatlamış, loş ışıklı, insana huzur vermeyen bir görüntü vardı. 20 dakika içinde Kadıköy'e vardık. İiskeleye çıkmamız 10 dakika sürdü. Tehlike anında bu vapurlardan tahliye olayını düşünmek bile istemiyorum. Kadıköy iskelesi inşaat halinde. İçerideki yolcular sanki bir hapishanede kapalı tutuluyormuş gibi görünüyor. Meydandaki metro çalışmaları ve büfeler yüzünden insanlar yürümekte zorlanıyor..

ESNAF BAYRAM YAPIYOR

F.Bahçe maçları en çok esnafın yüzünü güldürüyor. Bütün dükkanlar dolu. Dönerciler, simitçiler, kebabçılar harıl harıl müşterilerine hizmet ediyor. Kadıköy-Fenerbahçe Stadı yürüyerek 10 dakika sürüyor. 100. Yıl kutlamaları sebebiyle stadın dış cephesi ışıklandırılmış. Birçok taraftar hatıra olsun diye cep telefonlarına poz veriyor. Stada girişimiz sanki bir 5 yıldızlı bir oteli andırıyor. Biletimizi elektronik turnikelerden okeyletip, 6. kattaki basın tribinüne asansörle çıkıyoruz. İnönü Stadındaki basın tribünümüzü beğeniyorum. Ali Sami Yen'de dar bir mekanda çalışıyoruz. Saraçoğlu ise tam bir Avrupai tarzda yapılmış. Terasından bütün Moda'yı görebiliyorsunuz..

TRİBÜNLER ÜSTTEN ISITILIYOR

Tribüne çıkıyoruz. Bizim bulunduğumuz bölümde saha altımızda kalıyor. Taç çizgilerini bile görmekte zorlanıyoruz. Fenerbahçe yönetimi, kışın seyircinin üşememesi için üstten ısıtma sistemini devreye sokmuş. Gerçekten Şubat ayının soğukluğunu bu sistem sayesinde hissetmedik. Stadın her tarafı kapalı. Binlerce seyircinin tempolu tezahüratı göze ve kulağa hoş geliyor..

ALEX İLE DEİVİD GEZİNİYOR

Maça gelince.. AZ Alkmaar karşısında F.Bahçe'yi mücadelesi dışında futbolunu beğenmedim. 90 dakika boyunca koşmayan, eli belinde dolaşan Alex ve Deivid takımını 11'e karşı 9 kişi bırakıyor. Savunma çok ağır çıkıyor. Ayağa pas yapamıyor. Herkes sürekli geri pas oynuyor. Bu yüzden oyun ağırlaşıyor. F.Bahçe'de kanat organizasyonu yok. Sadece Tuncay şahsi katkılarıyla birşeyler yapmaya çalışıyor. Kaleci Volkan'a artık tahammül etmek çok güç. Yediği ikinci golde elini bile uzatmadı. İki bek Uğur Boral ve Ümit Özat'tan bir tane isabetli orta göremedik. Ortada Appiah çok çalışıyor gibi görünüyor ama birçok topu da rakibine kaptırıyor. Tümer uzun bir aradan sonra ilk 11'de forma giyme fırsatı buldu ve attığı 2 golle Zico'nun sallanan koltuğunu kurtardı.

AZ ALKMAAR İYİ BİR TAKIM

Dünkü yorumlarda AZ Alkmaar'ın vasat bir Hollanda ekibi olduğu ileri sürüldü. Hiçte öyle değil. Çok disiplinli oynuyorlar. Pas yüzdeleri F.Bahçe'nin iki katı isabetli. Orta sahada presİ hem yerinde yapıyor, hem de hücuma 6 kişi birden kalkmasını biliyor. Rövanşta temsilcimizin işi çok zor. Rakibine mutlaka gol atıp, yenmesi gerekiyor. Zico, AZ Alkmaar'ı yeniden inceleyip, turu geçmenin hesaplarını şimdiden yapmalı..

[email protected]

Erol DOYURAN

16.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004